لزوم مراجعه به متخصص حتی در صورت اختلالات روانی خفیف

یک متخصص اعصاب و روان در چهارمحال و بختیاری گفت: در بسیاری از موارد افراد مبتلا به اختلالات روانی خفیف تصور می‌کنند باید به تنهایی علائم بیماری را کنترل کنند و گمان می‌کنند علت پیدایش این علائم ضعف اراده آن‌ها است درحالی که رفع این اختلالات خفیف نیز به مداخله افراد متخصص یعنی روان‌پزشک یا روان‌شناس نیاز دارد.

لزوم مراجعه به متخصص حتی در صورت اختلالات روانی خفیف
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ پروین صفوی، یک متخصص اعصاب و روان در چهارمحال و بختیاری درخصوص اختلالات روانی که در مرحله ابتدایی قرار دارند و لزوم درمان آن‌ها، گفت: بیماری‌های روانی از نظر شدت به انواع خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شوند که به میزان علائم موجود در افراد و اختلال عملکرد آن‌ها در زندگی روزانه و شغلی بستگی دارد.

این متخصص اعصاب و روان افزود: برخی از بیماری‌های روانی شدت کمی دارند مانند افسردگی یا اضطراب‌های خفیف که این اختلالات نیز می‌توانند در عملکرد فرد اختلال ایجاد کنند اما این اختلال به میزانی شدت ندارد که اطرافیان متوجه آن شوند.

او ادامه داد: در بسیاری از موارد افراد مبتلا به اختلالات روانی خفیف تصور می‌کنند باید به تنهایی علائم بیماری را کنترل کنند و گمان می‌کنند علت پیدایش این علائم ضعف اراده آن‌ها است، در برخی موارد اطرافیان نیز به فرد گوشزد می‌کنند باید تلاش خود را به کار بگیرد و علائم بیماری روانی خود را کنترل کند که این موضوع یک فشار مضاعف بر فرد ایجاد می‌کند.

صفوی با تاکید بر اینکه اختلالات روانی با شدت کم نیز نوعی بیماری روانی به شمار می‌آیند، عنوان کرد: درواقع پیدایش این اختلالات ناشی از ایجاد مشکلاتی در عملکرد مغز است و به همین جهت به درمان نیاز دارند البته درمورد اختلالات روانی خفیف ممکن است نیاز به درمان دارویی نباشد و درمان‌های غیردارویی مانند جلسات مشاوره، روان درمانی و تغییراتی که فرد در سبک زندگی خود ایجاد می‌کند برای درمان کافی باشد اما در هر صورت رفع این اختلالات خفیف نیز به مداخله افراد متخصص یعنی روان‌پزشک یا روان‌شناس نیاز دارد و خود فرد یا اطرافیان توانایی درمان بیماری‌های روانی حتی در نوع خفیف را نیز ندارند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان اضافه کرد: علائم اولیه و اصلی افسردگی ممکن است به صورت خلق گرفته و افسرده، کاهش علایق و شوق و ذوق نداشتن برای پرداختن به فعالیت‌هایی که فرد در گذشته از انجام آن‌ها لذت می‌برده ظهور پیدا می‌کند البته تغییرات خواب یعنی خواب‌آلودگی یا بی‌خوابی، تغییرات اشتها به صورت بی‌اشتهایی یا پرخوری، تغییرات وزن، کاهش انرژی، احساس خستگی موقع بیدار شدن از خواب، احساس گناه و مقصر دانستن خود در مسائل گوناگون، احساس بی‌ارزشی و... نیز از دیگر علائم افسردگی محسوب می‌شوند و در نوع شدید بیماری نیز احتمال دارد فرد افکار خودکشی پیدا کند.

او با بیان اینکه وسواس یکی دیگر از بیماری‌های روانی است که با شدت‌های گوناگون وجود دارد، تصریح کرد: بیماری وسواس انواع گوناگونی دارد برای مثال وسواس فکری، وسواس درخصوص تمیزی محیط و خود فرد، وسواس درخصوص نظم موجود در محیط اطراف و لباس‌ها از جمله انواع وسواس محسوب می‌شود، در وسواس فرد مدام درحال تکرار یک عمل است و توانایی مقاومت در برابر این موضوع را ندارد.

صفوی یادآور شد: برای مثال افراد درگیر با وسواس احتمال دارد پس از خروج از منزل به این موضوع که شیرآب را باز است یا درخصوص بسته شدن در منزل شک کنند و به صورت مکرر نیاز به بررسی این موضوعات داشته باشند، این مشکل ممکن است در برخی موارد در حد اختلال نباشد اما تا حدودی برای فرد وقت‌گیر است و اگر پیشرفت کند و شدت آن افزایش داشته باشد می‌تواند به یک اختلال روانی تبدیل شود.

این متخصص اعصاب و روان بیان کرد: درمان در مراحل خفیف و اولیه اختلالات روانی شانس درمان بیشتری دارد، در زمانی که اخلالات فرد مزمن شده و از شدت بیشتری برخوردار شوند استفاده از درمان‌های شدیدتر و طولانی‌تر لازم است و حتی احتمال دارد مقاومت به درمان دیده شود بنابراین درمان بیماری‌های روانی در مراحل اولیه اهمیت بسیار زیادی دارد.

او خاطرنشان کرد: اختلالات روانی علاوه‌بر اینکه موجب آزار فرد بیمار می‌شوند و عمکلرد وی را در جنبه‌های مختلف زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد برای اطرافیان نیز مشکلاتی ایجاد خواهد کرد برای مثال بیماری وسواس یا افسردگی می‌تواند در روابط فرد با اعضای خانواده یا همکاران اختلال ایجاد کند و نه تنها فرد بلکه اطرافیان را نیز تحت تاثیر قرار دهد بنابراین درمان به موقع اختلالات روانی می‌تواند عملکرد و سلامت روان فرد را حفظ کند.


ت ت
کدخبر: 155988 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین