علت عرق زیاد در بدن چیست ؟

برخی از افراد به هایپرهیدروزیس مبتلا هستند. به این معنی که میزان تعریق آنها بیش از حد نیاز است و به دنبال راهکارهایی برای کاهش تعریق می گردند.

علت عرق زیاد در بدن چیست ؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ عرق کردن یک فرایند خودکار است که به تعدیل دمای بدن کمک می کند. برخی از افراد به هایپرهیدروزیس مبتلا هستند. به این معنی که میزان تعریق آنها بیش از حد نیاز است و به دنبال راهکارهایی برای کاهش تعریق می گردند. وقتی دمای بدن بالا می رود، غدد تعریق زیر پوست، مایعی را آزاد می کنند که بیشتر آن آب است. همینطور که آب از روی پوست تبخیر می شود، دمای پوست و خون کاهش پیدا کرده و بدن خنک می شود.

پژوهشگران برآورد کرده اند که تعریق شدید و بیماری هایپرهیدروزیس، ۳ درصد جمعیت ایالات متحده را درگیر کرده است. هایپرهیدروزیس دو نوع دارد که عبارتند از:

هایپرهیدروزیس اولیه

خرید انلاین محصولات آرایشی و بهداشتی با تخفیف های شگفت انگیز

فروش ویژه کرم سافت مرطوب کننده 200میل نیوا درفروشگاه خانومی

فروش ویژه کرم ضد لک و روشن کننده ژاک آندرل پاریس درفروشگاه خانومی

خرید انواع ساعت های هوشمند سامسونگ در فروشگاه اینترنتی "لیپک"

فروش ویژه شامپو بچه 150 میلی طرح هپی آبی سیلوکسان درفروشگاه خانومی

خرید ساعت های هوشمند برند امیزفیت (مدل Bip U Pro)

هایپرهیدروزیس ثانویه

هایپرهیدروزیس ثانویه ناشی از یک بیماری یا عوارض دارو است. دلیل هایپرهیدروزیس اولیه قابل شناسایی نیست. یک بیماری مرتبط با تعریق زیاد، برام هیدروسیز (bromhidrosis) یا بوی بد عرق بدن است. این بوی زننده به دلیل تجزیه نوع خاصی از عرق توسط باکتری ها ایجاد می شود. افراد بیشتر در نواحی خاصی از بدن مانند زیر بغل، روی صورت، کف دست ها و پاها تعریق شدید را تجربه می کنند. این امر می تواند ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. در این مقاله روش های درمان و راهکارهای خانگی کاهش تعریق ارائه شده است.

درمان هایپرهیدروزیس به شدت آن بستگی دارد. پزشکان معمواً رویکردی مرحله به مرحله را برای درمان این بیماری پیش می گیرند. اگر هایپرهیدروزیس خفیف باشد، پزشک ممکن است موارد زیر را تجویز کند:

• ضدتعریق بدون نیاز به نسخه:  پزشک ممکن است پماد آلومینیوم کلراید هگزا هیدرات یا درایسول را به عنوان گزینه درمانی اولیه و کاهش تعریق تجویز کند. فرد مبتلا می تواند ۳ تا ۴ شب اول از این پماد استفاده کنند. پس از این ۴ روز، در مواقع ضروری نیز ممکن است به کار بیاید.

• داروهای رایج آنتی کولینرژیک (Anticholinergic drug).  پزشک ممکن است داروی گلیکوپیرولات یا اکسی بوتینین را برای کاهش تعریق تجویز کند.

علاوه بر این نوعی داروی موضعی به نام استرینجنت (astringent) نیز می تواند به بسته شدن موقتی منافذ پوست و کاهش تعریق کمک کند. یک نمونه داروی استریجنت، تانیک اسید است. با این حال، استفاده از این داروها به دلیل امکان ایجاد حساسیت پوستی، امروزه کمتر رایج است. راهکارهای درمان هایپرهیدروزیس شدید عبارتند از:

تزریق یونتوفورزیس (Iontophoresis) یا سم بوتولینوم A (بوتاکس).  درمان های اولیه ممکن است برای هایپرهیدروزیس شدید مؤثر واقع نشود. قدم بعدی می تواند یونتوفورزیس (iontophoresis) باشد که شامل فرو بردن دست ها یا پاها در محفظه های مخصوص آب با عمق کم و عبور دادن جریان الکتریکی کوچکی از داخل آب است. دانشمندان مطمئن نیستند که چرا این روش ممکن است به کاهش تعریق دست ها و پاها کمک کند.

داروی آنتی کولینرژیک.  برخی از پزشکان توصیه می کنند این دارو را برای کاهش تعریق به آب اضافه کنید.

جراحی.  اگر تزریق بوتاکس و یونتوفورزیس مؤثر واقع نشد، پزشک ممکن است عمل جراحی را برای کاهش تعریق پیشنهاد کند. یک گزینه جراحی جراحی سمپاتکتومی توراسیک است که شامل آسیب رساندن به منبع عصب غدد تعریق می شود. گزینه دیگر می تواند برداشتن غدد تعریق باشد که روشی کمتر تهاجمی است.

هایپرهیدروزیس ممکن است پس از جراحی مجدداً عود کند. پژوهشگران در حال توسعه روش هایی برای استفاده از یونتوفورزیس برای درمان تعریق شدید در نواحی غیر از دست ها و پاها هستند.

راهکارهای زیر می توانند به کاهش تعریق کمک کنند:

• پیگیری علائم.  این امر به فرد کمک می کند که علائم خود را شناسایی کرده و در صورت امکان از شرایطی که منجر به تعریق شدید می شود دوری کند.

• پرهیز یا محدود کردن مصرف برخی از غذاها.  افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس باید مصرف مونوسدیم گلوتامات، کافئین، غذاهای تند و الکل را محدود کرده و یا به کلی قطع کنند.

• اجتناب از مصرف دئودورانت ها.  دئودورانت ها تنها بوی عرق را می پوشانند، در حالی که ضد تعریق ها می توانند باعث کاهش تعریق شوند. بهترین زمان برای استفاده از ضد تعریق، شب است. برخی از پزشکان توصیه می کنند که به مدت ۳ تا ۵ شب، از ضد تعریق های تجویزی برای زیر بغل خشک استفاده کنند. پس از ۱ یا ۲ هفته می توان میزان مصرف را کاهش داد.

راهکارهایی برای کاهش تعریق پاها

این راهکارها به کاهش تعریق بیش از حد پاها کمک می کنند:

• در صورت امکان صندل و کفش های جلوباز بپوشید.

• کفش هایی بپوشید که از مواد طبیعی ساخته شده اند و هوا به درون آنها نفوذ می کند.

• اجازه دهید کفش ها پیش از هر استفاده کاملاً خشک شوند.

• در هر زمان ممکن کفش ها را از پا دربیاورید.

• جوراب هایی بپوشید که از پارچه های نایلونی ساخته نشده اند به کاهش تعریق کمک می کنند.

• جوراب های خود را روزانه و یا در صورت خیس شدن تعویض کنید.

• جوراب ها را مرتب بشویید.

• پیش از خواب از ضدتعریق پا استفاده کنید و هر صبح پاهایتان را بشویید.

نکاتی در مورد سبک زندگی و کنترل تعریق شدید

برای کنترل تعریق شدید و افزایش دمای بدن، به ویژه در هوای گرم، می توانید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

• پوشیدن لباس گشاد ساخته شده از پارچه های سبک

مراجعه به پزشک

اگر مشکل تعریق شدید دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است شما را به یک متخصص پوست ارجاع دهد. متخصص پوست آزمایش های تشخیصی را برای شناسایی دلیل تعریق شدید انجام داده و راهکارهایی را برای کاهش تعریق ارائه می دهد.

آیا ممکن است هایپرهیدروزیس از بین برود؟

هایپرهیدروزیس اولیه معمولاً از بین نمی رود. بر اساس پژوهشی در سال ۲۰۱۶، ۸۸ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به این بیماری، گفته اند که علائم آنها ثابت مانده است و یا به مرور زمان شدیدتر شده است. معالجه هایپرهیدروزیس با عمل جراحی امکان پذیر است. در حالی که دیگر روش های درمان تنها به کاهش علائم کمک می کنند. امکان از بین رفتن هایپرهیدروزیس ثانویه به دلیل زمینه ای و روش های درمانی که انجام شده است بستگی دارد.

چه چیزی باعث ایجاد هایپرهیدروزیس می شود؟

در میان عوامل گوناگون که می توانند منجر به هایپرهیدروزیس ثانویه شوند، می توان به برخی از داروها، تیروئید پرکار، بیماری پارکینسون، یائسگی و دیابت اشاره کرد.

آیا تعریق شدید به عدم سلامت روان مربوط می شود؟

افسردگی و اضطراب ممکن است با هایپرهیدروزیس در ارتباط باشند. در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شده است، نشان داده شد که ۳ درصد از شرکت کنندگان مبتلا به هایپرهیدروزیس اولیه، اضطراب دارند و ۲۷ درصد آنها نیز به افسردگی دچار بودند. تعرق شدید یکی از علائم شناخته شده اختلال اضطراب است. در برخی از موارد ممکن است علائم بیماری های روانی که منجر به تعریق شده است، مشخص نباشد.

آیا سرطان باعث تعریق شدید می شود؟

برخی از تومورهای خاص می توانند منجر به تعریق شدید شوند. این تومورها عبارتند از فئوکروموسیتوماها و لنفوم ها. سرطان آدرنال و سرطان ریه نیز می توانند منجر به تعریق شدید شوند.

آیا مشکلات قلبی منجر به تعریق شدید می شوند؟

هایپرهیدروزیس می تواند یکی از نشانه های بیماری های قلبی باشد. ممکن است پزشکان متوجه ارتباط میان این دو نشوند. اگر فردی به صورت ناگهانی و یکباره، تعریق شدید را تجربه می کند، لازم است که فوراً به پزشک مراجعه کند.


ت ت
کدخبر: 83982 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین