اگر پدر و مادر صلاحیت نداشته باشند، حضانت فرزند به چه کسی میرسد؟
حضانت فرزندان یکی از مهمترین دغدغههای والدین پس از طلاق است و قانونگذار برای آن مقررات مخصوصی را در نظر گرفته است.
به گزارش منیبان، اگر پدر و مادر صلاحیت نداشته باشند حضانت فرزند به چه کسی میرسد؟به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهمترین دغدغههای والدین پس از درخواست طلاق حضانت فرزندان است و تا آنجا این موضوع اهمیت دارد که قانونگذار شرایط خاصی را برای آن در نظر گرفته است، البته تصمیمگیری برای کودکان توسط دادگاه تا سن قانونی آنها (برای دختران ۹ سال تمام و برای پسران ۱۵ سال تمام) وجود دارد.
نفقه کودک پس از طلاق تنها بر عهده فردی که حضانت را برعهده گرفته، نیست؛ یعنی ممکن است حضانت طفل بر عهده مادر باشد، اما نفقه او بر عهده پدر باشد.
مادر میتواند مطالبه نفقه فرزند خود را از پدر او داشته باشد.
هر زمانی که دادگاه تشخیص دهد که مصلحت طفل چگونه است، میتواند راجع به ملاقات حضانت، نگهداری او، تکالیف مقرری را ایجاد کند و دستور دهد که طفل چگونه با سایر افراد ملاقات داشته باشد.
اگر هر یک از طرفین مانع اجرای حکم دادگاه درباره حضانت طفل شوند، دادگاه با او برخورد میکند و ممکن است حکم بازداشت فرد خاطی را هم صادر کند.
بر اساس قانون اگر هیچیک از والدین صلاحیت حضانت فرزند خود را نداشته باشند، در این زمان دادگاه حضانت طفل را به یکی از افراد نزدیک خانواده او میسپارد.