- آرشیو اخبار 1
- اقتصادی 2
خبر خوش دولت به خریداران مسکن ملی/ اقساط این افراد پرداخت خواهد شد!+جزییات
محمود محمودزاده با تکذیب اقساط هفت میلیون تومانی طرح حمایتی نهضت ملی مسکن که در برخی رسانهها به آن اشاره شده، افزود: رقم اعلام شده بر مبنای سود ۱۸ درصد است که شیوه پرداخت نظام بانکی است، دولت در مسکن حمایتی بهویژه برای دهکهای یک تا پنج نیمی از تسهیلات را پرداخت خواهد کرد. بر این اساس رقم اقساط نهایی به کمتر از نصف این مبلغ خواهد رسید.
به گزارش منیبان؛ طرح مسکن ملی برای تکمیل کردن طرح قبلی (طرح مسکن مهر) است که درطی چند مرحله اجرا شد. از زمان شروع طرح مسکن ملی باعث نشده که قیمت مسکن و اجاره بها کاهش پیدا کند. به عقیده کارشناسان طرح مسکن ملی در تعادل قیمت مسکن تاثیر پررنگی دارد. هدف مسکن ملی کمک به تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن، است. با توجه به جنبه حمایتی که در طرح مسکن ملی دیده شده و تسهیلاتی که افزایش پیدا کرده است، افراد کم درآمد بیشتری بتوانند در استان خانهدار شوند.در ادامه به آخرین خبر از طرح مسکن ملی می پردازیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: بخشی از اقساط وام نهضت ملی مسکن برای دهکهای پایین توسط دولت پرداخت خواهد شد که بسته به قانون بودجه ۱۴۰۱ و میزان منابعی که به صندوق ملی مسکن میآید، رقم آن بهزودی اعلام خواهد شد.
«محمود محمودزاده» با تکذیب اقساط هفت میلیون تومانی طرح حمایتی نهضت ملی مسکن که در برخی رسانهها به آن اشاره شده، افزود: رقم اعلام شده بر مبنای سود ۱۸ درصد است که شیوه پرداخت نظام بانکی است، دولت در مسکن حمایتی بهویژه برای دهکهای یک تا پنج نیمی از تسهیلات را پرداخت خواهد کرد. بر این اساس رقم اقساط نهایی به کمتر از نصف این مبلغ خواهد رسید.
وی توضیحداد: در طرح نهضت ملی مسکن دولت با اتکا به منابع صندوق ملی مسکن بخشی از سود تسهیلات خانوارها را پرداخت میکند و به هیچ عنوان قرار نیست همه خانوارها بر مبنای سود ۱۸ درصد، اقساط نهضت ملی مسکن را پرداخت کنند.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بیانداشت: دولت از ابتدا تصمیم داشت با پایدارسازی منابع بخش مسکن، با توانمندسازی خانوارها امکان حضور و خانهدار شدن آنان را در طرحهای نهضت ملی فراهم کند، بر این اساس با طراحی صندوق ملی مسکن و اختصاص بودجه آن به گروههای هدف طرحهای حمایتی اعم از دهک اول تا پنجم، بخش قابل ملاحضهای از سود تسهیلات را با کمک دولت به نظام بانکی پرداخت میکنند.
وی ادامهداد: در عین حال میزان اقساط پرداختی منطبق با توان خانوار است و بهزودی مبلغ اقساط اعلام خواهد شد و میزان منابع صندوق بستگی به قانون بودجه دارد.
نهضت ملی مسکن یکی از سیاستهای کلان دولت سیزدهم در حوزه مسکن است که ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال را در برنامه دارد. باز پرداخت اقساط وام این طرح که به سه بخش مشارکتی، خود مالکی و حمایتی تقسیم میشود متفاوت است و قرار است بخشی از بازپرداخت وام گروههای حمایتی، توسط دولت پرداخت شود.
بهتازگی بانک مسکن از رقم اقساط هفت میلیون تومانی وام ۴۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی خبر داده بود که وزارت راه و شهرسازی ضمن تکذیب آن، بر کمک دولت برای پرداخت اقساط تاکید دارد.
دولت سیزدهم از ابتدا فقدان منابع مالی لازم برای توانمندسازی مردم بهمنظور گسترش عرضه مسکن به اقشار مختلف بهویژه بخش محروم جامعه را یکی از چالشهای مهم اعلام کرده بود که راهاندازی صندوق ملی مسکن برای پایدارسازی منابع مورد نیاز بخش مسکن را راهحل اصلی آن دانست.
تلاش دولت تامین منابع مورد نیاز برای کاهش سود تسهیلات بانکی و بخشی از هزینههای تامین مسکن خانوارهای کمدرآمد است.
نرخ سود تسهیلات بانکی و میزان اقساط بالا و خارج از استطاعت بودن تسهیلات مسکن برای خانوارهای کمدرآمد و متوسط، چالش مهمی شناسایی شده است که برنامه چهار سال آینده برای رفع آن استفاده از ابزارهای بازار سرمایه از جمله اوراق رهنی در راستای تامین منابع مالی موردنیاز سیستم بانکی برای پرداخت تسهیلات بلندمدت عنوان شده است.
پیشنهادات انبوهسازان برای ساخت نهضت ملی مسکن
عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان با تشریح جزئیات پیشنهاد انبوهسازان برای مشارکت در نهضت ملی مسکن،گفت:در پیشنهادات بهدنبال ساخت واحدهای کوچک هستیم.
سیدمحمد مرتضوی با اشاره به جلسه اخیر کانون سراسری انبوهسازان با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی و درخواست برای ارائه برنامه اجرایی ساخت نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: متن تفاهمنامهای برای وزارت راه و شهرسازی ارسال شده است؛ زمان تفاهمنامه برای یک دوره چهار ساله در نظر گرفته شده که قابل تمدید است و امیدواریم شاهد رضایتمندی خوبی بین دولت و انبوهسازان باشیم و مردم بتوانند از این همکاری بهره ببرند.
وی ادامه داد: در پیشنهادات انبوهسازان به سمت ساخت واحدهای کوچکتر بین ۵۰ تا ۸۰ مترمربع حرکت خواهیم کرد. واحدهایی که متناسب با وضعیت استانها، شهرها، وسعت، شرایط اقتصادی و دهکهای مختلف در نظر گرفته شده که میتوانند در این مساحتها قرار بگیرند. امیدواریم با کاهش متراژ ساخت و اصلاح الگوی ساخت فاصله بین متقاضی و فروشندگان را که بر اساس شرایط نامناسب اقتصادی ایجاد شده را به حداقل برسانیم.
وی افزود: یکی از خواستههای ما حضور انبوهسازان در شوراهای مسکن در سطوح استانی است، مانند آنچه در طرح مسکن مهر اتفاق افتاد. از دولت خواستهایم در کنار مسئولان اجرایی و دستگاههای دولتی قرار بگیریم تا به این ترتیب کمک شایانی برای دستیابی به اهداف طرح تدوین و حرکت موثرتر کنیم.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوهسازان بیان کرد: معتقدیم در شوراهای استانی مسکن ظرفیتهای خوبی در جهت در تسهیل مجوزها و اصلاح یک سری قوانین بالادستی که با ساخت واحدهای کوچک تطابق ندارند، وجود دارد.
مرتضوی با تاکید بر اینکه باید به سمت کیفیتر شدن ساخت و سازها و استفاده از روشهای نوین ساخت که در سالهای اخیر توفیقی در استفاده از آنها نداشتهایم، حرکت کنیم، اضافه کرد: امروز در این بخش خلاء داریم امیدواریم بخش قابل توجهی از واحدها با روشهای صنعتی سازی ساخته شود البته مشروط به اینکه مشوقهای در اختیار انبوهسازان قرار دهیم . ضمن اینکه تسهیلات بانکی با توجه به اینکه صنعتیسازی زمان کوتاهتری برای اتمام دوره ساخت بتوانیم تسهیلات را در بازه کوتاهتری به پروژهها تزریق کنیم و آورده متقاضیان نیز در زمان کوتاهتری واریز شود.
وی تاکید کرد: در پیشنهادات، انبوهسازان توجه ویژهای به مشاعات و ارائه کیفیت سکونتی مناسب داشته است. الزام داشتن پارکینگ برای هر کدام از واحدها مورد توجه قرار گرفته و عرصهها و محوطههای خوب خدماتی مختلف در حوزههای مختلف دیده خواهد شد.
وی با بیان اینکه مجموعه امکانات خوب باعث ایجاد محیط سکونتی خوب در نهضت ملی مسکن خواهد شد، گفت: در گام اول بهدنبال امضای تفاهمنامه پیشنهاد شده بین وزارت راه و کانون سراسری انبوهسازان هستیم و در گام بعدی قراردادهایی با رویکردهای پیشنهاد شده ایجاد سکونتگاههای خوب برای مردم امضا خواهد شد.