دستور تهیه زیتون پرورده خانگی با فوت و فن کدبانوهای شمالی
با این دستور ساده و سریع، زیتون پروردهای خوشطعم و اصیل را در خانه آماده کنید.
به گزارش منیبان، زیتون پرورده یکی از انواع چاشنی های بسیار خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های شمالی کشور می باشد. این چاشنی خوشمزه با در شهرهای مختلف کشور با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه زیتون پرورده در ادامه همراه ما باشید.
مواد برای ۱ شیشه متوسط
زیتون بدون هسته ۵۰۰ گرم
مغز گردو ۳۰۰ گرم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۲ پیمانه
آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
آویشن ۱ قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
پودر نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای تهیه زیتون پروده خوشمزه ابتدا طعم زیتون های بدون هسته را می چشیم اگر شور و یا ترش بودند در کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی زیتون ها آب می ریزیم و به مدت ۱ ساعت اجازه می دهیم داخل آب بمانند تا خیس بخورند و طعم شوری یا ترشی آن ها از بین برود.
مرحله دوم
سپس آبکش می کنیم و اجازه می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود. مغز گردوها را دو مرتبه چرخ می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و زیتون ها را به آن اضافه می کنیم و رب انار و آبلیمو را نیز به مواد داخل کاسه اضافه می کنیم.
مرحله سوم
حالا با قاشق آرام مواد را مخلوط می کنیم و پودر نعناع خشک و آویشن خشک و دانه های انار خشک و روغن زیتون را نیز به مواد می افزاییم و با قاشق آرام همگی مواد را زیر و رو می کنیم تا زیتون ها با سبزیجات خشک طعم دار شوند.
مرحله چهارم
سپس مواد را داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم و به مدت ۱ روز در یخچال قرار می دهیم تا طعم تمامی مواد در هم مخلوط شود و پس از آن می توانید از زیتون پرورده استفاده کنید. نوش جان
رنگ زیتون پرورده
در صورتی که تمایل دارید رنگ زیتون پرورده شما روشن تر شود، می توانید مقدار گردو را مقداری افزایش دهید و در صورتی که تمایل دارید رنگ زیتون پرورده تیره تر شود می توانید مقدار رب انار و دانه های انار را افزایش دهید.
گرفتن تلخی زیتون
در صورتی که زیتون ها را به صورت خام تهیه کرده اید، حتما قبل از اینکه شروع به کار کنید باید تلخی زیتون ها را بگیرید.