شب یلدا این فال را فراموش نکنید
شب یلدا یکی از سنت های ایرانیان است که همه ساله در آخرین شب پاییز برگزار می شود و با خوردن هندوانه و انار همراه است.
به گزارش منیبان؛ بسیاری از اقوام ایرانی مانند: لر، ترک، بلوچ، کرد و… آداب و رسوم مختلفی دارند اما از آئینی که همه ساله ما ایرانیان آن را برگزار می کنیم، شب یلدا است. شب یلدا طولانی ترین شب سال است که همه افراد در این شب دور هم جمع می شوند و با خواندن اشعار حافظ و شاهنامه و خوردن خوراکی های خوشمزه این شب را در کنار هم برگزار می کنند.
آیین شب یلدا یا شب چله با خوردن هندوانه همراه است اما چرا در این شب هندوانه می خورند؟ با این بخش همراه شوید تا بدانید فلسفه خوردن هندوانه در شب یلدا چیست.
به جز خوردن هندوانه در شب یلدا مردم تالش با آن فال هم می گیرند. آنها پوست هندوانه های شب یلدا را بریده و به چهار قسمت تقسیم کرده و نیت می کنند. سپس پوسته ها را از جلو به پشت سر می اندازند.
در صورتی که دو قطعه سبز و دو قطعه سفید باشد، فال آنها نیکوست .
اگر یک قطعه سبز و سه قطعه سفید باشد باطل است.
اگر چهار قطعه سبز باشد ایام به کام آنها خواهد بود.
اگر چهار قطعه سفید باشد، آنها بد شانسی می آورند.
فلسفه خوردن هندوانه در شب یلدا
در هر گوشه کشور برپایی یلدا، سنت مخصوص خودش را دارد اما در بیشتر شهرهای ایران شب یلدا، با هندوانه و انار و… معنی پیدا می کند. اما چرا هندوانه؟
یکی از دلایل خوردن هندوانه رنگ سبز آن است زیرا رنگ سبز هندوانه نماد آبادانی و روند زندگی بر روی این کره خاکی هست.
از دیگر علت های خوردن هندوانه در شب یلدا سرخی و شیرینی آن است که نماد عشق، دوستی، روزخوشی، بهروزی و همزیستی حاصل از آبادانی و آسودگی است.
گرد بودن هندوانه نیر نماد گرد بودن زمین و زندگی بر روی آن است..
رنگ سفید لایه درونی پوست هندوانه سمبل صلح، سازگاری، آرامش و آسودگی می باشد.
دانه هندوانه نیز نشانه باروری و افزونی نژاد است.
همچنین خوردن هندوانه در شب یلدا موجب میشود شما در طول زمستان به بیماری دچار نشوید و سرما به شما غلبه نکند.
هندوانه از دیدگاه طب قدیم «سرد و تر» است و تب بر می باشد.
به علت دارا بودن آب فراوان برای رفع عطش بسیار مفید است.
برای جلوگیری و دفع سنگ کلیه مفید است.
هندوانه منبع غنی از بتاکاروتن و لیکوپن است که آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و سبب جلوگیری از بروز سرطان ها در انسان می شوند.
هندوانه از بروز آسیب های پوستی در اثر نور جلوگیری می کند.
مواد زاید بدن را دفع می کند .
برای شادابی و طراوت پوست مفید است .
به علت قند کم و میزان کالری پایین برای همه افراد مفید است .
از اکسیداسیون کلسترول و تنگ شدن دیواره عروق و بیماری های قلبی و سکته جلوگیری می کند.
مصرف منظم آن از بروز حملات آسم، سرطان کولون ، آرتروز ، نقرس و بواسیر جلوگیری می کند.
مغز تخم هندوانه سبب از بین رفتن انگل های روده و معده می شود.
پوست سفید داخل آن برای زخم گلو و دهان مفید است.
هندوانه سرشار از ویتامین های A و B و C است.
خوردن هندوانه شب یلدا و ایام دیگر برای چه کسانی مضر است؟
هندوانه میوه ای است که مزاج سرد و تر دارد بنابراین برای افراد سردمزاج یا کسانی که معده سرد دارند مناسب نیست.
افرادی که مشکل طحال دارند نباید هندوانه مصرف کنند.
زیاده روی در خوردن هندوانه باعث انباشتگی پتاسیم و لیکوپِن در بدن می شود و با علائمی مانند تهوع، اسهال، دیرهضمی و نفخ همراه است .
افراد که پتاسیم خون بالایی دارند بهتر است در مصرف هندوانه زیاده روی نکنند زیرا مصرف بیش از حد آن در این افراد سبب ضربان نامنظم قلب، مشکلات قلبی عروقی و کاهش کنترل عضلانی می شود.
قند هندوانه از نوع طبیعی است اما افراد دیابتی باید آن را با احتیاط مصرف کنند.
همراه یا بعد از غذا هندوانه مصرف نکنید زیرا معده برای هضم غذا نیاز به حرارت دارد . هندوانه با کاهش حرارت معده، شخص را دچار اختلال هضم و ترش کردن و نفخ می کند .