آیا می‌توان اموال مرد را بابت نپرداختن نفقه توقیف کرد؟

با عقد نکاح زن و مرد یک‌سری حقوق و تکالیفی نسبت به یک‌دیگر پیدا می‌کنند، از جمله این حقوق می‌توان به پرداخت نفقه زن توسط مرد اشاره کرد.

آیا می‌توان اموال مرد را بابت نپرداختن نفقه توقیف کرد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، توقیف اموال مرد بابت نفقه یکی از سؤالاتی است که بسیار پرسیده می‌شود. زنان در پی آن هستند که بدانند اگر همسرشان نفقه آن‌ها را نپردازد، می‌توانند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست توقیف اموال مرد بابت نفقه را داشته باشند یا خیر؟

طبق قانون مدنی ایران، مرد به‌موجب عقد نکاح موظف است به همسر خود نفقه پرداخت کند. البته در شرایطی ممکن است مرد معاف از پرداخت مهریه شود. آن هم در شرایطی است که زن طبق قانون ناشزه شناخته شده و در مقابل همسر خود تمکین نکند.

بنابراین، در غیر این صورت مرد علاوه بر پرداخت نفقه جاری زن که عبارت‌اند از هزینه خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه‌های بهداشتی درمانی زن است، اگر نفقه گذشته وی را نیز پرداخت نکرده باشد هم باید آن را پرداخت کند.

گرفتن نفقه گذشته و جاری زن به دو صورت ممکن است. اولین حالت آن است که زن شکایت کیفری ترک انفاق همسر خود را کند. در این حالت مرد به جرم نپرداختن نفقه حبس می‌شود. حالت دوم در شرایطی است که زن با ارائه دادخواست به دادگاه‌های حقوقی، مبلغ نفقه خود را مطالبه می‌کند که طبق نظریه کارشناس، دادگاه مرد را ملزم به پرداخت میزان نفقه در وجه زن خواهد کرد.

در هر دو صورت، این حکم باید به مرحله اجرا درآید. اجرای حکم پرداخت نفقه به این صورت است که زن در حالت اول پس از قطعی‌شدن حکم از دادگاه تقاضای صدور اجراییه را می‌کند تا حسب مورد، مرد اقدام به پرداخت بدهی خود کند.

اما ممکن است که پس از صدور اجراییه مرد اقدام به پرداخت نفقه نکند که در چنین شرایطی زن می‌تواند طبق قانون اقدام به توقیف اموال مرد کند.

در حالت دوم زن می‌تواند ضمن دادخواست مطالبه نفقه، تقاضای تأمین خواسته و توقیف اموال مرد به میزان نفقه درخواستی را بکند.


ت ت
کدخبر: 241919 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین