6 راز افزایش طول عمر

بعضی از آدم‌ها مثل درختان تنومندی هستند که سال‌های سال در سلامتی و شادابی عمر می‌کنند و برخی دیگر مثل گل‌هایی نحیف و ناتوان هستند که زود پیر و پژمرده می‌شوند و عمرشان به پایان می‌رسد.

6 راز افزایش طول عمر
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان ، درست است که عمر دست خداست اما این شما هستید که با سبک زندگی و شیوه خورد و خوراک و خواب و بیداری‌تان مشخص می‌کنید که یک درخت تنومند و پیر باشید یا یک شاخه گل ضعیف و رو به نابودی. اگر می‌خواهید بدانید چه چیزهایی به طولانی‌تر شدن عمر شما و سلامتی بیشترتان کمک می‌کند، این راهنما را بخوانید و در زندگی‌تان پیاده کنید.

تغذیه سالم

تغذیه یکی از اصلی‌‌ترین کلیدهای طول عمر است. شما با تغذیه بد ممکن است دستی‌دستی خودتان را به ورطه نابودی بکشانید و با تغذیه خوب، از بروز بیماری‌های مختلف پیشگیری کنید. چه بخورید تا سالم‌تر باشید؟ نخستین و کلیدی‌ترین شرط تغذیه سالم استفاده زیاد از آنتی‌اکسیدان‌هاست. آنتی‌اکسیدان‌ها از سرطان جلوگیری می‌کنند و باعث کاهش فشارخون و سلامت قلب می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها را باید در زردچوبه، جوانه کلم، بروکلی، آووکادو، هویج، سیب زمینی و مارچوبه پیدا کنید. دومین رمز سلامتی و طول عمر بیشتر، مصرف سبزیجات و میوه‌هاست. نیمی از بشقاب غذای شما باید سبزیجات باشد، یک‌چهارم آن پروتئین‌ها و لبنیات و یک چهارم دیگر نان و کربوهیدرات‌ها. بهترین منابع پروتئین، گوشت قرمز، مرغ، غذاهای دریایی و تخم‌مرغ و لبنیات هستند. اگر می‌خواهید سالم بمانید و به‌دلیل چاقی یا تغذیه بد دچار دیابت، کلسترول و بیماری‌های قلبی- عروقی نشوید تا می‌توانید مصرف چربی را کم کرده و فقط روغن‌های مفید مثل زیتون و کنجد استفاده کنید. در واقع اگر از متخصصان تغذیه بپرسید، می‌گویند بهترین رژیم غذایی برای افزایش سلامتی و طول عمر، رژیم مدیترانه‌ای است. این رژیم دارای میوه، سبزیجات، نان‌ها و دیگر مواد تهیه شده از غلات، سیب‌زمینی، حبوبات و دیگر دانه‌هاست.

خواب خوب

همه ما تقریبا یک سوم از عمرمان را در خوابیم؛ خوابی که فقط انرژی‌مان را تأمین نمی‌کند بلکه کارکردهای اعضای حیاتی بدنمان را نظم داده و باعث سلامتی بیشترمان می‌شود. خواب کمتر از 5ساعت در شب شما را در معرض خطر افزایش فشار خون، سکته مغزی و حملات قلبی قرار می‌دهد. 7 الی 8ساعت خواب مناسب شبانه قلبتان را دربرابر تمام بیماری‌ها محافظت می‌کند. بهبود سلامت جسمانی، کاهش درد، کاهش افسردگی و اضطراب، وزن متناسب و حافظه قوی‌تر از دیگر فواید خواب کافی و بموقع است. همچنین برخی تحقیقات نشان داده که خواب بیش از 9ساعت در شب، خطر مرگ را تا 30درصد بالا می‌برد. علاوه بر مدت زمان خواب، کیفیت خواب هم بر سلامت جسمی و طول عمر شما مؤثر است. خواب خوب، خوابی است که عمیق باشد، برای به خواب رفتن بیش از 15دقیقه زمان نگذارید و صبح‌ها پرانرژی و بدون احساس خستگی برخیزید.

بچه‌دار شدن

فکر می‌کنید بچه‌ها خسته و پیرتان می‌کنند؟ شب‌بیداری‌های بچه‌دارها را می‌بینید و می‌ترسید که با بچه‌دارشدن از سال‌های عمرتان کم شود؟! باید بگوییم که سخت در اشتباهید چون مطالعات جدید نشان می‌دهند داشتن فرزند به افزایش طول عمر کمک می‌کند. همین چند وقت پیش بود که محققان سوئدی اعلام کردند داشتن نقش والدی، باعث به تأخیر افتادن مرگ ناشی از افزایش سن می‌شود و افرادی که پدر و مادر هستند بیش از افراد بدون فرزند عمر می‌کنند. محققان می‌گویند خطر مرگ، صرف‌نظر از داشتن یا نداشتن فرزند، با افزایش سن بیشتر می‌شود، اما امید به زندگی بین افراد صاحب فرزند بیشتر از افراد بدون فرزند است. افرادی که دارای پیوندهای خانوادگی محکم‌تری هستند، کمتر به پزشک مراجعه می‌‌کنند، فعال‌تر بوده و از سوی اعضای خانواده خود مورد مراقبت و توجه قرار می‌گیرند.

استرس کم

اضطراب خیلی بیشتر از آنچه فکرش را بکنید روی سلامتی شما اثر می‌گذارد. استرس باعث ترشح هورمون کورتیزول در بدن شده و این هورمون اندام‌های بدن را در حالت آماده باش قرار می‌دهد همچنین روی عملکرد مغز، قلب، سیستم ایمنی بدن و حتی متابولیسم تأثیر می‌گذارد و در یک کلام، بدن شما را رفته‌رفته تحلیل می‌برد و مستعد بیماری‌های مختلف می‌کند. استرس باعث تغییر در کروموزم‌های شما هم می‌شود. محققان دریافته‌اند که در افراد مبتلا به اضطراب طول تلومرهای کروموزوم‌ها کوتاه‌تر از دیگر افراد است و این حدود 5-3 سال از عمر آنها را کم می‌کند. محققان دانشگاه کالیفرنیا هم می‌گویند استرس مداوم باعث کاهش سطح هورمون کلوزو می‌شود؛ هورمونی که تنظیم‌کننده فرایند پیری است و وظیفه تقویت شریان‌های اصلی بدن، تراکم استخوانی، یادگیری و درک و حافظه را دارد. کاهش این هورمون در بدن به معنی پیری زودرس است.

ورزش مستمر

تحرک یکی از مهم‌ترین شروط سلامتی و طول عمر است. ورزشکاران عمر طولانی‌تری دارند و در سنین میانسالی و پیری به وضوح بدنی مقاوم‌‌تر و سالم‌تر از کسانی دارند که ورزش نمی‌کنند. کم‌تحرکی، پشت‌میزنشینی و تنبلی بدنی باعث می‌شود احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2در شما افزایش یابد و بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به انواع سرطان‌ها از قبیل سرطان مغز استخوان، سرطان سینه، سرطان‌های گوارشی و سرطان پروستات قرار بگیرید. اگر فکر می‌کنید که وقت کافی برای ورزش ندارید کافی است هر روز نیم ساعت پیاده‌روی کنید یا یک روز در میان به باشگاه بروید و یک ساعت تمرین کنید. پیاده روی، دویدن، تمرینات کششی و تمرینات هوازی، بهترین، در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین شیوه‌های تحرک هستند که سلامتی شما را تضمین می‌کنند.

تفکر مثبت

شاید تصورش راحت نباشد اما خوش‌بینی واقعا می‌تواند عمر شما را زیاد کند. حتی روانشناسان می‌گویند بیمارانی که خوش‌بین هستند تمایل بیشتری به پیگیری مراحل درمان خود دارند و به همین دلیل شانس بهبود یا زنده ماندن بیشتری دارند. خوش‌بینی یعنی نیمه پر لیوان را ببینید و به بهبود شرایط در هر وضع و موقعیتی امیدوار باشید. برای اینکه فرد خوش‌بینی باشید نیاز نیست مشکلات و کمبودها را انکار کنید فقط باید بدانید که هر مشکلی حل‌شدنی است و امیدتان را به بهبود اوضاع از دست ندهید. برای خوش‌بین بودن نقاط مثبت شخصیت دیگران را ببینید و سعی کنید در همه حال، دیگران را درک کنید و خودتان را جای آنها بگذارید تا دلیل رفتارهایشان را بفهمید. یک ویژگی دیگر افراد خوش‌بین این است که منتظر نمی‌مانند تا اتفاقی خوشایندی برایشان رخ دهد بلکه برای شادشدن تلاش می‌کنند و برای معنادادن به زندگی‌شان یا خاطره ساختن و خوشحال‌شدن خود و دیگران قدم برمی‌دارند.


ت ت
کدخبر: 5877 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها