با این خوراکیها قدرت بینایی همچون عقاب کنید
به گفته یک فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی تحقیقات نشان داده که تغذیه سالم میتواند ۲۵ درصد از بیماریهای چشمی را کاهش دهد.
به گزارش منیبان؛ محمد طاهری، فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره ارتباط بین تغذیه با بینایی گفت: ارتباط بین پروتئینها، سبزیجات و میوهجات با بینایی در افراد مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. به عبارتی دیگر رژیم غذایی فقیر از مواد غذایی مناسب به ویژه پروتئین، میوهجات و سبزیجات منجر به کاهش بینایی میشوند. براساس یک تحقیق کربوهیدرات و نشاستهجات، ارتباطی با قدرت بینایی ندارند. چه بسا با افزایش مصرف کربوهیدرات و نشاستهجات، چاقی و افزایش BMI رخ داده و گاهی با بیماریهای قلبی و عروقی و مشکلات بعدی، منجر به مشکلات بینایی در بزرگسالی خواهد شد.
او ادامه داد: رژیم اصلاحشده مناسب به طور کلی باعث سلامتی و به همراه آن باعث افزایش قدرت بینایی میشود. استفاده زیاد از چربیهای اشباعشده با قندها، شیرینیها و شکر میتواند باعث افزایش ابتلا به بیماریهای چشمی شده و خطرات آن را بیشتر کند.
این فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: غذای سالم مثل سبزیجات و میوهجات میتواند به جلوگیری از بیماریهای چشمی و مشکلات دیگر سلامتی کمک کند. تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی نامناسب و فقیر از مواد غذایی مورد نیاز میتواند باعث چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و حتی سرطان شود که این موضوع میتواند سیستم عصبی را معیوب کند این مساله شامل ایجاد مشکل در چشمها هم میشود.
پروتئینها از مواد غذایی و مهم برای سلامتی چشمها هستند
این نویسنده کتابهای تغذیه کودکان تصریح کرد: یکی از مواد غذایی مورد نیاز و مهم در سلامتی چشمها، پروتئینها به ویژه پروتئینهای باکیفیت بالا از جمله پروتئینهای حیوانی مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخممرغ و شیر هستند.
طاهری گفت: مشکلات چشم مانند پیرچشمی که وابسته به سن است، در اثر کاهش مواد غذایی مهم در بزرگسالی ایجاد میشود. این بیماری، آسیب لکه زرد یا همان نقطه کوچک زرد رنگ در شبکه چشم است و بعدها باعث کاهش یا از دست دادن بینایی میشود و بعد از مدت طولانی میتواند باعث مشکلات چشمی و حتی کوری بشود. لکه زرد حساسترین ناحیه چشم است که در پشت چشم باعث فراهم شدن دید مرکزی و واضح و دقیق میشود.
او در ادامه با بیان اینکه پیشنهاد من این است که برای چککردن موارد مربوط به چشم، به متخصصین چشم مراجعه شود، گفت: در تحقیقاتی که اخیرا انجام شده و به ویژه تحقیقاتی که به صورت جامع روی دانشآموزان آفریقایی انجام شده، پروتئینها، میوهجات و سبزیجات به خصوص بتاکاروتن موجود در سبزیجات که بدن آن را به ویتامین آ تبدیل میکند بسیار مورد نیاز بوده است. بتاکاروتن همان رنگ زرد سبزیجات مثل هویج و کدو حلوایی است، در سبزیجاتی مثل اسفناج و کلم بروکلی و برخی مرکبات حتی مثل پرتقال و نارنگی و نارنج یا در زردآلو یا پاپایا، این میوهجات استوایی دیده میشود. در این تحقیق آمده است که کاهش پروتئین، افزایش کربوهیدرات، کمبود سبزیجات و میوهجات از علل کاهش بینایی دانشآموزان در ایام دبیرستان و مدرسه بوده است. پیشنهاد شده که غربالگریها و پایش چشم در مدارس انجام شود و در صورت وجود مشکلات به چشمپزشک و مشاور و متخصص تغذیه ارجاع شوند.
او با تاکید بر اینکه حدت و قدرت پایین بینایی به آسانی در کودکان قابل ترمیم است، آموزش به والدین برای تهیه رژیم غذایی متعادل و مناسب را مفید عنوان کرد.
طاهری ادامه داد: تحقیقات دیگر نشان میدهد تغذیه سالم میتواند ۲۵ درصد از بیماریهای چشمی را کاهش دهد. براساس این تحقیق استفاده از آنتیاکسیدانها و روی میتواند باعث کاهش مشکلات یا بیماریهای چشمی در بزرگسالی بشود. در این تحقیق آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین ای، ویتامین سی و بتاکاروتن یا همان ویتامین آ استفاده شده است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: مصرف سبزیجات مثل سیبزمینی شیرین که منبع ویتامینای است، سبزیجات مختلف از جمله برگسبز و برگزرد که هم منبع ویتامین سی و هم منبع بتاکاروتن است خیلی در این تحقیق استفاده شده است همچنین مصرف ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا سه برای کاهش مشکلات بینایی در بزرگسالی بسیار کمککننده هستند.
طاهری با بیان اینکه علاوه بر پیری و کهنسالی، بیماری دیگری که با مشکلات چشمی به خصوص در بزرگسالی مرتبط بوده و میتواند در بینایی و شدت و حدت آن اثرگذار باشد، دیابت است، گفت: این افراد باید تحت نظر چشم پزشک قرار داشته باشند و با رژیم غذایی مناسبی که از مشاورین تغذیه یا متخصص تغذیه میگیرند، بیماریشان را کنترل کنند تا مشکلات بعدی برای چشمشان ایجاد نشود.
او گفت: پیشنهاد کلی و اساسی من این است که داشتن رژیم مناسب و سالم میتواند به جلوگیری از کاهش بینایی در بزرگسالی کمک کند. تمامی مواردی که مربوط به یک مشکل چشمی است را میتوانیم از طریق یک رژیم اصلاحشده حتی به صفر برسانیم. مشکلاتی که مربوط به کاهش مواد مغذی است، مربوط به کاهش مصرف میوهجات، سبزیجات و پروتئین باکیفیت خوب است را با یک رژیم غذایی مناسب میتوانیم برطرف کنیم و به والدین درباره کودکان این قول را بدهیم که در بزرگسالی میتوانند یک بینایی مناسبی داشته باشند.