چرا هیات عمانی به صنعا سفر کرد؟

یک هیئت عالی رتبه عمان روز شنبه پنجم ژوئن ۲۰۲۱ در سفری که به طورر دقیق مشخص نیست با چه هدفی صورت گرفته است، وارد صنعا پایتخت یمن شد.

چرا هیات عمانی به صنعا سفر کرد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، عمان ماه‌هاست که نقش مهمی در پایان دادن به درگیری‌های یمن و دستیابی به یک راه حل سیاسی در این کشور دارد.

از زمان جنگ عربستان علیه یمن در سال ۲۰۱۵ تاکنون، عمان بی طرف و عدم شرکت در ائتلاف عربی علیه یمن به سرکردگی عربستان را ترجیح داد و حتی تلاش کرد تا مرزها و اراضی خود را بدون استثناء به روی همه یمنی‌ها از جمله انصارالله باز کند.

سفر هیئت بلندپایه عمان که یک هیئت مذاکره‌کننده یمنی آن را همراهی می‌کند، اولین سفر یک هیئت عمانی به صنعاء از ابتدای تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن در سال ۲۰۱۵ محسوب می‌شود.

همزمان، «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن که سال‌ها مقیم مسقط است، با یک فروند هواپیمای ویژه نیروی هوایی عمان وارد صنعاء شد.

او گفت: هیئت عمانی برای بررسی اوضاع یمن بر اساس اصل همجواری و منافع مشترک وارد صنعاء شده و این سفر در چارچوب پیشبرد عملیات هماهنگی در زمینه اوضاع بشردوستانه و فرآیند صلح صورت گرفته است.

وی ادامه داد: به منظور ادامه تلاش‌های صورت گرفته در عمان برای حل سیاسی بحران یمن و بررسی مسایل مربوط به این کشور در سطح ملی و منطقه‌ای امروز در صنعاء گرد هم آمده‌ایم.

به موازات ورود هیئت عمانی به صنعاء، شیخ احمد ناصر محمد الصباح وزیر امور خارجه کویت نیز وارد ریاض شد و وزیر خارجه دولت مستعفی یمن هم در میان تحرکات دیپلماتیک گسترده برای حل بحران یمن وارد مسقط شد. روز بعد از این سفر هم وزرای خارجه عمان و آمریکا درباره بحران یمن با یکدیگر گفت وگو کرده و دو طرف بر اهمیت تلاش های فشرده برای دستیابی به راه‎حلی برای توقف جنگ و درگیری و فراهم کردن زمینه برای ورود کمک های بشردوستانه تأکید کردند.

از سوی دیگر، آن کریستن لیندا وزیر خارجه سوئد چهارشنبه گذشته با هیئت مذاکرات صلح یمن، در شهر مسقط گفت‌وگو کرد و پس از سفر به ریاض و یمن در چارچوب تلاش‌های بین ا لمللی برای بررسی راه‌های آتش بس و آغاز مذاکرات سیاسی با مسئولان عمانی دیدار کرد.

همه این تحرکات نشان دهنده وجود تفاهم یا پیشرفت روند مذاکرات مسقط برای پیشبرد فرآیند صلح یمن و بررسی اوضاع انسانی و پایان دادن به درگیری‌های مأرب است.

در مجموع اینکه یمنی‌ها به حل سیاسی احتمالی بحران کشورشان خوش بین نیستند و اظهارات مسئولان صنعاء حاکی از آن است که آنها به آمریکا حتی اگر میانجی جدی برای حل بحران باشد، اعتمادی ندارند.

برخی از ناظران نیزز معتقدند که این سفر هیئت عمانی با هدف افتتاح فرودگاه بین المللی صنعاء و ازسرگیری پروازهای این فرودگاه محاصره شده صورت گرفته است که این موضوع نشانگر یک نوع اعتراف غیر علنی عمان به اقتدار و قدرت صنعاء است.


ت ت
کدخبر: 23787 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین