چرا واقعا پیاز اشکمان در می‌آورد؟

گریه‌آور بودن عمل خرد کردن پیاز هم موجب نمی‌شود که بسیاری از ما قید استفاده از آن، به عنوان یک چاشنی موثر در غذاهایمان را بزنیم.

چرا واقعا پیاز اشکمان در می‌آورد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ پژوهشگران به دنبال یافتن پاسخی دقیق برای اینکه چرا هنگام خرد کردن پیاز اشک می ریزیم هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید در مطلب پیش رو همراه باشید.

چرا هنگام خرد کردن پیاز اشک می ریزیم؟

بر اساس آمار موجود، هر فرد آمریکایی به طور متوسط چیزی بیش از ۹ کیلوگرم پیاز در طول سال مصرف می‌کند. آماری که در سایر نقاط جهان نیز کم و بیش به چشم می‌خورد. مسلما تمام پیازهایی که در گوشه و کنار جهان به مصرف می‌رسند، هنگام خرد شدن اشک‌های فراوانی را جاری می‌سازند. اما دلیل اصلی جاری شدن این اشک‌ها چیست؟

رابطه‌ میان خرد کردن پیاز و اشک ریختن

هنگام خرد کردن پیاز، ترکیبی به نام عامل اشک‌آور یا LF آزاد می‌شود که موجبات سوزش و تر شدن چشم‌ها را فراهم می‌آورد. دانشمندان هم اکنون از این موضوع آگاه هستند که یک آنزیم مشخص موجب تحریک و شکل گرفتن ترکیب مذکور می‌شود.

به محض خرد کردن پیاز نوعی مکانیزم دفاع طبیعی فعال می‌شود که منجر به تولید عامل اشک آور یا همان LF می‌گردد. این ترکیب اشک آور بسیار کم‌یاب است، آن‌چنان که تاکنون تنها چهار گونه‌ طبیعی مشابه با آن در تمام جهان شناخته شده‌اند. آنزیم موجود در پیاز، که با نام LFS شناخته می‌شود، زمینه ساز اصلی تولید LF حین خرد کردن پیاز، به شمار می‌رود. با این حال در شرایط فعلی دانشمندان توضیح و پاسخ دقیقی برای این پرسش که آنزیم LFS چگونه و به چه ترتیبی شرایط تولید ترکیب LF را فراهم می‌آورد، ندارند.

جالب است بدانیم

جالب است بدانیم که در کشور ژاپن، به شکل انحصاری، پیازهایی فروخته می‌شود که خرد کردن آن‌ها اشک مردم را در نمی‌آورد. در واقع در این پیازها مجالی برای تولید آنزیم LFS وجود ندارد. در نتیجه در آن‌ها عامل اشک آور یا همان LF نیز شکل نمی‌گیرد.


ت ت
کدخبر: 67528 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین