وزیر امور خارجه:

دیداری بین ایلان ماسک با سفیر ایران اتفاق نیفتاده است/ در صورت صدور قطعنامه، در برنامه هسته‌ای خود اقدامات جدیدی انجام خواهیم داد

وزیر امور خارجه گفت: اگر قطعنامه‌ای علیه ما در شورای حکام صادر شود با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد و در برنامه هسته‌ای خود اقدامات جدید صورت خواهیم داد که حتما دوست نخواهند داشت و بخشی از آنها به گروسی گفته شد که چه کار خواهیم کرد.

دیداری بین ایلان ماسک با سفیر ایران اتفاق نیفتاده است/ در صورت صدور قطعنامه، در برنامه هسته‌ای خود اقدامات جدیدی انجام خواهیم داد
پیشنهاد ویژه

به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در گفتگوی ویژه خبری درباره دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان گفت: ارزش پاسخگویی نداشت منتظر بودیم تا در نیویورک صبح شود. مطمئن بودم چنین ملاقاتی صورت نگرفته و چنین اجازه ای را نمایندگی ها و سفارتخانه های ما ندارند که بدون هماهنگی کاری انجام بدهند. من گفتم این موضوع را بررسی و تکذیب کنند. از طرف آمریکایی هم بزرگنمایی شد و بلافاصله به سخنگو گفتم که تکذیب کند. این را یک فضاسنجی میدانم که رسانه های آمریکایی انجام میدهند تا ببینند زمینه وجود دارد یا نه و ایا ایران با آمدن رییس جمهور آمریکا دنبال تماس است یا نه. منتظر هستیم سیاست های آمریکا اعلام شود و بعد تصمیم خواهیم گرفت. الان وقت همچنین ملاقات هایی نیست. من قاطع تکذیب میکنم و تاخیر را زیاد نمی دانم.

عراقچی همچنین در مورد کابینه احتمالی ترامپ و افرادی که در این زمینه  تاکنون معرفی شده‌اند، گفت: افرادی که تا الان معرفی و به کار گرفته شده‌اند، از  یک خصلت تندروی و رادیکال در حمایت از رژیم صهیونیستی برخوردار و یا به این خصلت‌ها معروف هستند. 

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «ما برای این افراد و برخی اظهارنظرهای مطرح شده  اهمیت قائل نیستیم و اهداف و سیاست‌های ما روشن است»، گفت: ما منتظر می‌مانیم که ببینیم که آن‌ها چگونه عمل و حرکت می‌کنند و با توجه به حرکت آن‌ها در صحنه، عمل خود را تنظیم می‌کنیم.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با یادآوری این نکته که «در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ نیز در ابتدا چنین افرادی که به کابینه او آمدند و بعد جابجا شدند که در این زمینه می‌توان به افراد چون بولتون که یک ضدایرانی بود، اشاره کنیم و بعد از مدتی او جابجا شد»، ادامه داد: شاید یکی از ویژگی‌های دولت اول ترامپ این بود که هیچ چیزی استمرار نداشت و همین موضوع باعث شده بود که نگاه دنیا به آن نگاه بی‌اعتمادی باشد. 

او افزود: الان زود است که بخواهیم قضاوتی کنیم و منتظر می‌مانیم که ببینیم آن‌ها سیاست‌های خود را چگونه تنظیم و اعلام می‌کنند.

وزیر امور خارجه درباره سفر گروسی به تهران بیان کرد: رفتار ما با آژانس یک رفتار حرفه ای است. آژانس نهاد فنی است و حق ندارد وارد مسائل سیاسی شود. اولین جمله ای که به گروسی در تهران گفتم این بود که سفر شما، فنی است یا سیاسی. او هم گفت good question. تا وقتی که آژانس در چارچوب ان پی تی حرکت کند ما هم همکاری می کنیم. هیچ تعهدی در چارچوب برجام به آژانس نداریم. اعضای شورای حکام و غرب، مدیرکل آژانس را مجبور می کنند تا وارد حوزه ای شود که کار را سخت می کند. قرار همکاری بیشتر را با گروسی گذاشتیم و من به ایشان گفتم، اقای رییس جمهور و دکتر اسلامی هم گفتند مشکلی برای همکاری نداریم به شرطی که مسیر ما با شورای حکام در مسیر تقابل نباشد. اگر به سمت صدور قطعنامه بروند ما هم همان مسیر را می رویم. ممکن است علیه ایران در شورای حکام قطعنامه صادر کنند اما هر حرکتی انجام بدهند ما هم پاسخ خواهیم داد.  اگر قطعنامه ای صادر شود با اقدامات متقابل ما مواجه خواهند شد. بخشی از کارهایی که انجام خواهیم داد به گروسی گفته شد.

عراقچی درباره توافق هسته ای گفت: در بهار ۱۴۰۰ شش دور مذاکره انجام شد اما چون خرداد همان سال انتخابات داشتیم زمان خوبی برای تصمیم گیری نبود. دولت بعدی هم کار را جلو برد و در دو نوبت امکان توافق وجود داشت اما نشد. اگر مذاکرات هسته ای شروع شود برجام خاصیت سابق را ندارد و عینا احیا نخواهد شد.  هنوز مذاکرات جدیدی شروع نشده اگر مذاکرات جدیدی شروع بشود فرصت کم است. اگر توافق حاصل نشود با شرایط بحرانی مواجه خواهیم شد. نمی خواهم از الان درباره یک سال آینده صحبت کنم. یک سال فرصت هست اما این فرصت محدود است.

وزیر امور خارجه درباره بریکس گفت: دیدار رییس جمهور ایران با پوتین در کمتر از یک هفته صورت گرفت و دو بار دیدار کردند. ملاقات با رییس جمهور چین مهم بود و تصمیمات جدی گرفته شد. تصمیمات جدی رییس جمهور چین بزودی آثار خود را نشان خواهد داد. سیاست ما اول منطقه و بعد کشورهایی است که بریکس را تشکیل دادند آن هم با هدف اصلاح ساختارهای موجود جهانی. از آرمان های بریکس دلار زدایی است.

وی تاکید کرد: توافق ۲۵ ساله میان ایران و چین، یک چشم انداز و برنامه عمل است و باید تبدیل به قرارداد در حوزه های مختلف شود. توافق مشابهی هم با روسیه آماده کردیم که احتمالا در سفر  یکی دو ماه آینده رییس جمهور به مسکو نهایی خواهد شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره سفرش به بیروت و دستاورد آن برای جبهه مقاومت عنوان کرد: در آن مقطع که سفر انجام شد شرایط بحرانی و خاص بر منطقه حاکم بود. زمانی بود که رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرده بود و شهید سیدحسن نصرالله و شهید نیلفروشان به شهادت رسیده بودند و قبل از آن هم شهادت شهید اسماعیل هنیه. به این تجاوزات با عملیات وعده صادق 2 پاسخ قاطع و محکمی دادیم.وزیر امور خارجه بیان کرد: ضرباتی به حزب‌الله وارد شده بود و لازم بود نمایشی از حمایت ایران از مقاومت را داشته باشیم و در صحنه حضور یابیم و به دوستان در جبهه مقاومت و حزب‌الله اطمینان خاطر بدهیم که ایران همچنان حامی مقاومت است و همچنین نمایشی باشد از اقتدار ایران.عراقچی افزود: در بیروت ملاقات‌های خوبی انجام شد شرایط سختی بود. حزب‌الله دوباره کمر راست کرده و شروع کرده به مقاومت کردن و اکنون شاهد تلفات زیادی که از رژیم صهیونیستی می‌گیرد، هستیم.وی به سفر قالیباف و سفرهای بعدی و سفر اخیر لاریجانی به بیروت نیز اشاره کرد و گفت: اینها کمک کرد روحیه مقاومت بازسازی شود و حزب‌الله به موقعیت میدانی قوی خود برگردد.

وی درباره انتقاد به سخنان رییس جمهور درباره مدارا کردن با دشمن گفت: در آن جلسه اقای پزشکیان صحبتی داشتند. صحبت های مبنایی ایشان درخصوص سیاست خارجی بود و اینکه چگونه در شرایط متفاوت حرکت کنیم. در این جلسه به شعری با مضمون «با دوستان مروت با دشمنان مدارا» اشاره کردند. این حرف به معنای خاص که با دشمنان مدارا کنیم، نبود. منظور ایشان چنین چیزی نبود. سیاست دکتر پزشکیان درباره امریکا اسراییل و غربی ها مشخص است و بارها هم اقدامات آنها را محکوم کردند. دشمنان با ما مدارا ندارند که ما با آنها مدارا داشته باشیم، البته تنش را مدیریت می کنیم و نمی خواهیم هزینه بدهیم.  

عراقچی درباره FATF گفت: بحث دامنه داری بوده و در مجمع در حال بررسی است. دلایل موافق و مخالفین زیاد بوده و همین باعث شده تصمیم گرفته نشود. وزارت اقتصاد موضوع را پیگیری و جلسات برگزار می شود. من امیدوارم مسیر طبیعی را طی کند و کشور به یک تصمیم در این خصوص برسد.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره عملیات وعده صادق 3 و تحلیل‌ها در این خصوص مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد این عملیات صورت نخواهد گرفت، گفت: در فضای رسانه‌ای ما این مباحث مطرح می‌شود ولی من در مواضع رسمی کشور هیچ تفاوتی ندیدم و قائل نیستم. موضع ما از فردای این تهاجم خیلی روشن بوده که ایران حق پاسخگویی را براساس حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد دارد و زمان و چگونگی آن را خودمان تصمیم می‌گیریم و در زمان مقتضی آن را انجام خواهیم داد.

وی درخصوص درباره حمله به تاسیسات هسته ای ایران بیان کرد: در اینکه این رژیم به هیچ یک از قوانین و اصول حقوق بین‌الملل پایبند نیست و هر عملی را انجام خواهد داد تردیدی نیست.در طول سفر منطقه‌ای که داشتم این را به صراحت گفتیم که هر اقدامی رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام دهد ما مشابه آن و متناسب با آن را عینا انجام خواهیم داد. می‌دانند اگر به تأسیسات هسته‌ای ما حمله کنند چه رخ خواهد داد.


ت ت
کدخبر: 248189 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین