با این گیاهان هوای خانه را تصفیه کنید

محققان دریافته‌اند که برخی از گیاهان مناسب تصفیه هوا وجود دارند که کمک زیادی به سم‌زدایی هوا در فضای زندگی می‌کنند. البته بیشتر گیاهان به پاک کردن هوا کمک خواهند کرد.

با این گیاهان هوای خانه را تصفیه کنید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ اما برخی از آن‌ها به‌طور اختصاصی به همین منظور استفاده می‌شوند. گیاهان علاوه بر زیبایی بی‌نظیری که به محل زندگی شما می‌بخشند می‌توانند برای پاک‌سازی هوایی که تنفس می‌کنید بسیار مؤثر باشند. مطالعات نشان داده‌اند که برای ایجاد تفاوت قابل‌توجه در کیفیت هوا در داخل خانه، نیاز به تعدادی گیاه خانگی دارید که باید در انتخاب نوع آن‌ها دقت کنید. ما در این مقاله برای بهبود هوای خانه خود لیستی از بهترین گیاهان تصفیه‌کننده هوا و محل نگهداری آن‌ها را ارائه داده‌ایم. تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

نقش گیاهان در تصفیه هوا

همان‌طور که می‌دانید گیاهان نقش زیادی در تصفیه هوا دارند. استفاده از آن‌ها یکی از راه‌های مفید و بی‌ضرر برای از بین بردن آلودگی‌های شیمیایی است. آن‌ها می‌توانند به روش‌های مختلف سموم و مواد شیمیایی را دفع کنند. برخی از این روش‌ها عبارت‌اند از:

    سموم محیط اطراف می‌توانند از طریق برگ گیاهان دریافت شوند. بعدازآن سموم به ریشه گیاهان منتقل می‌شوند. البته نگران گیاه نباشید. این سموم در ریشه‌ها بعد از مدتی به مواد مغذی برای گیاه تبدیل می‌شوند و به رشد آن کمک می‌کنند.

    ریشه گیاهان نیز می‌توانند سموم محیط پیرامون را جذب کنند. سموم بعد از جذب توسط ریشه‌ها به‌عنوان مواد غذایی استفاده می‌شوند.

    یکی از روش‌های دیگر نیز جذب دی‌اکسید کربن توسط برگ‌ها و پمپاژ اکسیژن به محیط با انجام عمل فتوسنتز است. هر چه شما به گیاه نزدیک‌تر باشید بیشتر می‌توانید از این اکسیژن استفاده کنید.

برخی از آلاینده‌ها ممکن است در فضای زندگی ما وجود داشته باشند که برای سلامتی بسیار مضر هستند. روش‌های مختلفی برای از بین بردن این سموم وجود دارد اما مفیدترین و کم‌ضررترین راه استفاده از گیاهان تصفیه‌کننده است. برخی از این آلاینده‌ها را که می‌توان با گیاهان خانگی از بین برد در این قسمت برای شما نام برده‌ایم.

    فرمالدهید: یکی از ترکیبات آلی فرار فرمالدهید است که به علت سوختن ناقص مواد کربن دار در فضا پخش می‌شود. ازجمله عوامل و دلایل منتشر شدن فرمالدهید می‌توان به سوختن چوب‌های شومینه، دودهای ناشی از پخت‌وپز، رنگ، چسب، اسپری‌های خوشبوکننده هوا و چوب‌های فشرده مانند چوب مبلمان اشاره کرد. این ماده می‌تواند سرطان‌زا و بسیار خطرناک باشد. فرمالدهید در هوا موجب سوزش چشم، گلو و ابتلا به بیماری‌های تنفسی مانند آسم و سرفه خواهد شد.

    بنزن: برای تولید مواد صنعتی مانند شوینده‌ها، چسب، لاک، رنگ، نایلون و سایر مواد پلاستیکی از ماده بی‌رنگی به نام بنزن استفاده می‌کنند که یکی از عوامل ابتلا به سرطان است. این ماده به بافت‌های سازنده خون به‌خصوص سلول‌های مغز استخوان آسیب می‌رساند. همچنین در اثر برخورد با بنزن احتمال ضعف سیستم ایمنی، ناباروری، سرگیجه و سردرد نیز وجود دارد. برخی از گیاهان می‌توانند این ماده سمی را از محیط اطراف جذب کنند.

    تری کلرو اتیلن: در برخی از محصولات خانگی مانند چسب، رنگ، جوهر و لاک از یک حلال صنعتی به نام تری کلرو اتیلن استفاده می‌شود. استفاده از این ماده در صنایع غذایی و دارویی ممنوع است؛ اما این ماده می‌تواند در هوا پخش شود و تنفس این هوا موجب بیماری می‌شود. ازجمله این بیماری‌ها می‌توان به بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماری‌های کبد، سرگیجه و سردرد، تهوع و سوزش چشم اشاره کرد.

معرفی چند گیاه تصفیه‌کننده

بسیاری از محققان چندین گیاه را برای تصفیه هوا و از بین بردن آلاینده‌ها معرفی کرده‌اند. ما در ادامه سعی کرده‌ایم تعدادی از این گیاهان را بررسی کنیم.

آلوئه ورا

گیاه آلوئه‌ورا یکی از گیاهان پرخاصیت است که پرورش و نگهداری آن در خانه بسیار توصیه می‌شود. این گیاه علاوه بر زیبایی و خواص درمانی زیادی که دارد، یکی از گیاهان تصفیه هوا است که در لیست اعلامی ناسا قرارگرفته است. آلوئه‌ورا را به‌راحتی می‌توانید در خانه نگهداری کنید و در سخت‌ترین شرایط نیز دوام می‌آورد. البته باید دانست که این گیاه به نور کافی احتیاج دارد و در مناطق گرمسیری و خشک بیشتر پرورش می‌یابد. آلوئه‌ورا به آب کمی احتیاج دارد. خواص بی‌نظیر این گیاه ازجمله تصفیه هوا، زیبایی محل زندگی، خواص درمانی برای پوست و گوارش باعث می‌شود که حتماً این گیاه را در محل زندگی خود داشته باشید.

آنتوریوم

یکی از گیاهان گل‌دار بسیار زیبایی که در آپارتمان و محل زندگی خود می‌توانید نگهداری کنید گل طبیعی آنتوریوم است. جالب است بدانید که این گل تقریباً 300 روز در سال گل دارد. این گیاه در دسته گیاهان تصفیه‌کننده هوا قرار می‌گیرد که نگهداری آن بسیار ساده است. به دلیل این‌که نیاز به نور کمی دارد برای آپارتمان و داخل منزل بسیار مناسب است. به آبیاری فراوان نیاز دارد و در هوای گرم و مرطوب بهتر از هوای سرد رشد می‌کند. گیاه آنتوریوم آلاینده‌هایی مانند فرمالدهید، آمونیاک، زایلین و تولوئن را از بین می‌برد.

بامبو

درواقع گفته می‌شود که بامبو مانند فیلتر هوا عمل می‌کند و سم‌هایی مانند فرمالدهید، تری کلرو اتیلن و بنزن را از بین می‌برد. به دلیل مراقبت آسان از این گیاه در دفاتر کار و منازل نگهداری می‌شود. برای نگهداری از این گیاه کافی است به‌طور هفتگی آب را تعویض کنید. این گیاه به نور زیاد خورشید نیاز دارد. هرماه نیز گیاه را بشویید و ریشه‌های سیاه آن را هرس کنید. می‌توانید در صورت وجود گردوغبار نیز برگ‌های آن را به‌طور مرتب تمیز کنید.

سرخس

اگرچه سرخس در فضای باز رشد بهتری خواهد داشت اما می‌توانید آن را در محل زندگی خود نیز نگهداری کنید. یکی از گیاهان تصفیه‌کننده هوا که برای مبتدیان گزینه بسیار مناسبی است، سرخس است که هر فردی به‌راحتی می‌تواند از آن نگهداری کند. این گیاه برای نگهداری به نور متوسط و آبیاری قابل‌توجه نیاز دارد. درست است که به رطوبت زیاد نیاز دارد اما اصلاً نباید روی برگ‌های آن آب بپاشید. گیاه سرخس به حرارت معمولی و خاک قلیایی نیاز دارد.

گندمی

گیاه گندمی یا همان عنکبوتی از گیاهان فوق‌العاده مؤثر برای تصفیه هوا است. این گیاه را نیز به کسانی که تازه به نگهداری گل و گیاه علاقه‌مند شده‌اند توصیه می‌کنیم. از مقاوم‌ترین و ارزان‌ترین گیاهان آپارتمانی گیاه گندمی است که آلاینده‌هایی مانند فرمالدهید، بنزن و منو کسید کربن را از بین می‌برد. برای نگهداری از این گیاه در خانه نیاز به نور مستقیم خورشید نیست. این گیاه به نور غیرمستقیم نیاز دارد و در دمای 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود. برای آبیاری نیز به خاک گیاه توجه کنید. هرگاه خاک خشک بود به گیاه آب بدهید.

نخل اریکا

گیاه نخل اریکا یکی از بهترین گزینه‌ها برای تصفیه هوای محل زندگی است و بسیار سازگار با شرایط محیط زندگی خواهد بود. ازجمله آلاینده‌هایی که این گیاه می‌تواند از بین ببرد می‌توان به تولوئن و هیدروکربن‌های مضر اشاره کرد. همچنین نخل اریکا به‌عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی هوا شناخته می‌شود. بهترین دما برای نگهداری نخل اریکا بین 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد است. نیازمند نور مستقیم است اما در سایه نیز رشد می‌کند. قبل از اینکه خاک گیاه خشک شود اقدام به آبیاری گیاه کنید.

آگلونما

طبق تحقیقات ناسا گیاه آگلونما در فهرست گیاهان تصفیه‌کننده هوا قرار می‌گیرد. این گیاه مواد مضر و سمی هوای اطراف را جذب کرده و اکسیژن را تولید می‌کند. نگهداری از گیاه آگلونما نیز بسیار ساده است و به دلیل از بین بردن سموم در زمان کم، بهترین گیاه برای نگهداری در اتاق به شمار می‌رود. انواع مختلفی از این گیاه وجود دارد که در شکل ظاهری متفاوت هستند ولی نگهداری از آن‌ها تقریباً مشابه است. این گیاه نیاز به نور کمی دارد و آبیاری زیاد نیز برگ‌های گیاه را دچار پوسیدگی خواهد کرد. زمانی که رویه خاک خشک بود اقدام به آبیاری آن کنید. بهتر است گیاه آگلونمای خود را در دمای 18 تا 25 درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.

پوتوس

گیاه پوتوس از زمان قدیم نقش مؤثری در اکسیژن سازی و پاک‌سازی هوا از سموم و انرژی منفی داشته است. ازجمله دلایل نگهداری از این گیاه در خانه می‌توان به زیبایی فوق‌العاده، مراقبت آسان و تصفیه هوا اشاره کرد. این گیاه می‌تواند با رشد مناسب اتاق شما را به یک جنگل تبدیل کند. پوتوس ازجمله گیاهانی است که بدون خاک و تنها در آب نیز می‌تواند زنده بماند. البته در لیست گیاهان سمی قرار دارد و باید دور از دسترس بچه‌ها و حیوانات خانگی قرار گیرد. برای نگهداری نیاز به نور کم و دمای 15 الی 25 درجه سانتی‌گراد دارد. زمان مناسب برای آبیاری نیز هنگامی است که رویه خاک خشک‌شده باشد.

سانسوریا

گیاه سانسوریا از معروف‌ترین گیاهان مناسب آپارتمان به شمار می‌رود که خواص بی‌نظیری دارد. یکی از گیاهان زینتی بسیار زیبا است که در سخت‌ترین شرایط نیز سالم می‌ماند. این گیاه ازنظر تحقیقات ناسا از گیاهان تصفیه‌کننده هوا است زیرا سمومی ازجمله فرمالدهید، زایلن، تولوئن و اکسیدهای نیتروژن را از بین می‌برد. همچنین یک اکسیژن ساز قوی در شب است و در هر نقطه‌ای از خانه رشد می‌کند. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی این گیاه می‌شود بنابراین برای آبیاری نیاز است که خاک کاملاً خشک شود. این گیاه در هر نوری دوام می‌آورد فقط آن را زیر آفتاب مستقیم قرار ندهید تا از سوختگی برگ‌ها جلوگیری کنید.

پاپیتال

اگرچه نگهداری از گیاه پاپیتال به‌آسانی گیاهان دیگر نیست اما اگر چند نکته ساده را رعایت کنید و نیازهای مهم آن‌ها را برطرف کنید، زیباترین گیاه آپارتمان و محل زندگی شما خواهد شد. این گیاه نیز به دلیل نیاز رطوبتی بالا می‌تواند داخل آب و بدون خاک رشد کند. گیاه پاپیتال علاوه بر زیبایی بخشیدن به محل زندگی شما، خواص دارویی نیز دارد. علاوه بر آن ‌یکی از تصفیه‌کننده‌های طبیعی هوا محسوب می‌شود. برای نگهداری از این گیاه نیاز به نور مستقیم و دمای 18 تا 25 درجه سانتی‌گراد دارد. برای آبیاری پاپیتال نیز در زمستان هفته‌ای یک‌بار و در تابستان هفته‌ای دو بار اقدام کنید.

بنجامین

یکی از درختچه‌های زینتی که نگهداری از آن در خانه و محل زندگی سبب تصفیه هوا می‌شود، گیاه بنجامین است. با دقت زیاد و نگهداری مناسب از این گیاه سالیان سال یک گیاه سبز در خانه خواهید داشت. این گیاه انواع زیادی دارد که ممکن است نگهداری از آن‌ها باهم متفاوت باشد. این گیاه در لیست گیاهان تصفیه‌کننده هوا که ناسا اعلام کرده است نیز قرار دارد. ازآنجاکه نگهداری آن کمی دشوار است قبل از خرید اطلاعات کافی را کسب نمایید.

نخل ققنوس

یکی از نخل‌هایی که در مناطق گرمسیری در فضای باز پرورش داده می‌شود نخل ققنوس است که به دلیل شرایط نگهداری می‌تواند در خانه نیز پرورش یابد. این گیاه در آپارتمان و محل زندگی شما می‌تواند آلاینده‌هایی مانند فرمالدهید و زایلین را از بین ببرد. درست است که این گیاه به نور زیادی نیاز دارد اما توجه داشته باشید که آن را زیر نور مستقیم خورشید قرار ندهید. دمای مناسب برای این گیاه نیز 24 تا 26 درجه سانتی‌گراد است. نخل ققنوس به هفته‌ای دو بار آبیاری نیز نیاز دارد.

فیلودندرون

نگاه به اسم سخت این گیاه نکنید. این همان گیاهی است که برگ‌های قلبی دارد و در بیشت خانه‌های ما قرار دارد. این گیاه، گیاه مقاومی است که بدنه و ریشه محکمی دارد. این گیاه زیبا و زینتی که در اکثر خانه‌ها پیدا می‌شود تصفیه‌کننده خوبی برای هوا است و فرمالدهید موجود در هوای اطراف را از بین می‌‌برد یا بهتر است بگویم فرمالدهید را جذب می‌کند. این گیاه نیاز به نور کمی دارد و نگهداری آن بسیار ساده است. در خانه‌های مرطوب رشد بی‌نظیری دارد و برای آبیاری در فصل‌های بهار و تابستان خاک را همیشه مرطوب نگهدارید اما در پاییز و زمستان صبر کنید تا رویه خاک خشک شود.

فیکوس

از گیاهان مقاوم و زیبایی که به‌صورت درختچه‌ای رشد می‌کند می‌توان به فیکوس اشاره کرد. این گیاه نیز از تصفیه‌کننده‌های خوب هوای محل زندگی است. سم‌هایی که این گیاه می‌تواند از بین ببرد عبارت‌اند از: زایلین، بنزن، فرمالدهید و تری کلرو اتیلن. برای این‌که گیاه شادابی داشته باشید واضح است که باید شرایط نگهداری فیکوس را بدانید. این گیاه برای زندگی به نور کم و غیرمستقیم نیاز دارد. دمای مناسب برای این گیاه نیز 18 تا 28 درجه سانتی‌گراد است. گیاه فیکوس رطوبت را ترجیح می‌دهد اما خشکی را نیز می‌تواند تحمل کند. البته بهتر است که برای جلوگیری از پوسیدگی خاک آن را خیس و غرقابی نکنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم از گیاهانی صحبت کنیم که نقش مؤثری در تصفیه هوا دارند و علاوه بر زیبایی بخشیدن به خانه شما، هوای اطرافتان را نیز پاک می‌کنند. به یاد داشته باشید که سموم موجود در هوا می‌توانند بسیار مضر باشند. گیاهان‌ یکی از راه‌های بی‌ضرر تصفیه هوا هستند بنابراین تا جای امکان از نگهداری گیاهان در محل زندگی خود غافل نشوید. قبل از خرید و قبول مسئولیت‌های گیاه مطمئن شوید که نحوه نگهداری از آن‌ را به‌خوبی می‌دانید. اطلاعات لازم را کسب کنید و از گیاهان مختلف در کنار خود لذت ببرید.


ت ت
کدخبر: 38375 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها