سقوط ترسناک ورزش ایران/8 مدال طلا ناپدید شد!

کاروان ایران در بازی های آسیایی هانگژو عملکردی ضعیف و دور از انتظار داشت.

سقوط ترسناک ورزش ایران/8 مدال طلا ناپدید شد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ کاروان ایران در شرایطی کار خود در هانگژو را به پایان رساند که ورزشکاران ایرانی از بدبینانه‌ ترین پیشبینی‌ ها هم ضعیف‌ تر نتیجه گرفتند.بازی‌های آسیایی در ۱۶ روز اخیر در هانگژو چین در جریان بود و کاروان کشورمان در ۳۸ رشته ۲۷۸ ورزشکار داشت. کار ایران در این رقابت‌ها با ۱۳ طلا، ۲۱ نقره و ۲۰ برنز با ۵۴ مدال و رتبه هفتمی به پایان رسید. این درحالی است که ایران در اکثر روزها جایگاه پایین‌تری داشت و با طلاهای روز آخر ایران رتبه خود در بازی‌های آسیایی را بهبود بخشید. در ادامه به بررسی عملکرد ورزشکاران ایرانی در بازی های آسیایی هانگژو و مقایسه آن با دوره قبل می پردازیم.

سیر نزولی و ناامید کننده ورزش ایران

رتبه و تعداد مدال‌ های ورزش ایران در هانگژو حتی با بدبینانه‌ترین پیشبینی‌ ها قبل از این مسابقات هم فاصله داشت و مسئولان کاروان ایران برای پایین آوردن توقعات گفته بودند حداقل ۱۶ مدال طلا می‌آوریم و دنبال تکرار جایگاه ششم دوره قبلی هستیم ولی سیر نزولی ایران همچنان ادامه دارد. کاروان ایران در بازی های آسیایی سال ۲۰۱۰ در گوانگژو چهارم شد، در سال ۲۰۱۴ در اینچئون به رتبه پنجم رسید، در سال ۲۰۱۸ جاکارتا ششم شد و در هانگژو نیز رتبه‌ای بهتر از هفتمی به دست نیاورد. این درحالی است که ایران در دوره‌های گذشته حداقل ۲۰ مدال طلا به دست می‌آورد ولی در این دوره افت محسوسی در طلاهای ایران به چشم آمد.

فقط هشت رشته مدال گرفتند

کاروان ایران کلا در هشت رشته توانست مدال طلا کسب کند و کشتی با پنج مدال طلا بیشترین سهم را داشت، ووشو سه مدال طلا گرفت (با احتساب کوراش)، شطرنج، سنگ‌نوردی، والیبال، کاراته و دو و میدانی نیز هر کدام یک مدال طلا به دست آوردند.

قحطی طلا برای بانوان

با وجود اینکه اولین مدال و آخرین مدال کاروان ایران را بانوان به دست آوردند اما این دوره هیچ طلایی توسط بانوان به دست نیامد. خیلی از ورزشکاران زن ایران نقره‌ای شدند و حتی کبدی زنان هم که شاید تردیدی در طلایی شدن‌شان وجود نداشت، به برنز بسنده کرد و ۱۳ طلای ایران توسط مردان به دست آمد.

کاروان پرجمعیت ایران و نتایج دور از انتظار

در مجموع با وجود اینکه ایران در هانگژو یکی از پرجمعیت‌ترین کاروان‌های خود در طول تاریخ را داشت اما نتایجی دور از انتظار را گرفت. به ویژه در کسب مدال طلا که از اهداف و برنامه‌ها فاصله چشمگیری داریم.در جدول مدال‌ها مطابق انتظار چین در رده نخست قرار گرفت اما در خانه رکورد شکست. آنها با ۲۰۱ طلا، ۱۱۱ نقره و ۷۱ برنز مدال‌های هانگژو را درو کردند. ژاپن دوم و کره جنوبی سوم شد و هند نیز با پیشرفتی چشمگیر با ۲۸ مدال طلا در رتبه چهارم قرار گرفت. در این دوره چین تایپه نیز پیشرفت خوبی داشت و بالاتر از ایران در رتبه ششمی قرار گرفت اما قزاقستان که در طول دوران برای رده چهارمی با ایران رقابت می‌کرد همانند ایران دچار افت شده است.

سقوط ورزش ایران

جالب اینجاست که قبل از شروع بازی های آسیایی، تاکید مسئولان ورزش ایران، اعزام کاروان کیفی به بازی‌های هانگژو بود اما به نظر می‌رسد همین کاروان کیفی در بسیاری از رشته‌ها انتظارات را برآورده نکرده است که می‌توان به وزنه‌برداری، تکواندو، کبدی، تیراندازی، فوتبال، بسکتبال، هندبال و قایقرانی اشاره کرد. ژیمناستیک، هم مدال تاریخی نقره کسب کرد که با توجه به حواشی عجیب بیش از یکسال این رشته، درخشان بود.رشته‌های تیمی کاروان کشورمان در بازی‌های آسیایی هانگژو نتایج چندان خوبی نداشتند و حتی در رشته‌ای مانند کبدی که شاید خیلی‌ها روی مدال طلایشان حساب می‌کردند، نقره و برنز حاصل کار بود‌.بسکتبال عملکرد ناموفق داشت و واترپلو هم چهارم شد.یکی از رشته های گروهی موفق والیبال بود که کارش را با قهرمانی به پایان رساند. شطرنج دیگر رشته تیمی بود که تاریخ سازی کرد و مدال ارزشمند طلا بدست آورد.در بخش تیمی، تنیس روی میز هم درخشان ظاهر شد و برای اولین بار با شکست ژاپن برنز آسیا گرفت.در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی هانگژو کاروان کشورمان با یک پله سقوط نسبت به دوره قبل هفتم شد.

سیر نزولی بعد از بازی‌های جاکارتا

سیر نزولی کاروان ایران از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا آغاز شد؛ جایی که با وجود کسب ۲۰ طلا، ایران در رده ششم قرار گرفت و در این دوره یعنی در هانگژو تعداد طلاها به عدد ۱۳ کاهش یافت و جایگاه کشورمان نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط هفتم شد. نگاهی کوتاه به رشته‌های شرکت‌کننده نشان می‌دهد بیشترین طلاهای کسب شده در کشتی (۵ مدال) و بعد در ووشو و کوراش مجموعا (۳مدال)(کوراش زیر مجموعه فدراسیون ووشو است). در برخی رشته‌ها مانند تیراندازی با کمان و جودو مدالی کسب نشد. این در حالی است که کاروان ورزش ایران در بازی های آسیایی 2018 جاکاراتا در اندونزی، با کسب 20 طلا، 20 نقره و 22 برنز و مجموع 62 مدال جایگاه ششم را کسب کرد. ورزشکاران کشورمان در دوره گذشته 7 طلا بیشتر از این دوره کسب کردند و در مجموع هم 8 مدال بیشتر از هانگژو به دست آورده بودیم.در سال 2018، در رشته‌های کشتی، تکواندو، کاراته، تنیس روی‌میز، کبدی، وزنه‌برداری، تیراندازی، واترپلو، دوومیدانی، ووشو، تیروکمان، شمشیربازی، قایقرانی، جودو، کوارش، سنگ‌نوردی، والیبال، بسکتبال، بسکتبال 3نفره و پنجاک سیلات موفق به کسب مدال شده بودیم و در رشته‌های بدمینتون، پاراگلایدر، اسکواش، تنیس، جوجیتسو، سامبو، ژیمناستیک، شنا، هندبال، سه‌گانه، سوارکاری، والیبال ساحلی موفقیتی به دست نیاوردیم.

این درحالی است که شنیده می شود روسای فدراسیون ها ماهها قبل از شروع بازی های آسیایی و زمانی که هنوز حمید سجادی وزیر ورزش بود، پیشبینی این عملکرد ضعیف و دور از انتظار را داشته اند و متاسفانه پیش بینی آنها هم درست از آب درآمد. با این شرایط و با توجه به آشفتگی گسترده در برنامه های فدراسیون ها، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش باید دید با این نتایج ورزشکاران در مسابقات کسب سهمیه المپیک چطور عمل خواهند کرد و برنامه فدراسیون‌ها برای ارتقاء و بهبود نتایج در المپیک چه خواهد بود. 


ت ت
کدخبر: 180168 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین