حکم شرعی لیزر بیکینی + نظر مراجع مختلف تقلید
در این مطلب به بررسی حکم شرعی لیزر بیکینی و نظر مراجع تقلید عظام درباره لیزر بیکینی میپردازیم.
به گزارش منیبان، لیزر بیکینی در حقیقت بخشی از ناحیه شرمگاهی است که با لباس پوشیده شده و البته اطراف این نواحی شرمگاهی و بخش داخلی پاها هم شامل بیکینی هستند. روشهای زیادی برای از بین بردن موهای ناحیه بیکینی (عورت) از جمله اپیلاسیون و وکس وجود دارد که سنتی و قدیمی شدهاند و روشهای مدرن دیگری پا به میدان گذاشتهاند.
لیزر یکی از جدیدترین این روشها است که روشی پایدار برای کاهش از بین بردن موهای نامطلوب ناحیه بیکینی به شمار میرود، به خصوص در صورتی که دچار تراشیدگی، التهاب یا خارش پوستی شدهاند. این روش توسط متخصصان پوست و زیبایی انجام شده و نیاز به چند جلسه تکمیلی دارد تا نتایج دائمی به دست آید. اما آیا میدانید لیزر بیکینی از نظر اسلام و دین چه احکامی دارد و حکم شرعی لیزر بیکینی چیست؟ آیا از بین بردن موهای زائد عورت زن به صورت دائمی از طریق لیزر درمانی جایز است؟
در اسلام حفظ پوست و حفظ زیبائی موها امری مشروع است اما در پی آن لیزر بیکینی دارای احکام شرعی خاص خود است و چون یکی از مورد توجهترین مناطق پوست برای لیزر است، بسیاری بانوان به دنبال جواب این سؤال هستند که حکم شرعی لیزر بیکینی چیست؟
دو نکته را باید درباره حکم شرعی لیزر بیکینی دانست:
۱- حکم برداشتن موهای بدن توسط لیزر
به طور کلی رفع موهای زائد بدن جایز است وتنها در مورد شیوههای آن باید از شیوههایی استفاده کرد که برای بدن زیان آور نباشد، چرا که خداوند میفرمایند:
«وَلاَ تُلْقُواْ بِأَیْدِیکُمْ إِلَى التَّهْلُکَةِ» (بقره ۱۹۵)
و خود را به دست خود به هلاکت نیفکنید.
همچنین پیامبر (ص) فرمودهاند:
«لاضرر و لاضرار»
نه به خود ضرر برسانید و نه به دیگران.
فلذا به طور کلی، هر شیوه درمانی که به جسم و بدن زیان وارد کند، استفاده از آن شیوه جایز نبوده و حرام است. پس باید گفت استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای بدن به صورت دائم و یا موقت جایز است، اما به شرط آنکه برای بدن زیان آور نباشد و سلامتی شخص را در معرض خطر قرار دهد.
۲- حکم نگاه کردن به عورت مسلمان
نکته مهم این است که بر هر فردی، مرد یا زن واجب است تا عورت خود را بپوشانند و حق این را ندارند که عورت خود را به فردی به جز همسر خود نشان دهند، مگر آنکه ضرورتی حاد پیش آید که در این موارد به قدر نیاز جایز است تا عورت نشان داده شود. اگر رفع موهای شرمگاه برای فردی سخت و دشوار باشد، مثلا موهای شرمگاه زیاد باشد و رفع آن با استفاده از ابزارهایی مانند موم انداختن اپیلاسیون مقدور نباشد، در این حالت زن میتواند برای از بین بردن موهای زائد شرمگاه خود نزد پزشک زن بروند.
حکم برداشتن موهای زائد از نظر امام صادق (ع)
إِنَّ الْمَنَّانِیَّةَ وَ أَشْبَاهَهُمْ حِینَ أَجْهَدُوا فِی عَیْبِ الْخِلْقَةِ وَ الْعَمْدِ عَابُوا الشَّعْرَ النَّابِتَ عَلَى الرَّکَبِ وَ الْإِبْطَیْنِ وَ لَمْ یَعْلَمُوا أَنَّ ذَلِکَ مِنْ رُطُوبَةٍ تَنْصَبُّ إِلَى هَذِهِ الْمَوَاضِعِ فَیَنْبُتُ فِیهَا الشَّعْرُ کَمَا یَنْبُتُ الْعُشْبُ فِی مستنفع [مُسْتَنْقَعِ الْمِیَاهِ أَ فَلَا تَرَى إِلَى هَذِهِ الْمَوَاضِعِ أَسْتَرَ وَ أَهْیَأَ لِقَبُولِ تِلْکَ الْفَضْلَةِ مِنْ غَیْرِهَا ثُمَّ إِنَّ هَذِهِ تُعَدُّ مِمَّا یَحْمِلُ الْإِنْسَانُ مِنْ مَؤُونَةِ هَذَا الْبَدَنِ وَ تَکَالِیفِهِ لِمَا لَهُ فِی ذَلِکَ مِنَ الْمَصْلَحَةِ فَإِنَّ اهْتِمَامَهُ بِتَنْظِیفِ بَدَنِهِ وَ أَخْذِ مَا یَعْلُوهُ مِنَ الشَّعْرِ مِمَّا یَکْسِرُ بِهِ شِرَّتَهُ وَ یَکُفُّ عَادِیَتَهُ وَ یَشْغَلُهُ عَنْ بَعْضِ مَا یُخْرِجُهُ إِلَیْهِ الْفَرَاغُ مِنَ الْأَشَرِ وَ الْبِطَالَةِ.
اصحاب «مانی» و سایر افراد که خواستند بر هدفمندی و آفرینش آن ایراد گیرند، رویش مو در زیر بغل و بر روی زهار را ناروا شماردند، غافل از اینکه رشد موها در این ناحیهها با رطوبت در آنها مرتبط است. همانند گیاه که در جای مرطوب رشد میکند؛ مو نیز در این مناطق رشد خواهد کرد. آیا نمیبینی که این ناحیهها برای پذیرش مواد زائد بدن از همه جا بهتر و مناسبتر هستند؟ وانگهی ابن امر موجب میشود که خود انسان به قدری به بدن خود رسیدگی کند و از رهگذر بهداشت و نظافت، تنی سالم داشته باشد. همچنین با کوتاه کردن موهای زائد بدن، روحیه تندی، آتشین، سرمستی و خشم او شکسته خواهد شد، و از پرداختن به سرگرمیهای گمراه کننده و بیکاری پرهیز خواهد کرد.
حکم لیزر بیکینی از نظر آیت الله سیستانی
بسم الله الرحمن الرحیم
والسلام علی عبادالله الصالحین و رحمةالله و برکاته
لیزر موهای شرمگاه ضمن اینکه توسط هم جنس انجام شود، جایز نمیباشد مگر آنکه توسط همسر صورت گیرد. رشد و روئیدن مو در نقاط مختلف بدن دارای حکمتهایی میباشد که ما در ارتباط با آن نمیدانیم و بخش زیادی از سلامتی افراد در وجود همین موها میباشد.
حکم لیزر بیکینی از نظر آیت الله خامنهای
بسم الله الرحمن الرحیم
اگر اعمال مربوط توسط همجنس صورت گیرد و موجب مفسده نباشد در غیر عورت اشکال ندارد، اما در شرمگاه که متضمن لمس و نگاه است، حرام میباشد مگر آنکه توسط همسر انجام شود.
سخن پایانی
چهار عمل موجب ایجاد اشکال شرعی در لیزر بیکینی میشود:
دیده شدن ناحیه شرمگاهی توسط فردی دیگر
وجود هرگونه عوارض برای فردی که موهای خود را لیزر میکند.
تحریک شدن یکی از افراد به گناه
انجام لیزر آقا توسط خانم یا لیزر زن توسط مرد