پشت پرده سرمایهگذاری و خرید خانه در ترکیه/ خودمان را گول نزنیم!
خرید ملک در ترکیه به یکی از پرطرفدارترین روشهای سرمایهگذاری و اخذ اقامت میان ایرانیها تبدیل شده که یک کارشناس اقتصادی به خطرات این موضوع پرداخته است.
به گزارش منیبان، آلبرت بغازیان کارشناس اقتصادی، در خصوص سرمایهگذاری ایرانیها در ترکیه و آسیبهای اقتصادی این موضوع گفت: کشور ترکیه به دلیل کاهش نفوذ در بازارهای اروپایی و کاهش شدید سرمایهگذاری خارجی تصمیم گرفته این خلاء را با روشهای دیگر مانند فروش املاک به خارجیها برطرف کند. این تصمیم برای اقتصاد ترکیه بسیار مناسب است به صورتی که این سرمایه گذاریها برای خرید کالای مصرفی و توسعه صنعت ساختمانی ترکیه انجام میگیرد.
او ادامه داد: در این شرایط بهترین گروهی که میتوانند هدف جذب سرمایه در بخش ساختمان برای ترکیه باشند خریداران مسکن از ایران هستند. به دلیل اینکه اروپاییها سبک زندگی متفاوتی دارند و علاقه چندانی به خرید خانه در کشور ترکیه ندارند و با وعدههای امنیت سرمایه گذاری بالا و تضمین آینده فرزندان ایرانیها، سعی دارند سرمایهها را به کشور خود بکشانند.
او تاکید کرد: زمانی که با دوستان صحبت میکنم و دلیل خرید خانه در ترکیه را می پرسم، میگویند برای آینده بچهها! ولی در حقیقت آنجا آیندهای نیست و فقط خودمان را گول میزنیم.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: روند رو به رشد قیمت مسکن در ایران طی سالهای گذشته بسیار زیاد بوده و حتی در زمان هایی از نرخ رشد دلار هم پیشی گرفته و به همین دلیل فرد با فروش یک آپارتمان در تهران به راحتی می تواند، تحت تاثیر تبلیغات غیر واقعی اقدام به خرید خانه در ترکیه کند.
بغازیان افزود: بسیاری از کانالهای ماهوارهای که ارتباط نزدیکی با شرکتهای ساختمانی در داخل کشور دارند، تبلغ می کنند که با سرمایه گذاری و خرید خانه در ترکیه با مبلغ 6 یا 7 میلیارد تومان اقامت این کشور را میتوان گرفت. به نظر من این این نوع تیلیغات باید از طریق سازمانهای امنیتی مورد برسی دقیق قرار بگیرد که چرا این شرکتها مردم را با وعدههای دور از واقعیت تشویق میکنند که در ترکیه مسکن بخرند.
او تصریح کرد: ساختمان سازهای ایرانی نیز از فرصت استفاده و ترکها را بیدار کردند که شما نواحی سرسبز دارید و ایرانیها عاشق این هستند که کنار دریا یا یک دریاچه، خانه داشته باشند و این فرصت خوبی برای رونق بخشی به حوزه مسکن در ترکیه است.
او گفت: اگر بلند مدت به این مسئله نگاه کنیم مشخص میشود این روش جذب سرمایهگذاری بر اقتصاد ترکیه تاثیرگذار نخواهد بود ولی موردی که باید سرمایه گذاران به آن توجه کنند این است که سرمایههایی که از این طریق وارد ترکیه می شود، به دلیل قوانین ترکیه به سختی از این کشور خارج خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: عده ای فکر میکنند با خرید خانه در ترکیه سرمایه گذاری خوبی کردند و سود بیشتری کسب میکنند ولی باید برای آنها این موضوع را روشن کرد اصلا قضیه این نیست، همانگونه که در امارات اتفاق افتاد که در ازای یک میلیون درهم اقامت میدهند ولی بعد که شرایط اقامت را بررسی میکنید مشخص میشود، برای داشتن ملک و اقامت در این کشور باید معادل 120 درصد قیمت ملک هزینه کنید.