رسم های باورنکردنی روز مادر در کشورهای دیگر
رسم های باورنکردنی روز مادر در بسیاری از کشورها اجرا می شود که در این ملب با آن اشنا می شوید.
به گزارش منیبان به نقل از برترین ها، روز مادر روزی گرامی برای همه مردم دنیا است؛ بعضی از ملتها در سراسر دنیا با بزرگداشت این روز از مادران خود قدردانی میکنند؛ اما نحوه بزرگداشت هر ملت با توجه به شرایط فرهنگی و تجربیات زیسته متفاوت است.
در این مطلب ما گزیدهای از این رسومات را برای شما گلچین کردهایم.
نیکاراگوئه: مادر شوهرها مهمترند
مردم نیکاراگوئه در حقیقت در روز «مادرشوهر» مراتب قدردانی خود از مادرانشان را به جا میآورند. در این کشور روز مادر از سالهای اول دهه ۱۹۴۰ در ۳۰ ماه می جشن گرفته میشود؛ آن هم به دلیل اینکه رئیس جمهور وقت نیکاراگوئه یعنی «آناستازیو سوموزا گارسیا» روز تولد مادر شوهرش، خانم «کازیمیرا ساکازا» را به عنوان روز مادر در این کشور اعلام کرد.
فرانسه: فرزند بیشتر مادر گرامیتر
سالهای پایانی قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم ، فرانسه با مشکلی به نام کاهش جمعیت روبرو شد. سیاست بر این بود تا از مادران خانوادههای بزرگ قدردانی و ارج بیشتری گذاشته شود؛ در سال ۱۹۱۸ در شهر لیون اولین جشن «روز مادر» برگزار شد. تغیر در این جشن سبب شد تا «روز ملی مادران خانوادههای پرجمعیت» در فرانسه به راه بیفتد. در سال ۱۹۲۰ دولت فرانسه با دادن نشانهای افتخار به مادران خانوادههای بزرگ، این روز را به عنوان روز مادران خانوادههای بزرگ، رسمی کرد. در سال ۱۹۵۰ هم قانونی تصویب شد که به واسطه آن به طور رسمی از مادران فرانسوی قدردانی میشد و مبلغی به آنها پرداخت میشد. اما پس از آن و با پایان سیاستهای افزایش جمعیتی در فرانسه،از مادران وخانوادههای کم جمعیت هم قدردانی شد و این رسم ادامه داشت.
یوگسلاوی: برعکس تمام دنیا
مردم یوگسلاوی سابق نیز در ماه دسامبر یک روز را به نام ” ماتریس ” جشن می گرفتند. در این روز دختران و پسران جوان در سکوت و آرامش کامل دست و پای مادر خود را در حالی که خواب بود، می بستند و مادر زمانی که بیدار می شد با دادن هدایای کوچکی که در زیر بالش خود مخفی کرده بود خود را از دست فرزندانشان نجات میدادند.
استرالیا؛ روز گل داوودی برای مادر
روز مادر استرالیایی ها با یک ملاقات زنانه شکل گرفت. سال ۱۹۲۴وقتی «جانت هیدن» ساکن سیدنی ، به بیمارستانی در نویینتون رفت، بیمارانی را دید که همگی مادرانی بسیار تنها و فراموش شده بودند؛ او برای اینکه آنها را خوشحال کند سعی کرد که از سوی بچههای مدرسههای اطراف و مراکز تجاری محلی، نیروی پشتیبانی جمع آوری کند تا کمک مالی کافی برای دادن هدیه به تمام آن مادران تنها، فراهم شود. سال به سال میزان کمک جمع آوری شده توسط مراکز تجاری محلی و حتی شهردار بیش تر شد تا جایی که امروزه، در روز مادر، هدیه دادن به مادران بسیار معمول شدهاست.
جالب است بدانید مردم استرالیا، معمولاً در روزمادر صبحانه را برای مادر خود به رخت خواب میآورند و به طور سنتی در روز مادر به مادرشان گل داوودی را که ویژه فصل پاییز است هدیه میدهند.
ژاپن: روز امپراتوری آکیهیتو
در ژاپن در دوره شووا، روز مادر، زادروز ملکه کوگو مادر امپراتور آکیهیتو بود؛ در روز ۶ مارس. گرامی داشت روز مادر در سال ۱۹۳۱ زمانی که اتحادیه زنان شاهنشاهی تشکیل شد، مورد بحث قرار گرفت. در سال ۱۹۳۷ اولین جلسه «ستایش مادران» در ۸ مه برگزار شد و حدود سال ۱۹۴۹، جامعه ژاپن تصمیم به جشن گرفتن روز مادر در دومین یکشنبه ماه مه گرفت؛ مانند دیگر کشورها. امروزه در روز مادر مردم به یکدیگر انواع گل مانند میخک و رز را به عنوان هدیه میدهند.
اعراب؛ سرودی به یاد مادران بیوه
روز مادر در بیشتر کشورهای عربی روز ۲۱ مارس است. اما ماجرای نامگذاری این روز هم جالب است: روزنامه نگاری مصری به نام «مصطفی امین» داستان مادر بیوهای را شنید که تمام زندگی اش را صرف بزرگ کردن پسرش کرد تا روزی که پزشک شد، ازدواج کرد و بدون آنکه یادی از مادرش کند و از او حق شناسی کند او را تنها گذاشت؛ این امر امین را بر آن داشت تا روزی با نام روز مادر را به همه معرفی کند. فکر او ابتدا بوسیله رئیس جمهور وقت جمال عبدالناصر، به سخره گرفته شد ولی پس از آن او کم کم مجبور به پذیرش این روز شد و در نهایت روز مادر برای اولین بار در ۲۱ مارس ۱۹۵۶ جشن گرفته شد. عرب ها در این روز سرودهای سنتی برای مادران میخوانند و این رسم در میان همه کشورهای عربی معمول و مشهور است.
اتیوپی؛ روز آوازخوانی برای مادران
مردم اتیوپی نیز مراسم روز مادر را در اوایل پاییز جشن میگیرند و در این روز با روشن شدن هوا همه اعضای خانواده برای جشن گرفتن در خانه جمع میشوند. دختران به سراغ تهیه سبزیجات و پنیر میروند و پسران گوشت را برای درست کردن غذا آماده میکنند.
اما عجیبترین مراسم روز مادر در اتیوپی مربوط به جشن خانوادگی است. در این جشن دختران و پسران خانواده شروع به آواز خواندن و رقصیدن میکنند و شعرها و داستانهایی از قهرمانیهای مادر را روایت میکنند تا با این کار مادر خود را خوشحال کنند.
صربستان؛ بستن پای مادران در ازای…
یکی دیگر از عجیبترین مراسم روز مادر در «صربستان» است که شباهت زیادی به مراسم روز مادر در «یوگسلاوی» دارد. در روز مادر که در دومین یکشنبه قبل از روز کریسمس جشن گرفته میشود، کودکان صبح بعد از بیدار شدن مادر از خواب به اتاق او میروند و پاهای مادر را با یک روبان یا ریسمان میبندند.
سپس مادر باید به فرزندان خود هدیه یا خوراکیهای کوچک بدهد و آنها را برای باز کردن روبان راضی کند. بعد از مادر نوبت پدر است. بعد از این که مادر از بند آزاد شد، بچهها به سراغ پدر خانواده میروند و پاهای پدر را با روبان میبندند. سپس به پدر به بچهها هدیه میدهد و میتواند روبان را باز کند.
یک هفته شادی در پرو به مناسبت روز مادر
مراسم روز مادر در «پرو» یک جشن ۷ روزه است و سراسر شهر پر از جشن و موسیقی و اجراهای هنری میشود. به جرات میتوان گفت که مردم «پرو» بیشتر از هر جای دیگری روز مادر را باشکوه برگزار میکنند و شوق زیادی برای این روز دارند.
در این هفته کلیه موزهها، نمایشها و جشنوارهها برای مادران رایگان است. بچهها در این روز به مادران خود گل و هدیه میدهند و برایشان شعر و داستانهای عاشقانه میخوانند.
همچنین یکی از مراسمهای مهم این ایام در پرو مربوط به افرادی است که مادران یا همسران خود را از دست دادهاند. در این روز این افراد بر مزار مادران و همسران خود میروند و با گل و بادکنک مزار از دست رفتگان خود را تزئین میکنند.
روز مادر در هندوستان؛ ۱۰ روزه جشن برای چنین روزی
در کشور پهناور «هند» روز مادر مصادف با یک جشنواره ۱۰ روزه به نام «دورگا پوجا» است که با جشنهای متنوعی همراه است. جشن روز مادر ممکن است به شیوههای متفاوتی در هند جشن برگزار میشود. این ۱۰ روز باید باشکوه و با جذابیت بالایی برای مادران سپری شود.
آلمان و مراسم عجیب روز مادر
در طول جنگ جهانی دوم روز مادر در کشور «آلمان» با اهدای مدال به مادران برگزار میشد. در این روز هر مادر بر اساس تعداد فرزندانی که دارد، مدالهای طلا، نقره و یا برنز دریافت میکرد. اما بعد از جنگ مردم آلمان در روز مادر هدایایی نظیر گل، کارت پستال به مادران خود میدهند و معمولاً یک وعده غذا را نیز در رستوران کنار یکدیگر سپری میکردند.
«پاشویه مادران» در اندونزی
مراسم «پای مادر شویان» در روز مادر اندونزی یکی از مراسم عجیب روز مادر در دنیا است. در این روز فرزندان پای مادران خود را داخل یک سطل آب میشویند و سپس خشک میکنند و با این کار از او قدردانی میکنند.