سیگار حالت اکسیداتیو دارد و ریسک ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی - عروقی را افزایش می‌دهد، بنابراین سیگاری‌ها باید بیشتر از میوه و سبزیجاتی که حاوی منابع ویتامین C است در برنامه غذایی خود استفاده کنند.

به گزارش منیبان؛ مصرف برخی مواد مانند چای و گوشت، به‌ویژه گوشت قرمز به علت ادرارآور بودن و اسیدی کردن محیط خون، سبب افزایش دفع نیکوتین شده و تمایل به مصرف سیگار را در افراد سیگاری تشدید می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌‌دهد برخی ترکیبات به‌ویژه سبزی‌ها به علت قلیایی کردن محیط خون، سبب کاهش دفع نیکوتین بدن می‌شود.

سیگاری‌ها پرتقال و انگور بخورند

یک متخصص تغذیه ضمن توصیه به ترک سیگار از سوی افراد سیگاری در عین حال گفت: میوه‌هایی مانند پرتقال و انگور به‌واسطه داشتن ویتامین C می‌توانند عوارض سیگار را در بدن افراد سیگاری کاهش دهند.

سیب و گلابی، دشمن بیماری‌های ریوی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که خوردن مقادیر بیشتری میوه و سبزیجات، به افرادی که اکنون یا قبلا سیگاری بوده‌اند کمک می‌کند که از بیماری‌های مزمن ریوی دور باشند. سیب، گلابی، سبزیجات برگ‌دار و فلفل در این میان نقش بیشتری دارند.

جوانا کالوزا، سرپرست تیم تحقیق عنوان می‌کند: مصرف سیب، گلابی، سبزیجات برگ‌دار سبز و فلفل می‌تواند همچون یک عامل محافظ در مقابل بیماری انسدادی مزمن ریوی عمل کند.

همچنین تیم تحقیق دریافت مصرف منظم وعده‌های بیشتر میوه و سبزیجات تاثیر حفاظتی بیشتری هم دارد. سیگار کشیدن علت اصلی بروز بیماری انسدادی مزمن ریوی است که با تنگ‌شدن مجاری هوا، موجب مشکلات تنفسی می‌شود.

 سیگاری‌ها بیشتر پیاز بخورند

یکی از مواد غذایی مفید برای سیگاری‌ها پیاز است. مصرف پیاز در افراد سیگاری مفید است. پیاز خاصیت آرامبخشی دارد. کوئرستین در پیاز یک آنتی‌اکسیدان قوی است و از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کند.

از پیاز برای درمان سرماخوردگی و برونشیت استفاده می‌شود. درمانگران سنتی مصرف پیاز جوشانده را با مقدار کمی عسل هر ۴ ساعت یک بار، درمان موثری برای سرماخوردگی می‌دانستند.

سرطان مثانه در افراد سیگاری

کشیدن تنباکو یکی از عوامل اصلی بروز سرطان مثانه در انسان است. تصور می‌شود فلاوونوئیدهایی نظیر کوئرستین با اتصال یا واکنش با مواد سمی دیواره مثانه را در برابر مواد سرطان‌زا محافظت می‌کنند.

سرطان و اختلالات ناشی از جریان خون در افراد سیگاری

کوئرستین فیتونوترینت موجود در پیاز است که همچون ویتامین A و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارد. این ماده می‌تواند رادیکال‌های آزاد خطرناک را از بدن پاک کند و افراد را در برابر تغییرات سرطانی و بیماری‌هایی مثل آترواسکلروز محافظت نماید.

با اینکه کوئرستین در سیب و چای نیز وجود دارد. تحقیقات نشان داده‌اند که جذب کوئرستین از پیاز ۳۲% بیشتر سریع‌تر از سایر منابع است.

بیماری قلبی در افراد سیگاری

نتایج تحقیقات اثربخشی کوئرستین را در پیشگیری از بیماری‌های قلبی خصوصا در زنان تائید می‌کنند. دانشمندان معتقدند این ماده باعث ممانعت از تخریب کلسترول LDL توسط رادیکال‌های آزاد می‌شود و به این ترتیب، خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

همچنین تصور می‌شود کوئرستین لخته شدن خون را مهار می‌کند. کوئرستین موجود در پیاز نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی به هنگام کمبود دریافت سایر آنتی‌اکسیدان‌ها نظیر ویتامین A و C خواهد داشت.

کدخبر: 69311 تاریخ انتشار