۵ عامل خطرناک برای کبد را بشناسید

بیماری کبدی می‌تواند ارثی باشد اما مشکلات کبدی همچنین ممکن است به خاطر عوامل مختلفی که به این عضو حیاتی آسیب می‌زنند مانند ویروس‌ها، مصرف الکل و نیز چاقی ایجاد شوند.

۵ عامل خطرناک برای کبد را بشناسید

به گزارش منیبان؛ با گذشت زمان، عواملی که به کبد آسیب می‌رساند، می‌تواند منجر به زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی کبد شود که یک وضعیت تهدیدکننده زندگی است. با این حال متخصصان تاکید دارند که درمان زودهنگام و پیشگیری از عوامل خطر ممکن است به کبد، فرصتی برای احیای خود و بهبودی بدهد.

قند

کبد از یک نوع قند به نام فروکتوز برای تولید چربی استفاده می‌کند. شکر تصفیه‌شده باعث تجمع چربی در کبد خواهد شد. برخی مطالعات نشان می‌دهد که قند می‌تواند به‌اندازه الکل برای کبد مضر باشد حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یک دلیل دیگر برای محدود ‌کردن غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینی و آب‌نبات است.

چربی اضافی

چربی اضافی می‌تواند در سلول‌های کبد جمع و منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، احتمال ابتلا به NAFLD در شما بیشتر است.

استامینوفن

اگر کمردرد، سردرد یا سرماخوردگی دارید و به دنبال مسکنی مانند استامینوفن هستید، حتما مقدار مناسب آن را مصرف کنید! مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند به کبد آسیب برساند. دز مصرفی و نیز دز مجاز مصرف استامینوفن در یک روز را بررسی کنید. بزرگسالان نباید بیش از ۴ هزار میلی‌گرم استامینوفن در روز دریافت کنند.

الکل

الکل یکی از عوامل مهم و موثر در ابتلا به کبد چرب، هپاتیت الکلی و سیروز کبدی است.

مصرف بیش از حد ویتامین A

بدن شما به ویتامین A نیاز دارد و دریافت آن از گیاهانی مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه به‌ خصوص آنهایی که قرمز، نارنجی و زرد هستند، خوب است اما اگر مکمل‌هایی مصرف کنید که دارای دزهای بالایی از ویتامین A هستند، می‌تواند برای کبد شما مشکل ایجاد کند. بنابراین قبل از مصرف ویتامین A اضافی با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است بدن شما اصلا به دریافت این ویتامین به صورت مکمل دارویی نیازی نداشته باشد.


ت ت
کدخبر: 77769 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها