همزمانی ماه مبارک رمضان با تعطیلات نوروز باعث می‌شود تا مردم شب‌ها ساعات بیشتری را بیدار باشند اما این تغییر در زمان خواب و بیداری مطلوب نیست.

به گزارش منیبان؛ نوروز امسال با ماه پر خیر و برکت رمضان همراه شده و مومنان روزه دار از امروز با برخاستن در سحر سومین روز سال جدید، ماه مبارک رمضان را آغاز کرده و بر سر خوان پر نعمت خداوند نشسته‌اند.

امسال روزهای ماه مبارک رمضان هوای خنک تری را پذیراست اما وجود ماه مبارک رمضان در تعطیلات نوروز باعث می‌شود تا هم میهنانمان با توجه به تعطیلات نوروزی، شبها ساعات بیشتری را در بیداری بگذرانند و به اوقات فراغت خود بپردازند.

پیشنهاد ویژه

 این تغییر ساعت، برای بسیاری از افراد سیکل کار و استراحت‌شان را دچار تغییراتی می‌کند؛ به ویژه تغییر در ساعت به خواب رفتن و بیدار شدن برخی عوارض و پیامدهایی را به دنبال خواهد داشت که در ادامه به بیان این تغییرات و ارائه توصیه‌هایی در این خصوص می‌پردازیم.

به طور متوسط یک فرد بالغ شب ها به حدود 7 ساعت و نیم تا 8 ساعت خواب نیاز دارد و این در حالی است که نیاز کودکان 6 تا 12 ساله به 9 تا 12 ساعت خواب نیاز دارند. 

از این رو، پزشکان توصیه می‌کنند که افراد روزه دار در طول این ماه یک برنامه ریزی کاربردی برای خواب در نظر بگیرند که حداقل 4 ساعت خواب بدون وقفه را در طول شب داشته باشند. 

با توجه به شب زنده داری‌هایی که افراد در آن دارند و همچنین بیدار شدن برای خوردن سحری، باعث بروز اختلال خواب می‌شود که باید آن را به شکلی مدیریت کرد.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد افرادی که در ماه رمضان روزه داری می‌کنند، حدود یک ساعت و نیم کمتر از حالت معمول می‌خوابند و این کیفیت خواب می‌تواند با توجه به 24 ساعت بودن طور شبانه روز ممکن است خستگی زیادی را به همراه داشته باشد. 

 

 

 

به هر حال تنظیم ساعت خواب و بیداری در همه حال به ویژه ایام ماه مبارک رمضان برای تأمین سلامت جسمی و روحی قابل توجه و اهمیت است.

کدخبر: 146285 تاریخ انتشار