روش درست نگهداری سویا که خانمها بلد نیستند
لوبیا سویا از انواع حبوبات است که در بسیاری از غذاها استفاده می شود و محصولات فراوانی دارد برای نگهداری بهتر از این محصولات باید نکاتی را رعایت کنید.
به گزارش منیبان، لوبیا سویا از انواع حبوبات بوده که در آسیا اغلب دانه های آن به صورت کامل خورده می شود اما در کشورهای غربی محصولات سویا فرآوری شده مانند آرد سویا، پروتئین سویا، توفو، شیر سویا، سس سویا و روغن سویا و... مصرف می گردد. اگر محصولات سویا را به مقدار زیاد تهیه نموده اید و نمی دانید چگونه از آنها نگهداری نمایید تا فاسد نشوند این مطلب را بخوانید.
چگونه از لوبیا سویا یا همان دانه سویا نگهداری کنیم؟
لوبیا سویا یا همان دانه سویا از جمله دانه های روغنی موجود در بازار کشور است که دارای مقادیر زیادی روغن و پروتئین می باشد. لوبیا سویا را می توان تا مدت زمان نسبتا طولانی با شرایط زیر نگهداری نمود:
لوبیا سویا را در جای خشک و بدون نفوذ رطوبت نگهداری کنید.
رطوبت لوبیا سویا باید از قبل گرفته شده باشد و دانه ها به صورت لوبیای خشک سویا باشند.
لوبیا سویا را در سایه نگهدارید و زیر آفتاب قرار ندهید.
برای جلوگیری از ورود حشرات وآفات، لوبیا سویا را در ظروف وکیوم در بسته نگه دارید.
چگونه شیر و پنیر سویا را نگهداری کنیم؟
شیر سویا یک نوشیدنی غیرلبنی گیاهی است که دانههای سویا تهیه شده و طعمی گیاهی و بافتی خامهای دارد و بسیاری مواقع بهعنوان جایگزینی برای شیر معرفی میشود. از شیر سویا می توان محصولات دیگری چون پنیر سویا (توفو) تهیه نمود. توفو، از شیرسویا دلمه بسته به دست می آید و یک منبع مهم پروتئین گیاهی به ویژه برای گیاهخواران و کسانی که به دنبال حرکت به سمت یک رژیم غذایی سالم هستند می باشد. برای نگهداری از شیر سویا و توفو به روش زیر عمل کنید:
شیرسویا و پنیر سویا (توفو) را در ظروف شیشه ای در دارنگهداری کنید.
پنیر سویا (توفو) را در جای خشک و خنک مانند یخچال نگهداری نمایید.
شیر سویا را می توان 3 تا 4 روز داخل یخچال نگهداری نمود و پنیر سویا را می توان 8 روز پس از باز کردن داخل یخچال نگه داشت.
در صورت استفاده از توفو در تهیه غذا، آن را فورا مصرف کرده و یا در یخچال نگهداری کنید.
به اطلاعات مندرج روی بسته بندی شیر و پنیر سویا توجه نمایید.
چگونه از پروتئین سویا نگهداری کنیم؟
پروتئین بافت دار سویا یکی از محصولات جانبی مهم سویاست که از روغن گیری دانه سویا تهیه میشود. کنجاله سویا یا همان پروتئین های بافت دار سویا پروتئین زیادی داشته و می توان به جای گوشت در پخت غذا از آن استفاده نمود. برای نگهداری از کنجاله سویا به روش زیر عمل کنید:
پروتئین بافت دار سویا را در ظروف شیشه ای وکیوم در بسته نگهداری نمایید.
این محصول را در جای خنک و دور از اجاق گاز نگهداری کنید.
اگر سویا را خیس می کنید، آب آن را کامل بگیرید و در یک ظرف در بسته داخل فریزر بگذارید.
سویای پخته شده را طولانی مدت فریز و نگهداری نکنید.
چگونه از روغن سویا نگهداری کنیم؟
روغن سویا نوعی روغن گیاهی است که از دانه های گیاه سویا به عمل می آید. این روغن نسبت به دیگر روغن های گیاهی موجود در بازار سالم تر است و به دلیل داشتن ویتامین و مواد معدنی خوش طعم می باشد. برای نگهداری از روغن سویا به روش زیر عمل کنید:
روغن سویا را در جای گرم و در کنار اجاق گاز و وسایل حرارتی قرار ندهید.
روغن سویا را در جاهای خشک و دور از نور نگهداری نمایید.