یک محصول غیرعادی در صحرای ابوظبی در حال رشد است!/ عکس

قارچ ها معمولا از کف جنگل های تاریک و مرطوب جوانه می زنند یا روی شاخه های درختان افتاده شکوفا می شوند. اکنون یک شرکت نوپا در ابوظبی راهی برای رشد آن در وسط بیابان پیدا کرده است.

یک محصول غیرعادی در صحرای ابوظبی در حال رشد است!/ عکس
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، شرکت نوپای Below Farm "قارچ های تخصصی" مانند صدفی، شاه صدف  (ارینجی)، شیتاکه و یال شیر (قارچ کشیش کوهی یا قارچ دندان ریش دار) تولید می کند. "برونته ویر" مدیر عامل آن شرکت می گوید این مزرعه سرپوشیده در فاصله 45 دقیقه ای از مرکز شهر ابوظبی واقع شده و اولین مزرعه در منطقه است که قارچ های مرغوب را پرورش داده و به فروش می رساند.

به گزارش فرارو به نقل از سی ان ان، او می گوید این محصولات زیر کشت بهتر از قارچ‌ های وارداتی هستند زیرا قارچ های وارداتی به راحتی آسیب دیده و به سرعت تازگی شان را از دست می دهند. ویر این شرکت را در سال 2021 میلادی با مشارکت "لیلیانا اسلوینسکا" متخصص توسعه کسب و کار و "وویسیچ اسلوینسکی" مهندس برق یک زوج لهستانی تاسیس کرد.

این سه نفر که خود را "عوامل تغییر در انقلاب قارچ‌ ها" توصیف می ‌کنند قارچ های تولیدی شان را به رستوران‌ ها، فروشگاه ‌ها و به طور مستقیم به مصرف‌ کنندگان می ‌فروشند. فهرست محصولات آن شرکت جعبه‌ هایی از قارچ، کیت‌های مخصوص رشد و پودر قارچ را شامل می شود که آخری را می توان به سوپ ها و سس ها برای طعم بخشی اضافه کرد و می توان آن را به عنوان چاشنی بر روی غذاها پاشید. ویر می‌گوید Below Farm ماهانه حدود یک تن قارچ تولید می کند و به دنبال توسعه تولید محصولات برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده است.

پرورش قارچ در گرمای شدید

ویر می گوید که فناوری موجود در پرورش قارچ در فضای داخلی که عمدتا در اروپا و ایالات متحده توسعه یافته برای دمای سوزان روز ابوظبی که می ‌تواند در تابستان به 40 درجه سانتی ‌گراد برسد طراحی نشده است.

ویر به "سی ان ان" می گوید "وویسیچ اسلوینسکی" رهبری تیم عملیاتی را برعهده گرفت. مزرعه شامل چهار محفظه تحت فشار است که با یک لایه عایق عمیق پوشیده شده تا به خنک نگه داشتن فضای داخلی کمک کند. ویر می ‌گوید:"ما می‌توانیم نور، دما، رطوبت و جو را برای ایجاد شرایط بهینه برای هر نوع قارچی کنترل کنیم".

او می افزاید:"حفظ فشار هوای بالاتر در داخل اتاقک ها به محافظت از محصولات در برابر بادهای شدید ابوظبی و گرد و غبار چرخشی کمک می کند زیرا زمانی که درها باز می شوند هوا به جای آن که وارد شود از آن خارج می شود".

اهداف کشت قارج در این مزارع با اهداف دولت امارات هماهنگ هستند. این کشور 85 درصد مواد غذایی مصرفی خود را وارد می کند اما برنامه ای بلندپروازانه را تعیین کرده تا امنیت غذایی خود را از طریق افزایش تولید داخلی تقویت نماید.

ویر می گوید پایداری نیز یک هدف کلیدی است. قارچ‌ها روی بلوک ‌های مخصوصی که عمدتا از نخل‌های ضایعاتی بازیافت‌ شده ساخته شده رشد می‌کنند. خرما 61 درصد از تولیدات گیاهی در ابوظبی را تشکیل می‌ دهد و نخل‌های مرده یا سوزانده می ‌شوند یا در توده ‌هایی که چشم‌انداز را پر می ‌کنند رها می ‌شوند.

ویر می ‌گوید:"تاکنون از 350 تن برگ نخل استفاده کرده‌ایم. این دستاوردی است که ما واقعا به آن افتخار می کنیم".

قارچ های خارق العاده

"راج داغستانی" که پیتزافروشی محلی "مارملاتا" را اداره می کند طرفدار قارچ های تولید شده در مزارع در ابوظبی است. او می گوید:"بهترین پیتزا در اینجا پیتزای قارچ است". او اکنون 20 کیلوگرم قارچ صدفی در هفته از آن شرکت سفارش می دهد.

به گفته کارشناسان هوش بازار شرکت تحقیقات تجاری بازار جهانی قارچ در سال گذشته بیش از 9 درصد رشد کرد و به 62.4 میلیارد دلار رسید و تا حدودی به دلیل محبوبیت فزاینده رژیم ‌های گیاهی و وگان به رشد خود ادامه می‌ دهد. شرکت Below Farm امیدوار است بتواند بر روی این روند تا جایی که می تواند موج سواری کرده و سود کسب نماید. ویر می گوید:"تاکنون این کسب‌ و کار توسط بنیانگذاران آن با مقدار کمی سرمایه‌ گذاری آغاز به کار کرده بود. اکنون که مزرعه کارایی خود را اثبات کرده بنیانگذاران شرکت برای جمع آوری دور تازه سرمایه در اواخر سال جاری با هدف راه اندازی مزرعه دوم در مقیاسی بزرگتر برای توسعه و گسترش تولید آماده می شوند".

ویر می گوید هم چنین قصد دارد کار را سبزتر و یا دوستدار محیط زیست و با استفاده از انرژی پاک انجام دهد. او می ‌گوید برق برای تامین انرژی تهویه مطبوع در اتاق ‌های قارچ بزرگترین تقاضای منابع شرکت است بنابراین اسلوینسکی در حال بررسی چگونگی استفاده از منابع جایگزین از جمله بلوک های سوخت مصرف شده به عنوان سوخت زیستی برای کمک به تامین انرژی مزرعه است".

او می‌ افزاید:"در نهایت ما می‌خواهیم خاورمیانه را به مرکز برتر برای کشت قارچ تبدیل کنیم".


ت ت
کدخبر: 170710 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها