زنگ خطر دوباره در انگلیس به صدا در آمد+جزییات

یکی از مشاوران ارشد علمی دولت انگلیس در زمینه تهدیدهای ناشی از ویروس‌های جدید و نوظهور تنفسی (Nervtag) هشدار داده که این کشور با گسترش افسارگسیخته گونه هندی کرونا در آستانه موج سوم شیوع این ویروس قرار دارد.

زنگ خطر دوباره در انگلیس به صدا در آمد+جزییات

به گزارش منیبان، پروفسور «رَوی گوپتا» می‌گوید که برنامه دولت برای رفع عمده محدودیت‌های کرونایی در ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) باید به تعویق بیفتد تا از بروز یک فاجعه بهداشتی جلوگیری شود.

بیشتر محدودیت‌های کرونایی که از ۱۶ دی ماه سال گذشته در پی شیوع افسارگسیخته کرونا اعمال شد، تاکنون رفع شده و تنها یک گام تا بازگشت اوضاع به شرایط عادی باقی‌مانده است. طبق نقشه راه دولت انگلیس، عمده محدودیت‌های کرونایی از ۲۱ ژوئن رفع خواهد شد.

«جورج یوستیس» وزیر محیط زیست انگلیس هم می‌گوید که احتمال تعویق در اجرای گام پایانی رفع محدودیت‌های کرونایی، غیرممکن نیست. دیروز وزارت بهداشت انگلیس گزارش داد که بالغ بر ۳ هزار و ۲۴۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که عمده آن‌ها به گونه هندی دچار بوده‌اند. این برای پنجمین روز متوالی از ابتدای آوریل (فروردین) است که آمار بیماران کرونایی در این کشور از سه هزار نفر تجاوز می‌کند.

پروفسور گوپتا در گفت‌وگو با شبکه رادیویی بی‌بی‌سی۴ در پاسخ به این پرسش که آیا انگلیس در موج سوم کرونا قرار دارد بیان داشت: بله آمار مبتلایان به میزان زیادی افزایش یافته و دست کم سه چهارم آن‌ها به گونه هندی مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه آمارها همچنان نسبتا پایین است، اما تصریح کرد که تمام موج‌های کرونایی ابتدا با آمار پایین‌تری آغاز و سپس اوج می‌گیرد. «مساله کلیدی این است آنچه اکنون می‌بینیم نشانه‌های اولیه موج جدید شیوع کروناست»

این محقق دانشگاه کمبریج عنوان کرد که با توجه به طرح واکسیناسیون سراسری، ظهور موج جدید طولانی‌تر خواهد بود. این مساله به گفته وی باعث ایجاد یک حس امنیت غلط خواهد شد «که این مساله ما را نگران کرده است»

کارشناسان امور بهداشتی در انگلیس پیش‌بینی می‌کردند که آمار مبتلایان پس از کاهش محدودیت‌های کرونایی دوباره افزایش یابد و اجرای طرح واکسیناسیون به کنترل فشار روی بیمارستان‌های کشور که در جریان موج دوم و سوم با هجوم افسارگسیخته بیماران فلج شده بود، کمکی نخواهد کرد.

گزارش‌ها حاکیست که آمار مراجعان کرونایی به بیمارستان‌های انگلیس طی یک هفته گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است. پیش‌بینی می‌شود که این آمار طی هفته‌های آینده پس از وارد کردن داده‌های جدید، افزایش قابل توجهی را تجربه کند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سه هفته پیش در نشست خبری دولت درباره احتمال تعویق آخرین گام محدودیت‌های کرونا هشدار داد و گفت که شاید دولت مجبور شود تصمیم‌های سختی را در این زمینه اتخاذ کند. او بر همین اساس اصرار دارد که مردم با دریافت واکسن کرونا، سهم خود را در مهار این ویروس ایفا کنند.

براساس آخرین آمار وزارت بهداشت انگلیس تاکنون ۳۸ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۲۰۰ نفر در این کشور واکسینه شده‌اند که از این تعداد ۲۴ میلیون و ۴۷۸ هزار و ۵۲ نفر هر دو دوز را دریافت کرده اند. بر اساس فراخوان دولت انگلیس اکنون افراد بالای سن ۳۰ سال می‌توانند برای دریافت واکسن به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

پروفسور گوپتا تاکید دارد که اجرای گام پایانی رفع محدودیت‌های کرونایی باید چند هفته‌ای به تعویق بیفتد تا اطلاعات دقیق و جامع‌تری از اوضاع کرونا جمع‌آوری شود. او می‌گوید: «اگر هزینه و مزایای چنین اشتباهی را حساب کنیم، مصلحت بر این است که اجرای گام بعدی به تعویق بیفتد»

وزیر محیط زیست هم امروز به شبکه رادیویی بی‌بی‌سی۴ گفت که تغییر در برنامه دولت غیر ممکن نیست. «می‌دانیم که این یک همه‌گیری دشواری برای همه بوده و اوضاع دائما در حال تغییر است. اما باید چند هفته‌ای صبر کنیم و تاثیر گامی را که ۱۷ «مه» (۲۷ اردیبهشت) برداشتیم ارزیابی کنیم»

از ۱۷ «مه» محدودیت‌ها برای سفرهای تفریحی خارجی و دید و بازدیدهای خانوادگی آسان، مقررات حمل ماسک صورت برداشته و فعالیت در مکان‌های سرپوشیده مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، سینماها و مراکز تفریحی از سرگرفته شد. برخی موارد مانند محدودیت حضور افراد در اماکن سرپوشیده همچنان باقی مانده تا پس از راستی آزمایی گام پیشین، در ۲۱ ژوئن به عنوان مرحله پایانی قرنطینه رفع شود.  

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۴ میلیون و ۴۸۴ هزار و ۵۶ نفر در انگلیس به این ویروس مبتلا و ۱۲۷ هزار و ۷۸۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند.


ت ت
کدخبر: 22947 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها