- آرشیو اخبار 1
- اجتماعی 0
- پزشکی 3
اگر سرماخوردگی دارید دور این خوراکیها را خط بکشید!
هیچ تضمینی وجود ندارد که شما دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا نشوید. حتی اگر واکسن بزنید و دستهای خود را چندین بار در روز بشویید. با اجتناب از مصرف برخی خوراکیها، میتوانید در هنگام بیماری به خود کمک کنید.
به گزارش منیبان؛ با توجه به سرد شدن هوا، ابتلا به بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا افزایش یافته است. مصرف داروهایی برای رفع احتقان و درد ناشی از این بیماریها از اقدامات متداول است. در عین حال شما میتوانید با رعایت یکسری نکات دوران نقاهت خود را راحتتر سپری کنید.
لبنیات
در بعضی افراد مصرف لبنیات باعث میشود خلط موجود در گلو ضخیمتر و غیرقابل تحمل شود. اگر احساس میکنید با خوردن لبنیات خلط بیشتری تولید میشود از مصرف آن بپرهیزید. اما اگر غیر از این است، لبنیات را که منبع عالی پروتئین و ویتامین D است و به بدن برای مقابله با عفونت کمک میکند، حتما مصرف کنید.
نوشیدنیهای کافئین دار
از آنجا که در سرماخوردگی مقدار زیادی از آب و املاح بدن با تب و آبریزش بینی از دست میرود، بنابراین نوشیدن نوشیدنیهایی نظیر قهوه با دفع بیش از اندازه آب از بدن و ابتلا به کمآبی همراه خواهد شد.
ادویهها
معمولا مخاطهای بینی، دهان و حلق افرادی که سرما میخورند، ملتهب میشوند. التهاب نوعی واکنش ایمونولوژیک سیستم ایمنی بدن به ویروس متجاوز است. به همین دلیل مصرف تمام غذاهای بودار، سرخکرده، چرب، تند یا پر ادویه میتواند باعث التهاب بیشتر این بافتهای ملتهب در مخاطهای بینی، دهان و حلق افراد سرماخورده باشد. در این حالت، آسیبپذیری مخاطها در برابر ویروس سرماخوردگی شدیدتر و وضعیت بیمار بدتر میشود.
شکر
شکر باعث التهاب بدن میشود. التهاب خود عامل تضعیف گلبولهای سفید خون است. این گلبولها برای مبارزه با عفونت ضروری هستند.
کربوهیدراتهای ساده
این نوع کربوهیدراتها بهسرعت قند خون بدن را بالا میبرند و مانند شکر همان اثرات التهابی را در بدن دارند. سعی کنید بهجای کربوهیدراتهای ساده مانند آرد سفید، پاستا، برنج سفید و غیره نوع پیچیده آنها مانند گندم کامل، دانهها، برنج قهوهای و غیره را به رژیمتان اضافه کنید.
غذاهای چرب
این غذاها باعث التهاب و سرکوب سیستم ایمنی بدن میشوند. این غذاها همچنین فرایند هضم کربوهیدراتها و پروتئین را کند کرده و باعث ناراحتیهای گوارشی میشوند.