راهکارهایی برای رفع قولنج

«قولنج» بیماری محسوب نمی‌شود و در بسیاری موارد علتی جز حرکت ناگهانی و گرفتگی عضله در بدن ندارد و همه انسان‌ها در طول زندگی خود قولنج عضلانی را تجربه می‌کنند.

راهکارهایی برای رفع قولنج
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ گرفتگی عضلات به آن احساسی در اندام غیر ارادی و ماهیچه‌های فرد گفته می‌شود که راحت آزاد نمی‌شوند. به بیان دیگر ماهیچه‌هایی متعددی در بدن شناخته شده‌اند که در هنگام حرکات ارادی و غیر ارادی حرکت‌ اندام انسان را حمایت می‌کنند، وقتی این عضلات به صورت غیرارادی منقبض می‌شوند، اگر این گرفتگی پایدار باشد به آن اسپاسم پایدار یا گرفتگی عضلات می‌گویند که در لفظ عامیانه آن را قولنج می‌نامند.

قولنج در طب سنتی چیست؟

اما در واژگان اطبای قدیم به هر نوع گرفتگی، درد یا کشیدگی در اندام بدن قولنج می‌گفتند. قولنج یک بیماری محسوب نمی شود و در بسیاری موارد علتی جز حرکت ناگهانی و گرفتگی یک یا چند عضله در قسمتی از بدن نیست. تقریبا همه انسان‌ها در طول زندگی خود قولنج عضلانی را تجربه کرده‌اند و در مواردی این قولنج یا اسپاسم پایدار چند روز طول کشیده است.

قولنج که در علم طبابت قدیم به دردهای پیچشی و ناراحت‌کننده عضلات، کلیه، روده، شکم یا اعضای مجاورش نیز گفته می‌شد، از ریشه کلون colon که یک واژه یونانی است گرفته شده و بسیاری از انواع آن امروز به عنوان یک بیماری خطرناک شناخته می شوند و بسیاری از آن علتی جز گرفتگی عادی غصلات ندارند.

درمان خانگی قولنج در طب سنتی

یکی از روش‌های موثر در تسکین قولنج‌های معمولی استفاده از عصاره زنجبیل است. به این منظور باید یک قاشق چایی خوری عصاره تهیه شده از زنجبیل را با یک قاشق چایی‌خوری آبلیموی و کمی نمک و مقداری شکر را ترکیب کرده و بنوشید. البته این می‌تواند با آب گرم نهیه شود.

راه دوم، مخصوص اسپاسم معده است که در آن ترب و آبلیمو را که هضم کننده است با هم مخلوط می‌کنند و با کمی آب رقیق می‌کنند و می‌نوشند. این ترکیب برای تسکین درد دل ناشی از اسپاسم پایدار یا قولنج مقفید است.

راه سوم، استفاده از تمبر هندی است که یک قاشق از آن را با نصف قاشق چایخوری نمک در نصف فنجان آب حل می‌کنند و می‌نوشند.

راه ‌چهارم، استفاده از ۱۰ تا ۴۰ گرم گل بهارنارنج است که در یک لیتر آب دم شود و با عسل نوشیده شود. دو فنجان از آن را باید با فاصله کم نوشید.

راه پنحم، استفاده از گیاه زنیان است که یک قاشق از آن را با نمک می‌کوبانند و می‌خورند که می‌تواند هر دردی که با سوهاضمه همراه است را تسکین دهد.


ت ت
کدخبر: 28887 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین