پژوهشگر اجتماعی و جامعهشناس:
هشت درصد از زنان منطقه "2، 6، 7 و 8" تهران دچار تجرد قطعی هستند/ «مهاجرت» عامل اصلی تجرد قطعی در کشور/ تهران شهر کاملا زنانه شده است
اردشیر گراوند گفت: تجرد قطعی در مجموعه شهری تهران بیشتر از سایر استانهاست به خصوص در منطقه 6، 7، 8 و 2 که طبق آمارها 8 درصد زنان این مناطق که در سن ازدواج هستند، دچار تجرد قطعی شدند.
اردشیر گراوند، پژوهشگر اجتماعی و جامعهشناس در گفتگو با خبرنگار منیبان با اشاره به آمار تجرد قطعی در کشور گفت: اگر سن خانمی از 45 و آقایی 50 سال بگذرد و ازدواج نکند، تجرد قطعی اتفاق میافتد. براساس نتایج سرشماری سال 1395، 4.4 درصد از زنان هیچوقت ازدواج نکردند که این عدد بسیار بزرگ است و از آنجایی که بارداری با خانمهاست تجرد قطعی تاثیرات منفی مستقیمی بر فرهنگ و جامعه خواهد داشت.
او ادامه داد: میانگین تجرد قطعی در مجموعه شهری تهران بیشتر از سایر استانهاست به خصوص در منطقه 6، 7، 8 و 2 که طبق آمارها 8 درصد زنان این مناطق که در سن ازدواج هستند، دچار تجرد قطعی شدند.
گراوند درباره علت وقوع تجرد قطعی تصریح کرد: مهاجرت حجم زیادی از دختران تحصیل کرده از کشور برای پیدا کردن شغل مناسب باعث میشود آنها از شبکه خانوادگی دور شوند و فرصت ازدواج از دست برود به خصوص در تهران که نسبت جنسی بهم خورده و کاملا تبدیل به شهر زنانه شده است.
این جامعهشناس با بیان اینکه طرحهای دولت سیزدهم برای تشویق جوانان به ازدواج تاثیری ندارد، گفت: طرحهای اخیر که دولت برای جوانان در نظر گرفته است به کار کسی میآید که تصمیم به ازدواج گرفته باشد و به عنوان کمک از این طرحهای تشویقی و وامها استفاده کند اما شرایط اقتصادی و اجتماعی کنونی به گونهای است که جوانان حتی به ازدواج هم فکر نمیکنند.
او افزود: برای حل مشکل تجرد قطعی دولت باید به سمت ایجاد اشتغال برود. وقتی جوان کار و درآمد داشته باشد خودش به سمت ازدواج و تشکیل خانواده میرود.
گراوند در پایان بیان کرد: خودکشی، اعتیاد، طلاق و ازدواج نکردن اتفاقی نیست بلکه محصول مشکلات بنیادین است بنابراین قاعدتا در کوتاه مدت حل نمیشود. باتوجه به وضع اشتغال و درآمد خانوادهها به نظر من تجرد قطعی در آینده نه تنها کاهش پیدا میکند بالاتر هم میرود و بهتر هم نخواهد شد.