روح و روان صهیونیستها بهم ریخت/چهارهزار موشک روانه اسرائیل شد
با گذشت چهار روز از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونسیتی علیه مردم فلسطین در غزه، خسارات و پیامدهای حادث شده این جنگ برای اشغالگران، روز به روز فاش میشود که یکی از آنها گسترش مشکلات روحی و روانی شهروندان و نظامیان صهیونیست است.
به گزارش منیبان؛ چند سالی است که مشکلات روحی و روانی در سرزمینهای اشغالی به معضلی غیرقابل حل برای صهیونیستها در این سرزمینها تبدیل شده و هر روز به ابعاد آن افزوده میشود که در جنگ ۱۲ روزه ابعاد آن گستردهتر هم شده است.
هرچند حملات ۱۲ روزه همه جانبه نظامیان صهیونیست به غزه خسارات زیاد مادی و جانی برای فلسطینیان به بار آورد و موجب شهادت ۲۴۸ فلسطینی گردید که در بین آنها ۶۶ کودک، ۳۹ زن و ۱۷ سالخورده به همراه ۱۹۱۰ مجروح به چشم میخورد، اما صهیونیستهای اشغالگر جهنم را طی این مدت به چشم خود دیدند و درس مهمی از مقاومت فلسطین گرفتند، درسی که مردم و مقاومت در میدان به آنها دادند.
ناکارآمدی سامانه پدافند هوایی پنج لایه گنبد باصطلاح آهنین رژیم صهیونیستی که فقط توانست درصد کمی از چهار هزار موشک و راکت کوتاه برد، میان برد و بردبلند شلیک شده از سوی مقاومت فلسطین به سمت مراکز نظامی و اقتصادی این رژیم در کل سرزمینهای اشغالی را رهگیری کند، عامل مهمی شد بر ترس صهیونیستهای اشغالگر که نتیجه آن، به هم ریختن اوضاع روحی و روانی هزاران صهیونیست در جنگ اخیر بود.
انجمن صهیونیستی «عیران» طی گزارشی درباره آسیب روحی و روانی ساکنان سرزمینهای اشغالی اعلام کرد که درخواستها برای حمایت روانی که این انجمن به صورت تلفنی ارائه میکند، طی عملیات نظامی اخیر (جنگ ۱۲ روزه) به نوار غزه دوچندان شده است.
این انجمن اعلام کرد که از زمان آغاز عملیات ارتش رژیم اسرائیل علیه غزه (در ۲۰ اردیبهشت)، حدود ۱۰ هزار درخواست جهت کمک روحی و روانی از جانب صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی دریافت کرده است.
این انجمن تصریح کرد که این آمار، دو برابر آماری است که در روزهای عادی دریافت میکند.
انجمن عیران عنوان داشت که بیشتر درخواست کمکها را از جانب پدران و مادرانی دریافت کرده که از بحرانهای روانی به دلیل شلیک موشک از غزه رنج میبردند یا میخواستند که مشورت روانی برای فرزندانشان به دست آورند.
بنابر این گزارش، ۳۰ درصد موارد به دلیل وحشت صهیونیستها و ۲۰ درصد نیز به دلیل بحران روانی بود که در پی وضعیت اضطراری در سرزمینهای اشغالی، تشدید شده بود.
این افزایش آمار آسیب دیدگان روحی و روانی صهیونیستها طی جنگ اخیر رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان نوار غزه در حالی میباشد که میلیونها صهیونیست چندین شبانه روز در پناهگاهها و در وضعیت اضطراری به سر میبردند که در سراسر اراضی اشغالی و به ویژه در شهرها و شهرکهای صهیونیستنشین مجاور نوار غزه اعلام شده بود.
در کنار این مشکل، خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ ۱۲ روزه علیه نوار غزه نیز که حدود ۱۲/۲ میلیارد دلار اعلام شده در کنار بحران شیوع «ویروس کرونا» و درگیریهای حزبی برای قدرت در سرزمینهای اشغالی، مزید علت برای افزایش بیماران روانی در این سرزمینها شده است.
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» به نقل از یک منبع مسوول در وزارت دارایی رژیم اشغالگر، پس از برقراری آتش بس میان مقاومت فلسطین و این رژیم نوشت، «خسارات ناشی از این جنگ در مقایسه با جنگ ۵۱ روزه سال ۲۰۱۴ که ۰.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی این رژیم بود، به حدود ۰.۵ درصد رسید».
به نوشته این منبع صهیونیستی، این زیانها شامل خسارت در حوزه فعالیت اقتصادی، کاهش تولید در کارخانهها، افت چشمگیر مصرف خصوصی و هزینههای ناشی از فعالیتهای جنگ بر اقتصاد اسراییل میشود.
کارشناسان اقتصادی در حوزه سرمایهگذاری نیز اعلام کردهاند که خساراتی که در اثر جنگ ۱۲ روزه بر تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی وارد شده، احتمالا به ۰.۶ تا ۰.۸ درصد افزایش یابد.
هزاران نظامی صهیونیست مبتلا به مشکلات روحی و روانی
در کنار ابتلای گسترده شهروندان صهیونیست به مشکلات روحی و روانی، نظامیان این رژیم بیشتر از شهروندان عادی به بیماری روانی مبتلا شدهاند که به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، یکی از دلایل آن کشتار مردم بیدفاع فلسطین و به ویژه کودکان و زنان از سوی نظامیان صهیونیست است، اقدامی که پس از چندی موجب عذاب وجدان کمرنگ نظامیان صهیونیست و کنارهگیری آنها از خدمت در ارتش این رژیم میشود.
روزنامه عبری زبان «معاریو» در سال ۲۰۲۰ طی گزارشی اعلام کرد که میزان نظامیان اسرائیلی که به سبب مشکلات روحی و روانی از خدمت در ارتش کنارهگیری کردهاند، ۳۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافته و تعداد این سربازان به ۴۵۰۰ نفر رسیده و این در حالی بود که این تعداد در سال قبل از آن ۳۵۰۰ نفر اعلام شده است.
روزنامه مذکور با اشاره به این که نیمی از این نظامیان از یهودیان «حریدی» هستند که در کل مخالف خدمت در ارتش رژیم اسراییل هستند، نوشته بود که «ارتش از پی بردن به دلایل افزایش بیسابقه مشکلات روحی و روانی در میان نیروهای خود عاجز و ناتوان مانده است».
نظامیان صهیونیست بارها اعلام کردهاند که ترس از خدمت در ارتش به ویژه یگانهای مستقر در نوار مرزی باریکه غزه موجب شده تا آنها همیشه استرس و ترس داشته باشند و به بیماریهای مختلف روحی و روانی مبتلا شوند.
شکست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه سرآغاز افزایش بیماران روانی
پس از شکست سنگین ارتش رژیم صهیونیستی از «جنبش حزب الله لبنان» در سال ۲۰۰۶، مشکلات روحی و روانی نظامیان این رژیم نیز به دلیل ترس از نیروهای مقاومت اسلامی روز به روز بیشتر شد تا این که در سالهای اخیر این مساله به داخلی اراضی اشغالی و نزدیکی مرزهای نوار غزه نیز کشیده شده است.
در همان سال منابع خبری رژیم صهیونیستی از تلاش ارتش این رژیم در زمینه جذب گروه جدیدی از روانپزشکان جهت بررسی وضعیت روحی و روانی نامساعد سربازان اسراییلی خبر دادند.
روزنامه صهیونیستی معاریو در همان دوران طی گزارش اعلام کرد که ارتش رژیم اسراییل شاهد کاهش تعداد سربازان خود در انجام خدمت نظامی به علت کاهش میزان زاد و ولد و میزان مهاجرت به سرزمینهای اشغالی بوده است. در عین حال، تعداد کسانی که از خدمت نظامی در ارتش رژیم اسراییل گریختهاند، افزایش یافته است. به دنبال همین موضوع در همان زمان فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی طرح فراگیری را ارائه کرد که در راستای آن تعداد زیادی از روانپزشکان را برای حل و فصل مشکل روحی - روانی سربازان اسراییلی به خدمت گرفت.
در طول سال ۲۰۰۶ و پس از آن دو مشکل اساسی دیگر به مشکلات ارتش رژیم صهیونیستی اضافه شد که اولی فرار سربازان و نظامیان از خدمت و دومی خودکشی نظامیان صهیونیست به علت مشکلات روحی و روانی بود.
در همان زمان منابع صهیونیستی از خودکشی پنج نظامی این رژیم فقط در طول یک ماه خبر دادند که ضربه سنگینی به ارتش رژیم اشغالگر وارد کرد.
روزنامه معاریو در همان سال به نقل از یک مقام نظامی ارتش اسراییل نوشت که «تمامی یگانهای ارتش اسراییل از کمبود شدید تعداد روانپزشک رنج میبرند، لذا پیش بینی میشود در مرحله آینده تعداد روانپزشکانی که به ارتش خواهند پیوست، افزایش قابل ملاحظهای خواهد داشت».
مساله گسترش خودکشی و فرار از خدمت نظامیان صهیونیست در سالهای اخیر که به دلیل افزایش مشکلات روحی و روانی آنها بوده به رقم لاپوشانیهای فراوان از سوی مقامات تل آویو به موضوعی لاینحل در ارتش این رژیم تبدیل شده و با هر شکست جدید ارتش اسراییل از مقاومت در هر جبهه چه جنوبی و چه شمالی، این مشکل برای مقامات تل آویو و ارتش رژیم صهیونیستی غیرقابل حلتر میشود.
در چند سال گذشته که فلسطینیها تاکتیک خود را در مقابله با اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی از سنگ به موشک تغییر دادهاند، به ویژه در جنگ اخیر غزه که چهار هزار موشک مقاومت، سرزمینهای اشغالی را درنوردید و موازنه قدرت را به نفع مقاومت تغییر داد، صهیونیستهای اشغالگر باید خواب راحت را برای همیشه فراموش و اقدام به تقویت شنای خود برای بازگشت به سمت کشورهای مبداء شان باشند.