هشدار جدی پژوهشگران درباره ساعت خواب شبانه

پژوهشگران بریتانیایی نشان داده‌اند که ساعت خواب متفاوت می‌تواند باعث انتخاب رژیم بد و تضعیف باکتری‌های روده شود.

هشدار جدی پژوهشگران درباره ساعت خواب شبانه
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، پژوهشگران بریتانیایی نشان داده‌اند که ساعت خواب متفاوت می‌تواند باعث انتخاب رژیم بد و تضعیف باکتری‌های روده شود.

خواب بسیار مختل، مخصوصاً ناشی از کار شبانه، می‌تواند آثاری منفی روی سلامت داشته باشد. گروهی از پژوهشگران بریتانیایی دریافته‌اند که افراد دچار «جت لگ اجتماعی» رژیم غذایی اندکی ضعیف‌تر دارند. ثابت نگه‌داشتن ساعت خواب و مصرف رژیم غذایی متعادل می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌ها را در شما کاهش دهد.

پژوهشی در دانشگاه کینگز کالج لندن روی ۱۰۰۰ بزرگسال نشان می‌دهد که حتی تفاوتی ۹۰ دقیقه‌ای در مورد میتنگین زمان خوابیدن در طول هفته می‌تواند نوع باکتری‌های موجود در روده را تحت‌تأثیر قرار دهد.

تنوع بالای گونه‌های باکتری در سیستم گوارشی بسیار مهم است. برخی از باکتری‌ها مهم‌تر هستند، اما داشتن ترکیب مناسب کلید اجتناب از برخی بیماری‌ها است. جت لگ اجتماعی می‌تواند باعث تقویت باکتری‌هایی شود که آثاری منفی روی سلامت دارند.

ساعت خواب و بیداری متفاوت در روزهای هفته پدیده‌ای است که با نام جت لگ اجتماعی شناخته می‌شود. این پدیده در نوجوانان و جوانان شایع‌تر است.

پژوهشگران به تحلیل خواب و خون شرکت‌کنندگان این پژوهش و جمع‌آوری نمونه‌های مدفوع و ثبت دقیق رژیم غذایی آن‌ها پرداختند.

آن‌هایی که جت لگ اجتماعی داشتند (۱۶٪) با احتمال بالاتری رژیم غذای متشکل از سیب‌زمینی زیاد مصرف می‌کردند؛ از جمله چیپس و سیب‌زمینی سرخ‌شده. همچنین نوشیدنی‌های شیرین بیشتر و میو‌ه‌ها و سبزیجات کمتری می‌خوردند.

پیش‌تر پژوهشگران دیگری دریافته بودند که افراد با جت لگ اجتماعی فیبر کمتری نسبت به آن‌هایی که ساعت خواب ثابت دارند دریافت می‌کنند. همچنین جت لگ اجتماعی با افزایش وزن، بیماری و خستگی ذهنی در ارتباط است.

به این ترتیب، رژیم غذایی ناسالم می‌تواند روی باکتری‌های روده تأثیر بگذارد. در گروه جت لگ، سه گونه از شش گونه باکتری فراوان در روده‌ها با کیفیت رژیم پایین، چاقی و سطح بالاتر ریسک التهاب و سکته پیوند داشتند.

رابطه بین ساعت خواب، رژیم غذایی و باکتری‌های روده پیچیده است و فهم آن نیاز به پژوهش‌های بیشتری دارد. تا قبل از آن، پژوهشگران توصیه می‌کنند که در صورت امکان همه چیز را در طول هفته ثابت نگه‌دارید.


ت ت
کدخبر: 169277 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها