اتهام سب النبی چیست؟‌

سب النبی در ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی جرم است و قانون‌گذار نیز مجازاتی را برای آن تعیین نموده است.

اتهام سب النبی چیست؟‌

 سب النبی در ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی جرم است و قانون‌گذار نیز مجازاتی را برای آن تعیین نموده است.

هر گونه توهین به ائمه معصومین و حضرت زهرا، همچنین پیامبر اتهام سب النبی است. با توجه به ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، این حکم مجازات اعدام را در پی دارد.

ساب النبی، فردی است که به پیامبر دشنام دهد؛ یعنی به او چیزی نسبت دهد که موجب عیب و نقصش شود. سب‌النبی شامل هر نوع دشنام و ناسزا به پیامبر می‌شود؛ از این رو بدگویی، زشت‌گویی، مسخره کردن و یا اهانت به حضرت محمد را دربر می‌گیرد.

سابقه اجرای حکم

بنا بر برخی روایات در زمان پیامبر اکرم حکم ساب النبی اجرا شده است: برای نمونه محمد بن مسلم از امام محمد باقر (ع) نقل کرده که مردی از قبیله هذیل، پیامبر (ص) را دشنام می‌داد. وقتی این خبر به پیامبر رسید، فرمود: چه کسی خود را برای کشتن این فرد آماده می‌کند؟ دو نفر از انصار اعلام آمادگی کردند و کار را انجام دادند.

همچنین در فتح مکه همه مشرکان و حتی ابوسفیان مشمول عفو پیامبر شدند؛ امّا چند نفر از جمله دو زن آوازه‌خوانی که پیامبر را هجو و استهزا می‌کردند، مورد عفو و بخشش قرار نگرفتند؛ بلکه پیامبر (ص) دستور داد تا این چند نفر را در هر کجا هستند، به قتل برسانند.

توهین به پیامبر اکرم در قرن اخیر نیز، با واکنش مسلمانان روبه رو شد.

انتشار کتاب آیات شیطانی در مهر ۱۳۶۷ش (سپتامبر۱۹۸۸م) در لندن باعث شد مسلمانان در نقاط مختلف جهان علیه نویسنده و ناشر آن تظاهرات کنند. امام خمینی نیز فتوای قتل سلمان رشدی نویسنده کتاب را صادر کرد.

همچنین به دنبال چاپ کاریکاتور‌های توهین‌آمیز نسبت به پیامبر توسط روزنامه دانمارکی یولاندز-پستن (Jyllands-Posten) در شهریور ۱۳۸۴ش (سپتامبر ۲۰۰۵م)، مسلمانان کالا‌های دانمارکی را تحریم کردند.

نشر کاریکاتور‌های اهانت‌آمیز به پیامبر اکرم در مجله فرانسوی شارلی ابدو در سال‌های ۱۳۹۰و ۱۳۹۱ش، نیز سبب اعتراض مسلمانان در کشور‌های مختلف شد.

حکم سب غیر از پیامبر اسلام مانند سب خداوند، ملائکه و معصومان (ع) را نیز مانند حکم ساب النبی دانسته‌اند.


ت ت
کدخبر: 259628 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین