کارشناس روابط بین‌الملل:

درگیری روسیه در اوکراین به معنای از دست دادن پایگاه‌شان در ارمنستان نیست

کارشناس روابط بین‌الملل درباره موضع ایران نسبت به حضور آمریکا در ارمنستان بیان کرد: ایران چه موضع تند می گرفت و چه نمی‌گرفت کاری برعلیه حضور آمریکا در ارمنستان نمی‌توانست انجام بدهد.

درگیری روسیه در اوکراین به معنای از دست دادن پایگاه‌شان در ارمنستان نیست
پیشنهاد ویژه

حسن بهشتی‌پور، کارشناس روابط بین‌الملل، در رابطه با معنای حضور آمریکا در ارمنستان برای روسیه و آذربایجان به خبرنگار سیاسی منیبان گفت: مبنای دخالت آمریکا در قضیه قفقاز مبهم است. با یک مانور نمی‌توان اینگونه قضاوت کرد. این مانور یک هشدار به جمهوری‌آذربایجان و روسیه بود. به آذربایجان این هشدار را داد که ارمنستان تنها نیست و آمریکایی‌ها در قضیه اشغال خاک ارمنستان واکنش نشان خواهند داد.

او افزود: اینکه طرف روسی با ارمنستان اختلاف دارد یک موضوع است اما مسئله این است که روسیه به خاطر نخست وزیر ارمنستان کل آن کشور را از دست نمی‌دهد و نسبت به مداخله آذربایجان یا آمریکا در ارمنستان واکنش نشان خواهد داد. درگیری روسیه در اوکراین به معنای از دست دادن پایگاه‌شان در ارمنستان نیست. باید واقع بینانه در نظر داشته باشیم که آمریکا دنبال تقویت موقعیت خود در ارمنستان است اما به معنای این نیست که آمریکا می‌خواهد با آذربایجان و ترکیه همسو شود و به خاطر گسترش ناتو، طرف آذری آن مناطق را اشغال کند.

او در ادامه افزود: الان صحنه به این شکل است ایران، آمریکا و فرانسه صراحتا مخالفت خود را با اشغال جنوب ارمنستان توسط آذربایجان با ادعا تاریخی، اعلام کرده‌اند بنابراین یک موضع مشترکی دارند. از آن طرف اسراییل، ترکیه و آذربایجان هم موضع مشترک دارند. در این بین باید معادله پیچیده را حل کرد زیرا این معادله در سطح منطقه و جهان مطرح است. این معادله را باید مثل دستگاه چند مجهولی حل و مرحله به مرحله آن را شفاف کرد.

این کارشناس روابط بین‌الملل درباره موضع ایران نسبت به حضور آمریکا در ارمنستان بیان کرد: ایران چه موضع تند می گرفت و چه نمی‌گرفت کاری برعلیه حضور آمریکا در ارمنستان نمی‌توانست انجام بدهد. ارمنستان در خطر اشغال بود و از لابی‌های قوی خود در کنگره آمریکا استفاده کرد و در یک رقابت بین روسیه و آمریکا این مانور انجام شد. طرف ارمنی در مقابل آذربایجان تنها شده و روس‌ها نیز ارمنستان را تنها گذاشتند. البته من نمی‌گویم آمریکایی‌ها این کشور را تنها نمی‌گذارند اما فعلا آمریکا مخالف تجزیه ارمنستان و حمله به آنجاست.

بهشتی‌پور در رابطه با احتمال جنگ توسط آذربایجان گفت: آذربایجان مدعی است که سیونیک همان آذربایجان غربی است و به صراحت ادعا تاریخی در مورد این منطقه دارند. وقتی در مورد خاک یک کشور ادعا تاریخی مطرح می کنند یعنی احتمال جنگ وجود دارد. قره باغ که آزاد شد جز خاک آذربایجان بود اما این را طبق توافق 1991 بین طرف آذری و ارمنستان قبول کردند که مرزهای شوروی سابق به عنوان مرز‌های بین المللی باشد و مرزهای داخلی خود را نیز به رسمیت شناختند. طرف ایرانی در این بین تکلیف اش روشن است و معتقد است که مرز تاریخی ایران و ارمنستان خط قرمز ماست و نمی‌گذاریم آن مرز از بین برود.


ت ت
کدخبر: 179430 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین