این آش را بپزید و کم‌خونی را نابود کنید

این آش خوشمزه به دلیل وجود اسفناج فراوان منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به کسانی که مبتلا به فقر آهن هستند توصیه می‌شود.

این آش را بپزید و کم‌خونی را نابود کنید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ آش‌ها اصولا از جمله غذاهای گیاهی خوشمزه و خوش خوراک هستند که با مواد و سبزیجات متنوع طبخ می‌شوند. در آشپزی ایرانی آش جایگاه ویژه‌ای دارد و تعداد آش‌های سنتی و محلی ایرانی تقریبا بی‌شمار است و در وعده‌های غذایی متعدد به ویژه در فصل‌های سرد سال می‌توان آن‌ها را سرو کرد.

آش اسفناج هم مانند بیشتر آش‌ها بسیار راحت است و تقریبا از نظر به‌کارگیری مواد اولیه محدودیت چندانی ندارد و از انواع حبوبات و غله می‌توان برای تهیه آن استفاده کرد. در ادامه این نوشته مراحل تهیه آش اسفناج مقوی را آموزش می‌بینید که امیدوارم از تهیه آن لذت کافی ببرید.

مواد لازم

    اسفناج ۵۰۰ گرم

    لوبیا چیتی ۱/۲ پیمانه

    برنج ۱/۴ پیمانه

    عدس ۱ پیمانه

    ماش ۱/۲ پیمانه

    پیاز درشت ۲ عدد

    سیر ۳ حبه

    کشک ۱ قاشق غذا خوری

    آویشن ۱ قاشق چای‌خوری

    زردچوبه ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری

    نمک و فلفل به مقدار لازم

روش تهیه آش اسفناج

مرحله اول

لوبیا را از شب قبل یا هشت ساعت قبل از پخت خیس کنید و در این مدت دو بار آب آن را عوض کنید تا نفخش به خوبی گرفته شود.

مرحله دوم

پس از خیس خوردن، آب لوبیا را عوض کنید و آن را در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد.

مرحله سوم

اسفناج را پس از پاک کردن، شستن و خشک شدن به اندازه دلخواه خرد کنید (بهتر است سبزی زیاد ریز نشود).

مرحله چهارم

پیاز را به اندازه دلخواه خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود و بعد نیمی از سیر ریز خردشده و ادویه‌ها را بیفزایید و کمی تفت دهید.

مرحله پنجم

پیاز و سیر را به لوبیای پخته شده اضافه کنید و بعد عدس، ماش و برنج شسته شده را بیفزایید تا به خوبی بپزد و برنج له شود.

مرحله ششم

در این مرحله اسفناج را به مواد آش اضافه کنید و کمی شعله را زیاد کنید تا حدود بیست دقیقه بجوشد و لعاب بدهد و سبک شود و بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج به خوبی بپزد.

مرحله هفتم

در نیم ساعت پایانی پخت آش اسفناج، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیفتد. آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک به شکل دلخواه تزیین و سرو کنید.

نکات کلیدی تهیه آش اسفناج

    برای تهیه آش اسفناج به جای برنج می‌توان از بلغور گندم یا جو هم استفاده کرد.

    آش اسفناج برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. اگر این آش را برای سرماخوردگی درست می‌کنید می‌توانید سیر و پیاز را سرخ نکنید و آن‌ها را به صورت درسته در قابلمه بیندازید و پس از پخت خارج کنید.

    می‌توانید مقداری آب گوشت یا گوشت قلقلی تفت داده شده هم در این آش بریزید تا آش اسفناج با گوشت داشته باشید.


ت ت
کدخبر: 49113 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین