کتک زدن همسر چه مجازاتی دارد؟

قانون‌گذار حکم کتک زدن زن را در قانون به‌صورت مجزا تعیین نکرده و طبق قانون مجازات اسلامی شامل حبس، دیه و قصاص می‌شود.

کتک زدن همسر چه مجازاتی دارد؟

به گزارش منیبان؛ امروزه با ارتقاء سطح فرهنگ جامعه و تغییر سبک زندگی مرد سالارانه، شاید کمتر شاهد اعمال خشونت فیزیکی مرد علیه همسرش باشیم. با این حال متاسفانه هنوز هم این فرهنگ غلط به‌طور کامل در جامعه ما منسوخ نشده است و هستند مردانی که از این طریق قصد ادب کردن زن را دارند یا به دلایل دیگری مانند مشکلات روانی یا اعتیاد این‌گونه خشونت‌ها را در حق یک زن روا می‌دارند.

 قصاص

طبق ماده «۳۸۶ و ۳۸۷ قانون مجازات اسلامی»، در صورت جنایت بر اعضاء بدن، اگر آسیب دیده(زن) تقاضا کند همچنین شرایط قصاص فراهم باشد، مرتکب باید قصاص شود.

شرایط عمومی و اختصاصی قصاص طبق مواد ۳۰۱ و ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی به قرار زیر است:

     قصاص با مقدار جنایت در تساوی باشد.

     قصاص عضو سالم در برابر عضو ناسالم نباشد.

     بیم تلف شدن مرتکب یا صدمه بر عضو دیگر نباشد.

     قصاص عضو کامل در برابر عضو ناقص نباشد.

     قصاص عضو اصلی در مقابل عضو غیر اصلی نباشد.

     مرتکب در ارتکاب جنایت عمد داشته باشد.

دیه

مطابق ماده ۵۵۸ به بعد قانون مجازات اسلامی چنانچه هر یک از شرایط عمومی و اختصاصی قصاص که در بالا ذکر شد، وجود نداشته باشد مرتکب جنایت، به پرداخت دیه محکوم می‌شود. قانون مجازات برای انواع جرایم مجازات در نظر گرفته است. برای مثال فرستادن عکس خود برای نامحرم چه مجازاتی دارد؟

ضرب به صدماتی گفته می‌شود که بدون شکستگی یا خونریزی بر اعضای بدن وارد شود. آثاری از جمله کوفتگی، سرخی، کبودی، سیاه شدن و پیچ خوردن ایجاد کند.

برای هر کدام از این موارد نیز در قانون، دیه‌ای مقرر شده است که ضارب باید آن را به فرد مضروب (آسیب‌دیده) پرداخت کند. دیه این‌گونه آسیب‌ها که موجب تغییر رنگ پوست می‌شود، در قانون مجازات اسلامی به قرار ذیل است:

    سیاه شدن پوست صورت، شش‌ هزارم دیه کامل

    کبود شدن آن، سه‌ هزارم دیه کامل

    سرخ شدن آن، یک‌ و نیم‌ هزارم دیه کامل

    تغییر رنگ پوست سایر اعضا، حسب مورد، نصف مقادیر مذکور در فوق

حبس

مطابق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی، هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضاء بدن یا منتهی به مرضی دائمی ‌یا از دست دادن یا نقص یکی از منافع، حواس یا زوال عقل آسیب دیده گردد. چنانچه قصاص امکان نداشته باشد و در صورتیکه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌ جامعه گردد به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد. در صورت درخواست آسیب دیده مرتکب ‌به پرداخت دیه نیز محکوم خواهد شد.


ت ت
کدخبر: 60135 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها