وقتی راستگوها «وطن‌فروش» می‌شوند

بد نیست «دلواپسانِ» یکی، دو ماه قبل، حال‌وروز کنونی یحیی و پرسپولیس را ببینند تا اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا چند ماه دیگر حاضر نشد دوباره به تیم‌های ایرانی مجوز حرفه‌ای دهد، راستگوها تبدیل به «وطن‌فروش»‌ها نشوند.

وقتی راستگوها «وطن‌فروش» می‌شوند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، روزنامه شرق نوشت: ««یحیی گل‌محمدی به تمرینات پرسپولیس برگشت». این جمله شاید یکی از مهم‌ترین خبرهایی است که در ۲۴ساعت گذشته در فضای رسانه‌ای بازتاب داشته است. سرمربی باشگاه پرسپولیس بعد از پایان هفته شانزدهم، در اعتراض به اتفاقات مدیریتی و مالی در این باشگاه از سمتش استعفا کرد. او در اقدامی بحث‌برانگیزتر، گوشی تلفنش را هم از دسترس خارج کرد تا مجبور نشود احتمالا پاسخ مدیرعامل جدید باشگاه پرسپولیس را دهد. البته از آنجا که سرمربی پرسپولیس پیش از این اقدام اخیر، چندباری تهدید به استعفا کرده و هر بار به تیم برگشته بود، می‌شد حدس زد که این‌ بار هم دوری یحیی از پرسپولیس طولانی‌مدت نباشد و او برای هدایت تیمش در آستانه دیدار سوپرجام به تمرینات برگردد. قبل از عملی‌شدن این بازگشت اما او در صحبت‌هایی با تلویزیون، از سه شرط برای برگشتن به کارش در باشگاه پرسپولیس پرده برداشت؛ دو شرط مستقیما به مسائل مالی برمی‌گشت و دیگری مربوط به حداقل امکانات یک باشگاه حرفه‌ای بود. یحیی گل‌محمدی از مسئولان باشگاه پرسپولیس درخواست کرده که میزان واریزی دستمزد بازیکنانش به ۵۰ درصد برسد، برایش بازیکنانی که در نیم‌فصل دوم مورد نیاز است، خریداری شود و یک زمین تمرینی مناسب هم برای پرسپولیس در نظر گرفته شود.

پیش از پرداختن به شروط یحیی گل‌محمدی اما بد نیست گریزی زده شود به یکی، دو ماه قبل که کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل نداشتن الزامات لازم، مجوز حرفه‌ای چند باشگاه فوتبال ایرانی از جمله پرسپولیس و استقلال را باطل و رأی به حذف آنها از لیگ قهرمانان آسیا داد. در آن برهه اما به‌ جای پرداختن به اصل مطلب و رفع‌ورجوع کردن ایرادات موجود، عده‌ای در بدنه ورزش از «خیانت داخلی» حرف زده و عنوان کردند گزارش‌هایی که از داخل به گوش کنفدراسیون فوتبال آسیا رسانده شده، باعث صدور چنین رأیی شده است. نکته جالب این که آنهایی که حرف «راست» زده بودند، متهم به «خیانت» شدند. استدلال این افراد بر این بود که می‌شد مطابق با سال‌های گذشته با همان پرونده‌های صوری، دوباره مجوز تیم‌های ایرانی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا را گرفت.

حالا با اطلاع از همان پیشینه می‌شود به مشکلات اخیر یحیی گل‌محمدی در باشگاه پرسپولیس پرداخت که او را وادار به نوشتن نامه استعفا کرده است. پرسپولیس، به گواه آمار، بهترین تیم ایران در پنج فصل اخیر بوده و با ثبت قهرمانی‌های متعدد در لیگ برتر و رسیدن به مراحل بالاتر در لیگ قهرمانان آسیا، بهترین کارنامه را در بین تیم‌های ایرانی داشته است. با چنین رزومه‌ای اما این تیم به‌ ظاهر حرفه‌ای، دم‌دستی‌ترین فاکتور مورد نیاز برای حضور در مسابقات را که داشتن یک زمین تمرینی مناسب است، ندارد. اینجاست که باید آنهایی که شمشیر را برای راستگویان داخلی از رو بسته، وارد عرصه شده و از این بگویند که آیا همچنان می‌شود با «گوش‌دراز پنداریِ» نهادهای بین‌المللی، فعل «ماستمالی» در باشگاه‌های ایران را صرف کرد؟ بهترین تیم ایران هنوز زمین تمرینی ندارد. البته که این معضل فقط گریبان پرسپولیس را نگرفته و دیگر تیم پرطرفدار ایرانی یعنی استقلال هم سختی‌های زیادی برای تأمین‌کردن یک زمین تمرین کشیده است.

از زمین تمرین گذشته، دلخوری سرمربی پرسپولیس از عدم پرداخت‌های مالی است؛ اینجا باید این پرسش مطرح شود که چطور مدارک باشگاهی که از پرداخت حداقلی به بازیکنانش در طول یک نیم‌فصل عاجز مانده، تأیید شده و به دست مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا رسیده است؟ اگر آن زمان، با پرونده‌سازی، مشکلات مالی در باشگاه‌های ایرانی را حل‌وفصل کرده‌اند، این‌ بار که «AFC» کر و کور نیست و می‌تواند ببیند که یکی از بهترین تیم‌های ایرانی در دهه اخیر، چه معضلاتی را از سر گذرانده و هنوز هم مشکلاتش پابرجاست. ضمن آن که «فوریه» مورد نظر وزیر ورزش هم از راه رسیده و او طبق وعده‌ای که به کنفدراسیون فوتبال آسیا داده، باید در همین ماه، وضعیت مالکیت این دو باشگاه را مشخص کرده و آنها را از زیر نظر وزارت ورزش خارج کند. عجیب آن که در این مورد هم اخبار چندان خوبی به گوش نمی‌رسد. وزیر ورزش وعده داده که این دو باشگاه خصوصی‌سازی شوند ولی حالا خبر می‌رسد که احتمالا دو اپراتور تلفن مطرح و فعال در ایران، بخشی از سهام دو باشگاه را در اختیار بگیرند ولی فقط یکی، دو صندلی در هیات‌مدیره باشگاه‌ها خواهند داشت و بقیه صندلی‌ها همچنان در اختیار وزارت ورزش باقی خواهد ماند. این یکی هم اگر به تأیید نهایی برسد و از شایعه کنونی فاصله بگیرد، باز، پاک‌کردن بخشی از صورت‌ مسئله است و می‌تواند در سال‌های پیش‌ رو، دوباره گریبان این دو باشگاه مردمی را بگیرد.

در سایر موارد هم که نیاز به طولانی‌نویسی نیست؛ داستان لاینحل «حق پخش» که همچنان درگیر کاغذبازی و درصدهای ناچیز است، اصولا با سازوکار حرفه‌ای باشگاه‌داری در تضاد است ولی مادامی که می‌شود با فرستادن کاغذهای صوری به نهادهای بالاتر، همه‌ چیز را «گل و بلبل» نشان داد، شاید نیازی به حل‌کردن ریشه‌ای امور نباشد. با این‌ حال‌ بد نیست «دلواپسانِ» یکی، دو ماه قبل، حال‌وروز کنونی یحیی و پرسپولیس را ببینند تا اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا چند ماه دیگر حاضر نشد دوباره به تیم‌های ایرانی مجوز حرفه‌ای دهد، راستگوها تبدیل به «وطن‌فروش»‌ها نشوند.»


ت ت
کدخبر: 64572 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین