خواص ماهی که از آن بیخبرید
ماهی سرشار از مواد مغذی مهم، مانند پروتئین و ویتامین D بوده و از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ نیز به شمار میآید.
به گزارش منیبان؛ ماهی یکی از غذاهای سالم این کره خاکی محسوب میشود که پر از مواد مغذی و مهم مانند پروتئین و ویتامین D است. در این مطلب از مجله دلتا درباره خواص ماهی صحبت خواهیم کرد.
۱. ارزش غذایی فراوان
ماهی حاوی مواد مغذی بسیاری است که بدن بیشتر انسانها فاقد آنهاست. این مواد شامل پروتئین، ید، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.
۲. کاهش احتمال خطر حملات قلبی و سکته مغزی
حملات قلبی و سکته مغزی ازجمله علل شایع مرگ زودرس در جهان است. ماهی یکی از غذاهایی است که بهدلیل مقدار فراوان اسید چرب امگا۳ در آن، برای سلامت قلب بسیار مفید است.
۳.افزایش سلامت مغز
عملکرد مغز با افزایش سن کاهش مییابد. کاهش خفیف توان ذهنی طبیعی است؛ اما عوارض جدی عصبی، مانند بیماری آلزایمر، نیز وجود دارد. نتایج بسیاری از مطالعات نشان میدهد افرادی که بیشتر ماهی میخورند، کاهش عملکرد مغزشان کمتر است.
۴. کمک به جلوگیری از افسردگی و درمان آن
افسردگی بیماری روانی شایعی است که با احساس ناخوشی، غم و اندوه، کاهش انرژی و ازدستدادن علاقه به زندگی و فعالیتها نمایان میشود. مطالعات نشان داده است در افرادی که بهطور مرتب ماهی میخورند، احتمال ابتلا به افسردگی کمتر است.
۵. منبعی غنی از ویتامین D
ویتامین D بهعنوان هورمونی استروئیدی در بدن عمل میکند. ماهی و فرآوردههای آن یکی از منابع غنی ویتامین D است. ماهیهای چرب، مانند قزلآلا و شاهماهی، حاوی بیشترین مقدار از این ویتامین است.
۶. درمان بیخوابی
محققان معتقدند کمبود ویتامینD سبب افزایش اختلالات خواب می شود. مصرف ماهی که منبع خوبی از این ویتامین است موجب بهبود خواب و عملکرد روزانه می شود.
۷.پیشگیری از آسم در کودکان
آسم یک بیماری شایع است که مهمترین خصیصه آن التهاب مزمن مجرای تنفسی است. متاسفانه، میزان آسم بهطور چشمگیری در چند دهه گذشته افزایش یافته است. مطالعات نشان میدهد که مصرف ماهی بهطور منظم ۲۴٪ خطر ابتلا به آسم را در کودکان کاهش میدهد، اما اثر قابل توجهی در بزرگسالان ندارد.