میان بسیاری از گونه های جانوری،انسان و زنان طول عمر بیشتری دارند.

به گزارش منیبان؛ میان بسیاری از گونه های جانوری،انسان و زنان طول عمر بیشتری دارند.

در طول سالهای گذشته تحقیقات زیادی برای پی بردن به دلیل عمر بیشتر زنان نسبت به مردان انجام شده است.در حال حاضر، تحقیقات جدید از ژاپن نشان می دهد دلیل که می تواند بررسی شود: سیستم ایمنی بدن زنان خیلی آهسته پیر می شود.

پیشنهاد ویژه

یک تیم پژوهشی در دانشگاه پزشکی و دندان پزشکی توکیو،نمونه خون 356 مرد و زن سالم بین سنین 20 تا 90 سال را تجزیه و تحلیل کردند.آنها به ویژه  سطوح سیتوکین، گلبولهای سفید و مولکولهایی که در تعامل با سلولها ی سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها واکنش نشان می دهند را بررسی و اندازه گیری کردند.

همانطور که از تحقیقات قبلی انتظار می رفت ،محققان دریافتند که سلول های سفید با بالا رفتن سن کاهش می یابند،اما آنها همچنین تفاوتهایی در دو جنس مشاهده کردند: آنها در مردان کاهش تندتر سلولهای –T که در برابر عفونت ها و سلولهای B که ترشح آنتی بادی را به عهدا دارند ثبت کردند.

آنها همچنین در یافتند که افزایش مورد انتظار در سلولهای کشنده  طبیعی وابسته به سن و سلول CD4 T، در زنان نسبت به مردان با نرخ بالاتری افزایش یافت.

ما بر اساس مطالعات انجام شده در جوندگان می دانیم که به نظر می رسد سلول های بدن زن برای ترمیم زخم ها بهتر از بدن مرد عمل می کنند. زنان همچنین دارای یک مزیت بقاء هستند زیرا آنها 10 سال بعد از مردان دچار بیماریهای قلبی عروقی می شوند اغلب در سنین بین 70 تا 80 در مقابل 50 تا 60سال.

زنان همچنین ممکن است یک تکامل مبتنی بر بیولوژیک داشته باشند برای اینکه نقش زنان در تولید مثل برای بقاء بسیار حیاتی است. نه تنها زنان جنین خود را به دنیا می آورند بلکه در سا لهای اولیه کودکی از او مراقبت می کنند.نقش مردان در تولید مثل محدود است، به همین دلیل ممکن است طول عمر در مردان برای تداوم گونه ها خیلی حیاتی نباشد.

در حالی که زنان می توانند از ویژگی های ذاتی ژنتیک خود بهره مند شوند، هیچ یک از این دلایل طبیعی در مقابل زندگی فقیر و ناسالم تضمین کننده طول عمر نخواهد بود. مثال این موضوع افزایش سرطان ریه در بین زنان به دلیل سیگار کشیدن زیاد است.

طول عمر بیشتر در زنان

محققان نکته‌هایی برای داشتن زندگی طولانی و سالم ارائه کرده‌اند که برخی از آن شامل پیاده‌روی، باغبانی و انجام کارهای خانه، کاهش استرس، خواب مناسب، مصرف مواد غذایی مناسب و داشتن ارتباط اجتماعی با دیگران استبر اساس نتایج یک مطالعه جدید، اگر زنان خوش‌بین باشند، بیش از ۹۰ سال عمر می‌کنند. مطالعه‌ای که توسط دانشگاه هاروارد انجام شد نشان داد که زنان خوش‌بین بدون توجه به نژاد و قومیت، ۵.۴ درصد بیشتر از زنانی که دیدگاه منفی دارند، عمر می‌کنند.

محققان افزودند: خوش‌بینی ممکن است دارایی مهمی برای ارتقاء سلامت و طول عمر در جمعیت‌های مختلف باشد.​بر اساس نتایج این مطالعه جدید انجام ورزش‌های تقویت‌کننده ماهیچه‌ها از حمل بسته‌های سنگین تا وزنه‌برداری، به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در هفته می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش دهد.محققان ژاپنی پیشنهاد می‌کنند اگر این فعالیت‌ها به صورت هفتگی انجام شود، خطر مرگ‌ و میر می‌تواند ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یابد.بر پایه مطالعه جدید دیگر، انجام کارهای خانه می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، زوال عقل هفتمین علت مرگ‌ و میر در سراسر جهان است که حدود ۵۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مطالعه خطر ابتلا به زوال عقل در افرادی که مرتبا ورزش می‌کردند، ۳۵ درصد کمتر بود.نتایج بررسی دیگری نشان داد که هفت عادت ساده می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را حتی برای کسانی که ژن‌هایشان در معرض خطر بیشتر قرار دارد، به نصف کاهش دهد. این موضوع شامل نظارت بر فشار خون، کاهش مصرف قند و ورزش منظم است.

جمعیت جهانی ما در حال پیر شدن است و کودکانی که امروز در کشورهایی با درآمد متوسط به دنیا می‌آیند، بیش از ۵۰ درصد شانس زندگی بالای ۱۰۵ سال دارند.نتایج بررسی نشان می‌دهد کسانی که دارای روابط اجتماعی قوی هستند، ۵۰ درصد احتمال بیشتری برای زندگی طولانی‌تر دارند.

محققان اظهار کردند که با انجام چند کار می‌توان تا ۱۰ سال بیشتر عمر کرد. این فعالیت‌ها شامل عدم مصرف سیگار، الکل و حفظ شاخص توده بدنی  ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ است.مطالعه ۲۰ ساله روی بیش از ۱۱۱ هزار نفر نشان داد سبک زندگی سالم می‌تواند امید به زندگی عاری از سه بیماری مزمن شایع را تا ۱۰ سال برای زنان و هفت سال برای مردان افزایش دهد. همچنین حفظ هدف در زندگی و حرفه افراد می‌تواند بر رفاه آنان نیز تاثیر بگذارد. تحقیقات مک‌کینزی نشان داد دستیابی به یک هدف می‌تواند مشارکت، بهره‌وری و شادی کلی بیشتر را به همراه داشته باشد.

کاهش جهانی مرگ‌ و میر نوزادان و افزایش دسترسی به بهداشت و دارو به جمعیت جهان کمک کرده است که عمر طولانی‌تری داشته باشند اما سیاست‌ها و هنجارهای اجتماعی به این سرعت تکامل نیافته‌اند.

کدخبر: 124456 تاریخ انتشار