یک اتفاق و چند روایت متناقص| ماجرای هنرستان دخترانه صدر
براساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی درگیری بهخاطر توقیف موبایل دانشآموزان توسط مدیر هنرستان آغاز شده و در ادامه باعث اعتراض دانشآموزان و بروز تنش در میان آنها شده بود.
به گزارش منیبان، عصر روز دوشنبه، خبرها و تصاویر نگران کنندهای در شبکههای اجتماعی منتشر شد که حکایت از درگیری و بروز تنش در هنرستان دخترانه «شهید صدر» واقع در خیابان کارون، در غرب تهران داشت در فیلمهای منتشر شده از این ماجرا صدای جیغ و فریادهایی در مدرسه و همچنین آژیر آمبولانس و ... شنیده میشد. این تصاویر به همراه شایعاتی که از وخامت اوضاع این مدرسه منتشر شد، باعث شد این مدرسه و حوادث آن برای ساعاتی در کانون توجه رسانههای داخلی و خارجی قرار بگیرد.
انتشار اخبار وخامت اوضاع مدرسه در رسانهها و شبکههای اجتماعی، خیلی زود منجر به تجمع والدین دانشآموزان در مدرسه و بروز تنشهایی درخیابان کارون شد و حتی التهاب به خیابانهای قصرالدشت، هاشمی و کمیل در اطراف این مدرسه نیز کشیده شد، به ویژه این که شایع شد یکی از دانش آموزان این مدرسه در درگیریها جان باخته است.
ماجرای هنرستان صدر چه بود؟
براساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی، درگیری بهخاطر توقیف موبایل دانشآموزان توسط مدیر هنرستان آغاز شده و در ادامه باعث اعتراض دانشآموزان و بروز تنش در میان آنها شده بود.
در همان ساعات اولیه تنش در هنرستان دخترانه شهید صدر، برخی از خبرها از درگیری پلیس با دانشآموزان و والدین آنان حکایت داشت. خبری که البته ساعاتی بعد از این ماجرا توسط نیروی انتظامی از اساس تکذیب شد.خبرگزاری مهر نیز در همان ساعات اولیه نوشت:«تجمعی در جلوی یکی از مدارس دخترانه در محله سلسبیل تهران شکل میگیرد و افراد اقدام به شعار دادن میکنند. کمی بعد مأموران یگان ویژه پلیس با هدف ایجاد نظم و امنیت به این نقطه اعزام میشوند و با گفتوگو تجمعکنندگان را متفرق میکنند .گفتنی است که مأموران به این مدرسه وارد نشدند و تنها برخی از مأموران برای صحبت با والدین به داخل مدرسه رفتند و هیچ دانشآموزی کشته نشده است».
در حالی خبرگزاری مهر و نیروی انتظامی تنش در هنرستان صدر را تکذیب کردند که در عکسهای منتشر شده از ماجرا، تصاویری از حضور یک آمبولانس در مدرسه هم منتشر شده است. براساس اخبار منتشر شده این آمبولانس برای انتقال دو دانشآموز بدحال به بیمارستان لقمان به مدرسه اعزام شده بود.
پزشک اورژانس بیمارستان لقمان نیز در مصاحبهای که درشبکههای اجتماعی منتشر شده انتقال دو دانشآموز را تایید کرده و میگوید: «دو دانش آموز ۱۶ و ۱۷ ساله «ثنا.س» و «محدثه.ز» که لباس فرم مدرسه بر تن داشتند، توسط همکاران اورژانس تهران و با همراهی دو تن از معلمان یا اولیای مدرسه به اورژانس بیمارستان منتقل شدند که علایم شوک عصبی داشتند؛ استرس شدید و لرزش.»
وی گفت: «این دانشآموزان بلافاصله با تزریق سرم و آرامبخش تحت نظارت همکاران ما قرار گرفتند و معاینه کامل هم شدند. کمی بعد هم پدر و مادر دانشآموزان به بیمارستان رسیدند. خدا را شکر حال این دو دانشآموز بعد از تزریق خوب شد و بعد از آنکه علایمشان از بین رفت، ترخیص شدند.»
این پزشک در پاسخ به سوالی که آیا آثار ضربه در معاینه این دانش آموزان مشاهده شد و نیازمند مراجعه دوباره به مراکز درمانی هستند یا خیر، تاکید کرد که هیچ آثاری مشاهده نشده و عامل از حال رفتن دانشآموزان، استرس و فشار عصبی وارد آمده به ایشان بوده که موجب بروز شوک عصبی شده و علایمی مانند لرزش در این دانشآموزان شده است.
توضیحات آموزش و پرورش
با وجود تایید پزشک اورژانس بیمارستان لقمان به انتقال دو دانشآموز بدحال به این بیمارستان، اما روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش فوت یک دانشآموز در این اتفاق را قویا تکذیب کرده و ادعا کرده که در محل به وضعیت دانشآموزان رسیدگی شده است.
روز گذشته «علی تیرگیر»، معاون مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، درباره اتفاق هنرستان دخترانه صدر تهران به رسانهها گفت:«امروز به دلیل داشتن موبایل توسط برخی دانشآموزان و تاکید مدیر مدرسه برای بازرسی، درگیری میان تعدادی از دانشآموزان و والدین با مدیر مدرسه اتفاق افتاد.»
وی با تاکید بر اینکه هیچ دانشآموزی در این ماجرا فوت نکرده است، گفت:«انعکاس خبر فوت دانشآموز در ادامه سناریوی کشتهسازی رسانههای معاند است.»
معاون مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش متذکر شد:«طبق قوانین ورود موبایل به مدرسه ممنوع است و دانشآموزان باید دستورالعملهای مدرسه را رعایت کنند.»
وی درباره انتقال تعدادی از دانشآموزان به بیمارستان پس از این حادثه مطرح کرد: تعدادی از دانشآموزان دچار افت فشار شدند که با حضور نیروهای اورژانس در محل به وضعیت آنها رسیدگی شد.»
در حالی آموزش و پرورش باز شدن پای اورژانس به هنرستان صدر و افت فشار دانشآموزان را تایید کرده است که چندی پیش وزیر آموزش و پرورش گفته بود: «ما نازکتر از گل به دانشآموزان نمیگوییم!»
روایت متفاوت پلیس
اما پلیس پایتخت روایت دیگری از ماجرا دارد و از اساس ماجرای هنرستان صدر را انکار کرد. در اطلاعیه پلیس که ساعاتی بعد از ماجرا منتشر شد، آمده است: «بعدازظهر امروز (دوشنبه) و در پی اعلام وقوع یک مورد درگیری در مجاورت یک هنرستان دخترانه در خیابان کارون، عوامل کلانتری و ماموران پلیس در محل حاضر شده و رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قراردادند که در جریان آن مشخص شد که درگیری میان تعدادی از اراذل و اوباش رخ داده است. این درگیری که در مجاورت یک هنرستان دخترانه رخ داده بود، منجر به نگرانی تعدادی از والدین و دانشآموزان شده بود. عوامل درگیری از سوی ماموران پلیس شناسایی و دستگیر شدند. همچنین شایعات منتشر شده در فضای مجازی به هیچ عنوان مورد تایید نیست.»
در این اتفاق سه روایت از این ماجرا از سوی آموزش و پرورش، پلیس و بیمارستان مطرح شد که با هم متناقص بود. هنوز مشخص نیست دانشآموزان در محل درمان شدند یا به خاطر وخامت حال به بیمارستان منتقل شدند؟ درگیری داخل مدرسه بوده یا در مجاورت مدرسه؟ بین اراذل و اوباش بوده یا بین دانشآموزان و والدین و مدیر مدرسه؟ و اساساً چه اتفاقی در مدرسه افتاده است که کار آنقدر بالا گرفته که به درگیری، آمبولانس و ... کشیده است؟
البته این روزها گزارشهای متناقص در مورد مدارس و دانشآموزان زیاد شنیده میشود. همین چند روز پیش بود که وزیر آموزش و پرورش به صراحت اعلام کرد که هیچ دانشآموزی بازداشت نشده است و دانشآموزان خاطی در قضایای اخیر به مراکز مشاوره ارجاع شدهاند. چند روز بعد، اما نمایندگان مجلس بازدیدی از زندان فشافویه داشتند و یکی از آنها از وجود تعداد قابل ملاحظهای دانشآموز در میان بازداشتشدگان موجود در این زندان خبر داده بود.احمد علیرضابیگی نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از زندان فشافویه گفته بود:« حدود 200 نفر از دانشآموزان در بین دستگیرشدگان بودهاند که در اولین فرصت آزاد شدهاند.»
او البته تاکید کرده بود:« ما الآن زندانی دانشآموز درزندان فشافویه و زندانهای دیگر نداریم.»
منبع: هم میهن