هنگام گرد و غبار چه خوارکیهای بخوریم و چه نخوریم؟
در روزهای گرد و غبار بیش از حد، مردم با مصرف کردن موادغذایی خاص میتوانند سلامتی خود را تضمین کنند.
به گزارش منیبان؛ گرد و غبار ذرات درشتی هستند که نفوذپذیری آنها به قسمتهای تحتانی ریه کمتر است. مشکل زمانی است که این ذرات درشت با گردهای ریز آلودگی هوا و گردههای گیاهی ترکیب شده و میتوانند علاوه بر تحریک زایی، آلرژیزا نیز باشند.
مواد غذایی مفید برای گرد و غبار
لیست برخی از مواد غذایی مفید در هوای آلوده را در ادامه میخوانید.
مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان
مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان مانند میوهها و سبزیجات برگ سبز تازه با سم زدایی و تقویت سیستم ایمنی نقش بهسزایی در مقابله با آسیبهای ناشی از گردو غبار و آلودگی هوا دارد.
لبنیات و ماهی
مصرف لبنیات بهخصوص شیر و غذاهای حاوی امگا ۶ مانند ماهی و غذاهای دریایی در روزهای آلوده به شهروندان ساکن شهرهایی که میزان ذرات از حد استاندارد بیشتر بوده توصیه میشود.
منابع غذایی حاوی ویتامین E
مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین E در هنگام آلودگی هوا توصیه میشود. خوردنیهایی مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
برخی دیگر از مواد غذایی مفید در گرد و غبار و آلودگی هوا
اضافه کردن روغن زیتون به رژیم غذایی
محصولات گیاهی تازه و میوهها
مصرف سبزیجات تازه میتواند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند
دانه فلاکسید، بذرک یا تخم کتان
مصرف سیر و پیاز
سس یا رب گوجهفرنگی را نیز میتوان جز یکی از تغذیههای مناسب آلودگی هوا دانست
آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه
بروکلی و جوانههای آن
فست فود ممنوع
در زمانهایی که میزان گرد و غبار بیش از حد استاندارد است از مصرف غذاهای ناسالم مانند فست فودها، غذاهای حاضری، موادغذایی حاوی افزودنی به دلیل تشدید علائم آسم و آلرژی اجتناب کنید تا سلامتی شما کمتر به خطر بیفتد.