استفاده از دانه‌های خوشمزه به جای تنقلات پرکالری و غیرسالم بهترین راه برای حفظ سلامت بدن است.

 

به گزارش منیبان؛ دانه‌های خوراکی بهترین تنقلاتی هستند که می‌توانید مصرف کنید، به‌خصوص اگر دانه‌ای که انتخاب می‌کنید یکی از دانه‌های زیر باشد. در این مطلب  ۷ دانه خوراکی که بهتر است هر روز آن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید، معرفی شده است.

پیشنهاد ویژه

دانه‌های چیا

فقط دو قاشق غذاخوری از این دانه‌ها حاوی نزدیک به ۱۰ گرم فیبر است. این دانه‌ها سرشار از پروتئین، چربی‌های امگا ۳، کلسیم، منگنز و فسفر است. دانه‌های چیا همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند.

آنتی‌ اکسیدان‌‌ها به مقابله با تشکیل رادیکال‌های آزاد که موجب آسیب‌ به مولکول‌های سلولی، تسریع روند پیری و همکاری در بروز بیماری‌‌هایی از قبیل سرطان می‌شود، می‌پردازند.

برنج قهوه‌ای

آنتی اکسیدان موجود در این برنج ۳۰ برابر بیشتر از برنج سفید است. برنج قهوه‌ای همچنین منبع خوب فولات، منیزیم، فسفر، روی، ویتامین ب ۶ و نیاسین نیز به‌شمار می‌رود.

دانه کدو تنبل

سرشار از ویتامین ب، آهن، منیزیم، زینک و پروتئین است. پروتئین‌های تخمه کدو به میزان زیادی در اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان متمرکز شده‌اند که باعث کاهش میزان استرس و اضطراب می‌‌شوند.

این دانه‌ها همچنین حاوی میزان زیادی از اسیدهای چرب ضروری هستند که به سلامت رگ‌‌های خونی کمک می‌‌کنند و کلسترول بد خون را پایین می‌آورند.

دانه‌های کتان

این دانه‌ها، منبع فیبرهای محلول هستند، میزان کلسترول را کاهش داده و باعث می‌‌شوند که احساس سیری طولانی مدتی داشته باشید. دانه کتان میزان قند خون را نیز کنترل می‌کند.

دانه کتان حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامت چشم‌‌ها و مغز مفید بوده و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.

شاه دانه

این دانه‌‌های ریز حاوی فیبرهایی هستند که برای سلامت قلب و سیستم گوارشی مفید هستند. شاه دانه به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است.

امگا ۳ همچنین التهاب را کاهش می‌دهد و سلامت قلب و عروق و مغز را تضمین می‌‌کند. از این گذشته شاه‌ دانه حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتوسترول است که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد.

دانه‌های آفتابگردان

هر یک اونس از این دانه‌ها، نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامینE را برطرف می‌کند. این دانه‌ها همچنین سرشار از چربی‌های سالم هستند. دانه آفتابگردان منبع فوق‌العاده‌ ویتامین ب و فولات محسوب می‌‌شود. این دانه‌ها از سیستم ایمنی و سلامت بدن به‌خصوص در دوره‌ بارداری حفاظت می‌کنند.

دانه کنجد

این دانه یک انتخاب هوشمند برای کاهش سطح کلسترول‌ بد و تری‌گلیسیرید است، از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کرده و باعث تضمین سلامت کبد می‌شود. دانه‌های کنجد به خاطر داشتن مقادیر زیادی ویتامینE محافظ و تقویت کننده قلب و سیستم عصبی هستند.

کدخبر: 74817 تاریخ انتشار