جلوگیری از مرگ زودهنگام با این ویتامین
طبق گزارش سال ۲۰۱۸ که شامل ۲۵۰۰ شرکت کننده بود که به مدت میانگین ۷.۳ سال تحت نظر بودند مشخص شد مبنای میزان EPA + DHA که شاخص اُمگا ۳ تلقی میشود، ارتباط قابل توجهی با خطر مرگ به هر دلیلی دارد.
به گزارش منیبان؛ بیماری قلبی عروقی هنوز هم دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهان است و میتوان با تغییر فاکتورهای رفتاری مانند رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی و استفاده از دخانیات و الکل، خطر را کاهش داد.
از اینرو محققان معتقدند نشانگرهای زیستی که گزینههای سبک زندگی را ادغام میکنند ممکن است به شناسایی افراد در معرض خطر کمک کرده و برای ارزیابی رویکردهای درمانی، جلوگیری از عوارض و تأخیر در مرگ مفید باشند.
در میان نشانگرهای زیستی مبتنی بر رژیم غذایی، اسیدهای چرب هستند که آشکارا با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر به هر علتی همراه هستند. این اسیدهای چرب شامل اُمگا ۳، EPA و DHA است که به طور معمول در ماهیهایی مانند قزل آلا و شاه ماهی یافت میشوند. همچنین مکملهایی امگا ۳ مانند مکمل روغن ماهی و روغن جلبک هم در دسترس هستند.
طبق گزارش سال ۲۰۱۸ که شامل ۲۵۰۰ شرکت کننده بود که به مدت میانگین ۷.۳ سال تحت نظر بودند مشخص شد مبنای میزان EPA + DHA که شاخص اُمگا ۳ تلقی میشود، ارتباط قابل توجهی با خطر مرگ به هر دلیلی دارد.
در حقیقت، افرادی که بالاترین شاخص اُمگا ۳ را داشتند در مقایسه با افرادی که پایینترین شاخص اُمگا ۳ داشتند، ۳۳ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام بودند.
شاخص اُمگا ۳، اندازه گیری میزان EPA و DHA در غشاهای گلبول قرمز است که نشانگر وضعیت اُمگا ۳ است. شاخص اُمگا ۳ مطلوب، ۸٪ یا بالاتر، شاخص اُمگا ۳ متوسط بین ۴٪ تا ۸٪ و شاخص اُمگا ۳ پایین ۴٪ و کمتر است. شاخص اُمگا ۳ زیر ۴ درصد خطر مرگ زودرس را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
«مایکل مک برنی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «جالب است بدانید که در ژاپن، که میانگین شاخص اُمگا ۳ بیش از ۸٪ است، طول عمر تخمین زده شده حدود ۵ سال بیشتر از ایالات متحده است که میانگین شاخص اُمگا ۳ آن حدود ۵ درصد است. از اینرو، عملاً مواد غذایی که شاخص اُمگا ۳ را تغییر میدهند ممکن است به افزایش طول عمر کمک کنند.»