معاون شهردار تهران: در موضوع آلودگی هوا فرافکنی نشود

معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران گفت: موضوع آلودگی هوا یک چالش برای همه است؛ ما نیز به عنوان متولی در شهرداری جزو شهروندان هستیم ولی در مورد این موضوع باید مراقبت شود که فرافکنی اتفاق نیفتد و هرکسی بر اساس سهم خود برنامه ریزی کرده و پاسخگو باشد.

معاون شهردار تهران: در موضوع آلودگی هوا فرافکنی نشود
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ مجید باقری، معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران با بیان اینکه چند محور خاص در موضوع آلودگی هوا بر عهده شهرداری است، گفت: در این زمینه عملکرد خوبی داشتیم؛ به طوریکه سرانه فضای سبز در تهران ارتقا پیدا کرده و در برنامه های شنبه های امید و افتخار با همت شهردار، سرانه فضای سبز در تهران به سطحی بالاتر از استاندارد در قانون رسیده و هم اکنون سرانه فضای سبز برای هر نفر بیش از ۱۵ متر مربع است.

او افزود: در زمینه معاینه فنی نیز وظایفی بر عهده شهرداری است که در این زمینه نیز زیرساخت های شهرداری فراتر از قانون فراهم شده و مراکز ما، آمادگی انجام معاینات برتر را دارند و افراد با انجام این معاینات برای وسایل نقلیه خود می توانند از تخفیفات ورود به طرح ترافیک نیز استفاده کنند. شهرداری در زمینه مدیریت پسماند نیز اقدامات خوبی را انجام داده است.

باقری با بیان اینکه اعضای شورای اسلامی شهر تهران هفته گذشته نامه ای به سران قوا با محوریت آلودگی هوا در تهران ارسال کردند، گفت: بخشی از وظایف توسط شهرداری انجام شده، اما باید عزم ملی وجود داشته باشد و ما در شهرداری نیز سعی می کنیم نقش خود را به بهترین شکل ایفا کنیم.

او با تأکید بر اینکه حمل و نقل بخش گرانی است و در تکلیفی که گذاشته شده دولت ها بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری می کنند، اظهار کرد: امسال ۴۰ درصد بودجه شهرداری به حمل و نقل اختصاص یافت و این نشان می دهد جهت گیری شهرداری در این بخش است؛ کوتاهی در دولت های گذشته وجود داشته، اما به اذعان شهردار که عضو هیات دولت است، دولت در این زمینه همراهی می کند و تقاضا می کنیم با همگرایی موجود در حمل و نقل عمومی، بتوانیم در این حوزه فعال تر شویم و مردم طعم خوش آن را احساس کنند.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری امسال تمرکز خود را بر ناوگان اتوبوسرانی گذاشته است، یادآور شد: شهرداری وجه کامل ۶۵۰ دستگاه اتوبوس را پرداخت کرده که تا امروز ۲۰۰ دستگاه وارد شده است.

او با اشاره به انجام مطالعه هوشمند برای بازبینی در مورد روش های حمل و نقل تصریح کرد: در این بازبینی مقرر شده که به جای برخی اتوبوس ها از ون استفاده شود و این اتوبوس ها به بخش هایی که تراکم جمعیت در آن وجود دارد، منتقل شود؛ لذا تمرکز روی ون خواهد بود و با بودجه ای که با مشارکت شورا تصویب خواهد شد، سعی می کنیم بخش قابل توجهی را به سمت توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی ببریم. در سال آینده بودجه بخش حمل و نقل فراتر از ۴۰ درصد خواهد بود و معنای این میزان تمرکز بر حمل و نقل معنی این است که شهرداری به دنبال این است تا اقداماتی فراتر از این انجام دهد.

باقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح «من شهردارم» خاطرنشان کرد: این طرح جدید که در شهرداری متولد شده به این برمی‌گردد که شهردار تهران اعتقاد راسخی داشت که مردمی سازی اداره شهر اتفاق بیفتد و برای اینکه دغدغه های مردم کاهش پیدا کند، این طرح اجرا شد تا بدانیم مردم چه می خواهند و بر همان اساس اقدام کنیم.

او ادامه داد: تا پایان دی ماه موظف هستیم که لایحه بودجه را به شورا تحویل دهیم؛ در این فاصله تصمیم گرفتیم برای اولین بار بودجه ریزی مشارکتی را پیاده کنیم که مبنای اصلی آن مردمی سازی بوده و نتایج خوبی داشته است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران با بیان اینکه تمام طرح های محله ای در ۲۲ منطقه، ۱۲۳ ناحیه و ۳۵۳ محله احصا شده یادآور شد: پیش از این مردم با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته بودند و پیشنهاداتی را در خصوص طرح ها مطرح کرده بودند و تعدادی از پروژه ها نیز در برنامه های قرار خدمت و بر اساس بازدید اعضای شورا از مناطق احصا شده بود.

او با اعلام اینکه در مجموع چهار هزار طرح به دست ما رسید و پس از بررسی های کارشناسی، دو هزار و ۸۲ طرح به جمع بندی رسید که قابلیت اجرا داشت، تصریح کرد: این طرح ها از مواردی هستند که مردم علاقه دارند در محلات آنها اجرایی شود.

باقری تأکید کرد: بودجه ما به اندازه ای نیست که تمام این طرح ها در سال ۱۴۰۲ نهایی شود؛ به همین دلیل تصمیم گرفته شد بر اساس اولویت ها اجرا شود و بر همین اساس با اهتمام شهردار تهران طرح «من شهردارم» اجرا می شود و همه نظرات خود را اعلام می کنند.

او با اشاره به ساز و کار اجرایی طرح «من شهردارم» گفت: شهروندان با شماره گیری کد #۳۱۰*۱۳۷* لینکی را دریافت خواهند کرد و به فضایی هدایت می شوند و منطقه و ناحیه را انتخاب می کنند و در هر ناحیه با ۱۰ تا ۱۲ طرح مواجه می شوند و هرکسی می تواند دو نظر بدهد که یا در مورد محل کار و یا در مورد محل زندگی است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران افزود: در این مرحله سوالاتی پرسیده می شود که شهروند می تواند به آن پاسخ بدهد؛ حتماً باید شماره موبایل ثبت شود تا پیام تایید برای افراد ارسال شود.

او با اعلام اینکه بالغ بر ۳۳۰ هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند، اظهارداشت: این طرح تا ۲۲ دی ماه تمدید شده و نشاطی با اجرای آن در شهر شکل گرفته است؛ نیروهای ما بین مردم حضور دارند و طرح را توضیح می دهند؛ برای مثال همکاران در میادین میوه و تره بار، مترو، محل اقامه نماز جمعه، مدارس و مجتمع های مسکونی حضور دارند و مردم را به مشارکت تشویق می کنند.

باقری گفت: برای مثال، بنده برای ۴۰ نفر از دوستان پیامک ارسال کردم و تعدادی در نظرسنجی شرکت کردند که اولین برداشت آنها این بود که احساس خوبی پیدا کردند که از آنها سوال پرسیده شده است.

او با بیان اینکه اگر مشارکت خوبی را داشته باشیم مردم خواهند دید که بر اساس نظر آنها پروژه ها پیش می رود و بودجه در چه بخش هایی هزینه می شود، یادآور شد: ما ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه با تصویب شورا برای این طرح ها در نظر گرفته ایم و در مناطقی که بالاترین مشارکت را داشته اند، بنر نصب می شود که بر اساس نظر آنها پروژه ها جهت اجرا انتخاب شده تا سرمایه اجتماعی متولد شده استحکام بیشتری داشته باشد.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران ضمن تقدیر از رسانه ها برای همکاری با شهرداری تصریح کرد: بین همکاران نیز رقابت سالمی ایجاد شده تا مشارکت بیشتری از سوی مردم جلب کنند. از امروز شور و شوق بیشتری ایجاد می شود و نیروهای ما در مدارس و بین مدیران و معلمان و یا در مجتمع های مسکونی حضور دارند و این رویکرد استمرار خواهد داشت.


ت ت
کدخبر: 131787 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین