خلبانان آمریکایی درباره حملۀ ایران به اسرائیل چه گفت؟
شبکه خبری سیانان در مصاحبهای با خلبانهایی که در نخست عملیات موشکی ایران در پاسخ به تجاوزهای رژیم صهیونیستی (عملیات وعده صادق ۱) در تلاش بودهاند به این رژیم برای دفع حملات کمک کنند، گفت وگو کرده است.
به گزارش منیبان، چند خلبان نیروی هوایی ارتش آمریکا در گفت وگو با شبکه سیانان گفتند که برای مقابله با موشکهای شلیک شده از سوی ایران از ترفندهای خاصی استفاده کردهاند. آنها همچنین گفتند که در تاریکی مطلق مجبور بودند موشکهایی را رهگیری کنند که دیدن آنها تقریبا غیرممکن بوده است.
«بنجامین ایریش کافی» و «لیسی هستر» خلبان جنگنده اف۱۵ به همراه همکارانش میگویند که ۳۰۰ موشک بالستیک از سوی ایران شلیک شده بود و ارتش آمریکا وسعت این حمله را پیشبینی نکرده بود و آنها مجبور بودند با ترفندهای مختلف به مقابله موشکها بروند.
کافی و هستر در گفت وگو با سیانان در اولین مصاحبههایشان از آن شب، نزدیک شدن به موشکهای بالستیک و رهگیری آنها در تاریکی مطلق را یک رزمایش خطرناک و نزدیک به سطح زمین توصیف کردند و ادعا میکنند که توانستند ۷۰ موشک بالستیک شلیک شده را رهگیری کنند.
کافی در مصاحبه خود گفت که انتظار نداشت با پاسخ گسترده ایران علیه رژیم صیونیستی مواجه شود.
ایران در ۱۳ آوریل سال جاری میلادی (۲۵ فروردین ماه) بیش از ۳۰۰ پهپاد، موشک بالستیک و موشک کروز به سوی رژیم صهیونیستی شلیک کرد.
وضعیت در یک پایگاه نظامی اعلام نشده آمریکا در خاورمیانه نیز به همان اندازه آشفته بود چرا که پدافند هوایی به مقابله با پهپادها و موشکهای ایرانی پرداخته بود و نیروها به پناهگاهها منتقل میشدند.
یک خلبان جنگنده اف ۱۵ به سی ان ان گفت که آنها زمان زیادی برای تمرین مقابله با پهپادهای ایرانی نداشتند و از آن طرف هزینه مقابله با موشکها برای ارتش آمریکا زیاد بود چون جنگندهها هر کدام چند میلیون دلار هزینه داشت که باید با موشکها مبارزه میکردند.
سیانان نوشته این حمله به مراتب از آنچه ارتش آمریکا پیشبینی میکرد گستردهتر بود. به خلبانهای آمریکایی دستور داده شده بود از هر سلاحی که در اختیار دارند برای دفع حملات کمک بگیرند.
منابع مورد استناد سیانان گفتهاند که این حمله اولین آزمون واقعی نیروی هوایی آمریکا در برابر یک حملۀ پهپادی گسترده و طولانیمدت بود.
سیانان مدعی شده که ارتش آمریکا تا حد زیادی این حمله را دفع کرده است؛ روایتی که از سوی ایران و منابع مستقل مورد تشکیک واقع شده است.
منبع: فارس