لنز مرد بخت برگشته را کور کرد!

لنز چشم چطور باعث کوری این مرد شد؟ این مرد با استفاده از لنز های تماسی و عفونت چشم برای همیشه نابینا شد.

لنز مرد بخت برگشته را کور کرد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ به دنبال استفاده روزافزون از لنزهای طبی و رنگی، محققان با هشدار نسبت به این امر اعلام کردند شمار فراوانی از محلول های لنز نیز وارد بازار شده که برخی از آنها تقلبی هستند و با ایجاد عفونت های چشمی، منجر به نابینایی فرد می شوند.

یک مرد بریتانیایی به دلیل استفاده از لنز های تماسی و عفونت شدید ،چشم خود را از دست داد. این مرد داستان اتفاق افتادن این حادثه ناگوار را در شبکه مجازی منتشر کرد تا سایرین نیز از این موضوع آگاهی پیدا کرده و در آینده این درد را تجربه نکنند.

اندرو کارتیو 59 ساله سال های زیادی از لنز تماسی استفاده می کرد و همیشه مراقب بود که با لنز در چشم نخوابد، دوش نگیرد یا شنا نکند اما در ماه ژوئن سال 2015، او یک روز صبح با چشمان گریان از خواب بیدار شد.

او در ابتدا فکر می کرد که ورم ملتحمه، یک عفونت چشمی قابل درمان است اما چشمان وی تا دو روز دردناک و حساس به نور شده بود و در نهایت مجبور شد اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند. در روند درمان علائم بهبود پیدا نکرد و پزشکان تشخیص دادند که او به یک عفونت نادر به نام کراتیت آکانتامبا ناشی از یک انگل مبتلا شده است.

علائم کراتیت آکانتامبا

درد و قرمزی چشم

تاری دید

حساسیت به نور

احساس وجود چیزی در چشم

پزشکان اغلب این عفونت را بر اساس علائم یا از طریق یک فرآیند به کمک میکروسکوپ کانفوکال تشخیص می دهند.

این عفونت چشمی خطر نابینایی به همراه دارد

این عفونت اغلب با تجویز یک یا چند دارو درمان می شود اما در این مرد آنتی بیوتیک ها کمکی به روند درمان نکرد، بنابراین پزشکان مجبور به انجام پیوند قرنیه شدند اما پیوند نیز میسر نبود و به دلیل عفونت شدید در نهایت چشم های او تخلیه شد.

پس از یک سال مراقبت های پزشکی رسانه های خبری بریتانیا گزارش دادند که کارتیو برای کمک به دیگران و پیشگیری از تکرار این حادثه در رسانه ها صحبت کرده و اتفاقات افتاده را بیان می کند.

این انگل اغلب در آب های آلوده وجود دارد اما احتمال وجود آن در دریاچه ها و اقیانوس ها، خاک و حتی هوا نیز است. حدود 85 درصد از عفونت ها در افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند دیده می شود.

افزایش عفونت ها چشمی با لنز تماسی

بر اساس گزارش اداره پیشگیری و کنترل بیماری ها تنها حدود یک تا دو مورد از این نوع عفونت در هر یک میلیون نفر از مردم ایالات متحده آمریکا که از لنز تماسی استفاده کرده بروز می کند اما بین سال های 2005 و 2007، شیوع آکانتامبا کراتیت حداقل 138 نفر در 35 ایالت گزارش شده است.

حدود 41 میلیون آمریکایی از لنزهای تماسی استفاده می کنند، با وجود اینکه این روش یک جایگزین معمول و متداول برای عینک محسوب می شود اما می تواند مشکلات و خطرات جدی را در صورت عدم توجه به نکات بهداشتی برای مصرف کنندگان همراه داشته باشد.

کارتیو در مصاحبه خبری خود گفت:در حالی که بیماران، به ویژه جوانترها بیشتر از لنزهای تماسی استفاده می کنند اما نگرانی ها و خطراتی وجود دارد به همین دلیل در گذاشتن و نگهداری آن باید تمام نکات بهداشتی را رعایت کرد.

دکتر آندریا تائو از انجمن بینایی سنجی آمریکا (AOA) گفت :بر اساس گزارش های جدید افراد در زمان استفاده از لنز تماسی نکات بهداشتی و هشدار داده شده را بیشتر جدی بگیرند.

راهکارهایی برای جلوگیری از عفونت و سایر عوارض بینایی:

هر سال به چشم پزشک مراجعه کنید.

لنز خود را از یک محل معتبر و با مجوز تهیه کنید.

اگر ناگهانی متوجه شدید که لنز شما در چشمتان نیست عصبی نشوید.

هرگز لنز مشترک استفاده نکنید.

از آب شیر برای تمیز کردن و شستشو لنز استفاده نکنید.

لنز خود را در محلول خاص و تمیز نگه دارید.

با لنز به هیچ وجه نخوابید.


ت ت
کدخبر: 30375 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها