در چه صورتی عابر پیاده مقصر است؟

عابرین به عنوان کاربران ترافیکی مثل رانندگان، یک‌سری وظایف مشخص دارند.

در چه صورتی عابر پیاده مقصر است؟

به گزارش منیبان؛ در ماده ٢٠١۵ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی تکالیف ٩گانه‌ای برای عابرین پیاده ذکر شده که مکلف‌اند در زمان عبور و تردد در معابر آن‌ها را انجام دهند. 

مواردی  که عابرین باید رعایت کنند:

استفاده از پل عابر پیاده

عبور از زیرگذرهای مخصوص عابرین

توجه کردن به چراغ قرمز عابرین پیاده

پرهیز از دویدن ناگهانی در مسیر

طبق قانون اگر عابر پیاده از محل‌های مخصوصی که برایش پیش‌بینی شده عبور نکند و راننده‌ یک وسیله‌ نقلیه با این عابر برخورد کند، عابر پیاده مقصر شناخته می‌شود؛ تنها درصورتی‌که راننده چهار شرط داشته باشد.

این شروط برای راننده شامل گواهینامه مجاز، سرعت مجاز است، همچنین وسیله نقلیه هیچ نقص فنی موثر در آن تصادف نداشته باشد. در ضمن راننده تمام تلاش خود را برای پیشگیری از تصادف به کار بسته باشد. دراین‌صورت راننده هیچ مسئولیت مدنی و کیفری نخواهد داشت.

البته در مکان‌هایی مثل اتوبان‌ها برابر ماده ۴ قانون ایمنی راه‌ها و راه‌آهن، اگر عابر پیاده در اتوبان تردد کند و تصادفی پیش بیاید عابر پیاده مقصر است.

اگر پلیس تشخیص دهد، عابر پیاده را ١۰۰ درصد مقصر حادثه می‌دانند. اما گاهی در تصادفات به این نتیجه می‌رسند که هم عابر پیاده و هم وسیله نقلیه مقصر حادثه‌اند. در این شرایط عابر پیاده و راننده خودرو، هر کدام ۵۰ درصد مقصر شناخته می‌شوند.

مثلا اگر پای عابر پیاده شکسته شود، نصف دیه پای شکسته را دریافت خواهد کرد. وسیله نقلیه آسیب‌دیده نصف خسارت وارد شده را می‌تواند از عابر پیاده دریافت کند.


ت ت
کدخبر: 74329 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها