ارقام غلط برای حمله به پرسپولیس، استقلال و سپاهان

سه تیم به اندازه 13 تیم در لیگ بیست و دوم هزینه کردند؛ ادعای جدید هوشنگ نصیرزاده که نیاز به راستی‌آزمایی دارد.

ارقام غلط برای حمله به پرسپولیس، استقلال و سپاهان

به گزارش منیبان، «2390 میلیارد تومان پول خرید بازیکن و کادر در فصل گذشته بوده، 1280 میلیارد تومان آن را سه باشگاه خرج کردند که در واقع نصف این پول را سه باشگاه هزینه کردند که نمی توانم اسم آن را بگویم.» البته حدس اسامی این سه باشگاه چندان دشوار نیست: پرسپولیس، استقلال و سپاهان.نکته مهم این است که ارقام هزینه‌کرد پرسپولیس و استقلال در سامانه کدال منتشر شده و قابل دسترس است. بررسی خبرنگار ما نشان می‌دهد که پرسپولیس در مجموع چیزی حدود 300 میلیارد تومان در نقل و انتقالات هزینه کرده و استقلال حدود 400 میلیارد تومان. با تقریب خطای 5 درصد به دلیل نوسانات دلار، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که مجموع هزینه دو باشگاه سرخابی 730 میلیارد تومان بوده است.حال با کسر این عدد از رقم ادعایی نصیرزاده، بودجه سالیانه سپاهان روی عدد 450 میلیارد تومان قرار می‌گیرد که نیاز به تائید از سوی مقامات مربوطه دارد. البته حسین قربانزاده در ابتدای فصل گفته بود سپاهان بودجه خود را روی سالیانه 320 میلیارد تومان بنا نهاده. اما به هر حال روی عدد 450 هم می‌توان به جمع‎بندی رسید.

اما نکته مهم در بررسی ادعای نصیرزاده، بودجه 13 باشگاه دیگر است که به زعم او 1110 میلیارد تومان بوده است. بررسی "ورزش سه" از اظهارات قابل اعتماد مسئولان و همچنین شنیده‌های شخصی نشان می‌دهد متوسط هزینه‌ها در نیمه پایین جدول به ازای هر باشگاه 70 میلیارد تومان است. بنابراین نیمه پایین جدول برای کادر بازیکنان و مربیان چیزی حدود 560 (500 فرض گرفته می‌شود) هزینه کرده‌اند.البته در این بین باشگاه مس کرمان مورد جالب و به خصوصی است که مدیران آنها ادعا می‌کنند هزینه 170 میلیارد تومانی انجام دادند که در حد و اندازه یک باشگاه نیمه دوم جدول عددی استثنایی است و یک نکته دیگر از اشتباه احتمالی در صحبتهای هوشنگ نصیرزاده است.حالا با این حساب و طبق صحبتهای نصیرزاده برای 5 باشگاه تراکتور، مس رفسنجان، گل‌گهر، فولاد و آلومینیوم، عدد 610 میلیارد تومان باقی خواهد ماند که شاید هزینه فقط یکی از این باشگاه‌ها در این حدود باشد!قربانزاده پیش از این گفته بود باشگاه آلومینیوم بودجه 130 میلیارد تومان را برای طول فصل در نظر گرفته است. حالا عدد 470 میلیارد تومان برای چهار باشگاه دیگر باقی خواهد ماند.در مورد بودجه این چهار باشگاه مدعی هیچ اطلاعات قابل استنادی در دست نیست اما جالب است با چند واقعیت در مورد آنها روبرو شوید:

*تراکتور در طول فصل دو سرمربی خارجی با کادر غیرایرانی استخدام کرد. همچنین ریکاردو آلوز، گوستاوو، صفا هادی و خایمه، چهار بازیکن خارجی این تیم بودند.

*افشای اطلاعات گل‌گهر در کدال نشان می‌دهد این باشگاه در دوره منتهی به خرداد 1401 (سال گذشته) 290 میلیارد تومان هزینه برای تیم فوتبالش داشته و طبیعتا آنها برای لیگ بیست و دوم هزینه بیشتری کرده‌اند و احتمالا در حدود سه تیم مدعی بودجه خود را بسته‌اند، خصوصا اینکه چند بازیکن خارجی هم در ترکیب خود داشتند.

*نکته مهمی که حرفهای نصیرزاده را نقض می‌کند، باشگاه فولاد است که شاید پرهزینه‌ترین تیم فوتبال ایران در فصل گذشته را داشته است. تیمی که ستارگان گران‌قیمتی را در ابتدای فصل به اهواز برد و در ادامه نیز در شرایطی اقدام به ترمیم خود کرد که بازهم بازیکنان خارجی در اولویت استخدام فولادی‌ها بودند و بعید به نظر می‌رسد آنها هزینه کمتری نسبت به سه باشگاه مدعی داشته باشند.

*حسین قربانزاده در ابتدای فصل گذشته بود بودجه مس رفسنجان بیشتر از 200 میلیارد است اما این باشگاه نیز در زمره باشگاه‌های پرستاره قرار دارد. کافی است نگاهی به ترکیب مس رفسنجان انداخته شود تا عددی به مراتب بیشتر از 200 میلیارد تومان با یک حساب سرانگشتی به دست بیاید.بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که گزاره «سه باشگاه به اندازه 13 باشگاه هزینه کردند»، اگر اشتباه نباشد، احتمالا مغالطه جدی در خود دارد. شاید نیاز باشد سازمان لیگ شواهد خود را منتشر کند تا همه ببینند این نتیجه‌گیری به چه شکلی انجام شده است.


ت ت
کدخبر: 160275 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها