دلایل جالب خروپف چیست؟
زمانی که خواب سبک شما در حال تبدیل به یک خواب عمیق است، عضلات سقف دهان، زبان و گلو آرام میشوند. این بافتهای درون گلو میتوانند به اندازهای ریلکس شوند که جریان هوا بسته شود.
به گزارش منیبان؛ تقریبا همه گاهی خروپف میکنند و معمولا دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. اما اگر مرتبا شبها خروپف کنید، کیفیت خوابتان کم میشود. به دنبال این وضعیت در طول روز، احساس خستگی میکنید، حساس و بدخلق میشوید و برای سلامتیتان هم مشکلاتی پیش خواهد آمد.
خروپف چیست؟
خروپف زمانی روی میدهد که شما نمیتوانید حین خواب، هوا را آزادنه از بینی و حلقتان عبور دهید. آنهایی که خروپف میکنند، معمولا بافت بینی و حلقشان شل است و هنگام خوابیدن راه تنفسشان تنگ میشود. طرز قرار گرفتن زبان هم میتواند مانع تنفس راحت شود.
افزایش سن
افزایش سن میتواند علت خروپف کردن باشد. هرچند نمیتوانید جلوی بالا رفتن سنتان را بگیرید اما ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، تغییر دادن ساعت خواب و انجام ورزشهای مربوط به حلق و گلو، میتواند به شما کمک کند تا جلوی خروپفتان را بگیرید.
اضافه وزن
حتی اگر بطور کلی اضافه وزن نداشته باشید اما اطراف گردنتان یا گلویتان چربی داشته باشید، ممکن است منجر به خروپف کردنتان شود. گاهی ورزش کردن و کاهش وزن میتواند تمام آن کاری باشد که برای رها شدن از خروپف باید انجام بدهید.
ساختار بدنی
مردان نسبت به زنان، راههای هوایی باریکتری دارند و به همین دلیل بیشتر در معرض خروپف کردن هستند. در این مورد هم میتوانید با تغییر سبک زندگی و تغییر ساعت خواب و انجام تمرینهای مناسب، خروپفتان را کنترل کنید.
مشکلات بینی و بیماری سینوزیت
گرفتگی بینی باعث میشود استنشاق به سختی انجام شود و در گلو، خلاء به وجود بیاید که در نتیجه باعث خروپف میشود. بیماری سینوزیت (عفونت و التهاب سینوسها) نیز موجب ایجاد ترشحات در بینی و انتهای گلو شده و علت خروپف در برخی افراد محسوب میشود.
مصرف سیگار، الکل و دارو
نوشیدن الکل، سیگار کشیدن و داروهای خاصی مانند آرامبخشهایی چون لورازپام و دیازپام، میتوانند با شل کردن عضلات، منجر به خروپف کردن شوند.
وضعیت خوابیدن
صاف به پشت خوابیدن میتواند باعث شل و رها شدن حلق و انسداد راههای هوایی شود. عوض کردن بالش یا تغییر در وضعیت خوابیدنتان میتواند سودمند باشد.