با خوردن این سرکه در ناهار به مرگ طبیعی نمی‌میرید

فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح می شوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند داده‌اند.

با خوردن این سرکه در ناهار به مرگ طبیعی نمی‌میرید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، سرکه سیب به واسطه فواید سلامت مختلف مانند بهبود شرایط پوست، کاهش وزن آبی و تسکین مشکلات گوارشی بین مردم عادی و چهره‌های مشهور از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. همچنین، برخی مطالعات نشان داده‌اند که این نوع از سرکه می‌تواند در کاهش قند خون، کاهش وزن، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید و بهبود عفونت‌های قارچی نقش داشته باشد.

 

 

سرکه سیب از میوه سیب و طی یک فرآیند تخمیر دو مرحله‌ای تهیه می‌شود. پس از خرد کردن سیب‌ها آنها با مخمر ترکیب می‌شوند تا قند طبیعی سیب به الکل تبدیل شود. سپس، باکتری‌ها اضافه می‌شوند تا الکل به اسید استیک تبدیل شود که سرکه است.

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب حدود سه کالری دارد و فاقد کربوهیدرات است.

رژیم غذایی سرکه سیب چیست؟

رژیم غذایی سرکه سیب در واقع تنها شامل اضافه کردن این نوع سرکه به روتین روزانه شما می‌شود. بیشتر افراد دوزهایی از سرکه سیب را در قالب یک یا دو قاشق غذاخوری پیش از وعده‌های غذایی روزانه خود مصرف می‌کنند. برخی افراد سرکه سیب را با آب ترکیب کرده، در شرایطی که دیگران از قرص‌های سرکه سیب استفاده می‌کنند.

تاریخچه سرکه سیب

در شرایطی که رژیم سرکه سیب به عنوان جریانی جدید مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از این محصول برای بهره‌مندی از فواید سلامت به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. حدود ۴۰۰ پیش از میلاد، بقراط، پزشک یونانی مصرف سرکه را برای درمان سرفه و سرماخوردگی تجویز می‌کرد. توماسو دل گاربو، پزشک ایتالیایی در دهه ۱۳۰۰ دست‌ها، صورت و دهان خود را برای پیشگیری از عفونت با سرکه شستشو می‌داد. سربازان رومی نیز از ترکیب آب و سرکه برای تسکین تشنگی استفاده می‌کردند.

تأثیر سرکه سیب بر وزن، کلسترول و قند خون

فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح می‌شوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند داده اند. اما نتایج مطالعات درباره برخی از این فواید یکدست نیستند. برخی منابع مصرف سرکه سیب را برای گوارش، کنترل قند خون و کاهش وزن مفید عنوان کرده اند اما پژوهش‌ها در این زمینه محدود و همچنان در مراحل اولیه هستند.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نتایج امیدوارکننده ای را درباره توانایی سرکه برای کاهش قند خون زمانی که افراد پیش از یک وعده غذایی آن را مصرف می‌کردند، نشان داد. اما این مطالعه تنها با حضور هشت نفر انجام شد و از سرکه سیب نیز استفاده نشده بود، اگرچه سرکه دارای محتوای اسید استیک مشابه است. مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۱۸ کاهش سطوح قند خون به واسطه مصرف سرکه را نشان داد اما دانشمندان به این نکته اشاره داشتند که پژوهش‌های بیشتری پیش از معرفی آن به عنوان یک درمان رسمی نیاز است

زمانی که موضوع کاهش وزن مطرح می‌شود، مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افراد دارای اضافه وزن و چاق که یک رژیم غذایی محدود را دنبال کرده و روزانه ۳۰۰ میلی لیتر سرکه سیب مصرف می‌کردند، کاهش وزن و سطوح تری‌گلیسیرید و کلسترول خود را شاهد بودند. پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که سرکه سیب ممکن است برای کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسیرید مفید باشد، اما این نتایج برای افراد دارای اضافه وزن که رژیم داشتند به دست آمده بود.

به گزارش صد آنلاین به نقل از "استپ تو هلث" نوشت: «سرکه سیب در نتیجه یک فرآیند تخمیر طولانی مدت کربوهیدرات‌هایی مانند انگور، سیب زمینی، نارگیل، چغندر و سیب به دست می‌آید. این فرآیند کند و طولانی به منظور حفظ ترکیبات زیست‌فعال مانند اسید استیک، اسید گالیک، کاتچین، اپیکاتچین، و اسید کافئیک صورت می‌گیرد. هدف از این فرآیند حصول اطمینان از حفظ ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی در سرکه است.

هنگامی که مدت زمان تخمیر طولانی است، سرکه نوعی شبکه عنکبوتی را توسعه می دهد که ظاهری تیره به آن می بخشد. این نشانه ای از کیفیت بالاتر محصول بوده و وضعیت ایده آل برای مصرف سرکه سیب محسوب می شود. با این وجود سرکه سیب معمولا فیلتر و پاستوریزه شده و بر همین اساس ظاهری شفاف پیدا می کند که در سرکه های سیب موجود در فروشگاه ها مشاهده می شود.

سرکه سیب یک نوشیدنی قلیایی‌ساز است

این به معنای آن است که مصرف این ماده برای کاهش اسیدیته بدن ایده‌آل است و از این رو شرایط بهتری را برای سلامت کلی ایجاد می کند. افزون بر این نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز به پیشگیری از بیماری‌های جدی مانند سرطان کمک می کند. فراموش نکنید که رژیم غذایی با محتوای بالای چربی، نمک و دیگر مواد غذایی مشابه می تواند PH بدن را اسیدی سازد که این شرایط برای تکثیر ریزجانداران سمی ایده آل است.

سرکه سیب به گوارش کمک می‌کند

نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب علائم گوارش کند یا سنگین، گرفتگی و اختلال شکمی را تسکین می‌دهد. این ماده در به حداقل رساندن حس اسیدیته معده و سوزش سر دل کمک می کند. مصرف سرکه سیب پس از خوردن غذاهای غنی و سنگین برای پیشگیری از پدیدار شدن این علائم ایده خوبی محسوب می شود. اگر چنین مشکلات پیش از این ایجاد شده‌اند، شما همچنان می توانید با مصرف سرکه سیب علائم را کاهش دهید.

 

سرکه سیب برای دیابت مفید است

اسید استیک موجود در سرکه سیب به کاهش سطوح قند در خون کمک می‌کند زیرا از گوارش کامل کربوهیدرات‌های پیچیده جلوگیری می‌کند. نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب آنزیم‌هایی که مسئول تجزیه کربوهیدرات‌ها هستند را غیر فعال می‌کند. از این رو این محصول از انباشت گلوکز در خون و افزایش شدید قند پیشگیری می‌کند.

سرکه سیب از بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند

سرکه سیب حاوی سطوح بالا از اسید کلروژنیک است. این ترکیب اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) را مهار می‌کند که به بهبود سلامت قلب و عروق منجر می‌شود. اگر سطوح کلسترول شما بیش از اندازه بالاست، غذاهایی با محتوای چربی بالا را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید و روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بنوشید.

سرکه سیب گرفتگی بینی را کاهش می‌دهد

اثر آنتی‌بیوتیک سرکه سیب به کاهش خطر عفونت کمک می‌کند. همچنین این محصول میزان مخاط را کاهش داده و سینوس‌ها را پاکسازی می‌کند و از این رو گرفتگی کمتری در آنها دیده می‌شود. اگر علاقه به مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب ندارید، این کار را حداقل زمانی که دچار آنفلوآنزا شده‌اید، انجام دهید. مصرف سرکه سیب به مدت ۱۰ روز معمولا برای از بین بردن مشکل کفایت می کند. همچنین اگر به گلو درد یا مشکلات التهابی مبتلا شده‌اید، سرکه سیب در کاهش و از بین بردن آنها موثر عمل می‌کند.

سرکه سیب به سود جمعیت باکتری روده عمل می کند

آیا از یبوست مزمن یا گاه به گاه رنج می‌برید؟ در این مورد نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب از تداوم این مشکل پیشگیری می‌کند. بر خلاف باور عمومی سرکه سیب موجب شکل گیری مشکلات اسیدیته نمی شود زیرا یک غذای قلیایی است.

سرکه سیب کلیه‌ها را سم‌زدایی می‌کند

آیا از عفونت‌های کلیوی رنج می‌برید یا سنگ‌های کلیه برای شما مشکل‌آفرین شده‌اند؟ اگر این گونه است، مصرف یک قاشق غذاخوری سرکه سیب هنگام صبح را مد نظر قرار دهید. همچنین دنبال کردن توصیه پزشک خود و نوشیدن آب به میزان کافی را فراموش نکنید. اگر به مصرف آبمیوه علاقه دارید، اطمینان حاصل کنید فاقد شیرین‌کننده باشند. همچنین نمک را به مدت دو هفته از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.

سرکه سیب به کاهش وزن کمک می‌کند

به همراه یک رژیم غذایی سالم و ورزش، نوشیدن دو قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز آهنگ سوخت و ساز را تسریع می‌کند. سرکه سیب سرشار از ویتامین B۶ و لسیتین است و به سوزاندن چربی جمع شده در بدن به واسطه یک رژیم غذایی ضعیف کمک می‌کند.

سرکه سیب را چگونه مصرف کنیم؟

دو روش برای نوشیدن سرکه سیب وجود دارد. گزینه ساده نوشیدن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب است اما اگر عطر و طعم آن برای شما بیش از اندازه قوی است، می‌توانید آن را در یک لیوان آب، چه سرد یا گرم، ترکیب کنید.

خواص ضد باکتری و ضد قارچ سرکه سیب

برخی گزارش‌ها نشان داده‌اند که سرکه سیب ممکن است برای مقابله با عفونت‌های قارچی ناشی از کاندیدا آلبیکانس مفید باشد. این یک عفونت قارچی شایع است که به واسطه مخمر شکل گرفته و به طور معمول ساکن دهان، گلو، روده، واژن یا پوست است. مخمرهای کاندیدا اگر رشد و تکثیر آنها از کنترل خارج شده یا در اندام‌های داخلی یا جریان خون رشد کنند می‌توانند موجب عفونت شوند. گزارش‌های متعددی وجود دارند که سرکه سیب به از بین بردن عفونت‌های کاندیدا کمک کرده است. یک تست آزمایشگاهی نشان داد که سرکه سیب حاوی ۴ درصد اسید مالیک می‌تواند به از بین بردن گونه‌ای از کاندیدا که موجب عفونت قارچی برای افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند، شود. آزمایش‌ها درباره خواص ضد باکتری سرکه سیب نیز امیدوارکننده بوده اند. به نظر می‌رسد سرکه با عفونت‌های استافیلوکوک و باکتری‌های عامل عفونت در روده مقابله می‌کند. در شرایطی که سرکه سیب ممکن است پتانسیل استفاده به عنوان یک روش درمان برای مقابله با این میکروب‌ها را داشته باشد، همچنان به انجام آزمایش‌های بیشتری در این زمینه نیاز است.

برخی افراد از سرکه سیب به عنوان درمانی برای مشکلات موی خود استفاده می‌کنند و مدعی هستند که این محصول می‌تواند موجب نرمی و درخشش مو شده، از مو خوره پیشگیری کند، شوره را درمان کند، از ریزش مو پیشگیری کند و رشد مو را تقویت کند. اما همانند بسیاری دیگر از ادعاهایی که درباره سرکه سیب وجود دارند، نتایج پژوهش‌ها در این زمینه یکدست نیستند.

 

 

عوارض جانبی سرکه سیب

جدا از عدم کسب نتیجه دلخواه، رژیم سرکه سیب ممکن است برای برخی افراد خطرناک باشد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف سرکه سیب روند گوارش را کند می‌کند. این شرایط می‌تواند برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی مساله ساز باشد. گاستروپارزی - کند شدن روند گوارش - به واسطه آسیب دیدن عصب واگ که فعالیت معده را تنظیم می‌کند، رخ می‌دهد و می‌تواند موجب سوزش سردل، حالت تهوع، استفراغ و نفخ شود. این شرایط می‌تواند موجب توقف بیش از حد طولانی غذا در دستگاه گوارش شود که می‌تواند به رشد باکتری‌ها و انسدادهای روده منجر شود. گاستروپارزی اغلب از عوارض جانبی دیابت است.

 

مصرف سرکه سیب می‌تواند روند گوارش را هرچه بیشتر کند کرده و علائم گاستروپارزی را افزایش دهد. همچنین، برای حفظ سلامت دندان‌های خود شاید بهتر باشد از این رژیم پرهیز کنید. سرکه محصولی اسیدی است و تماس بیش از حد با غذاهای اسیدی می‌تواند مینای دندان‌ها را تضعیف کرده و در نهایت به پوسیدگی دندان منجر شود.

افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی

اگر همچنان قصد استفاده از سرکه سیب را دارید، می‌توانید به روش‌های کم خطر آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف یک تا دو قاشق چایخوری از سرکه سیب در طول روز پیشنهاد خوبی است. سرکه سیب نباید به میزان زیاد مصرف شود زیرا می‌تواند به مری آسیب برساند. سرکه سیب همواره باید در یک چاشنی سالاد ترکیب شده و با روغن یا مواد دیگر مانند گیاهان دارویی، ادویه‌ها، و آووکادو خنثی شود. همچنین، از سرکه سیب می‌توان برای تهیه ترشی سبزی‌ها استفاده کرد.

سرکه سیب پاستوریزه را انتخاب کنید. نمونه‌های خام ممکن است حاوی باکتری‌های خطرناک باشند که سیستم ایمنی بدن را در معرض خطر قرار می‌دهند.


ت ت
کدخبر: 232404 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین