تهدید جدی برای صنایع آمریکا/تنش‌های پکن و واشنگتن دردسرساز شد

تارنمای بلومبرگ نوشت تنش های تجاری میان واشنگتن و پکن، موجب کمبود تراشه در صنایع آمریکا به ویژه خودروسازی شده است.

تهدید جدی برای صنایع آمریکا/تنش‌های پکن و واشنگتن دردسرساز شد

به گزارش منیبان؛ از تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ؛ مارک لیو رئیس شرکت نیمه هادی سازی تایوان (TSMC)با غیرواقع بینانه دانستن تلاش های جهانی برای خودکفایی در تولید تراشه از نظر اقتصادی، گفت که تنش های تجاری ایالات متحده و چین منجر به کمبود تراشه در صنایع آمریکا شده است.

وی افزود: بی ثباتی ناشی از روابط آمریکا و چین منچر به تغییر زنجیره عرضه و ۲ برابر شدن سفارش برخی شرکت ها به منظور اطمینان یافتن از دسترسی به ذخایر کافی شده است. دیگر شرکت ها نیز برای پر کردن شکاف بازار ناشی از تحریم های آمریکا بر شرکت هوآوری تکنولوژی چین تلاش می کنند. سرعت برطرف شدن این بی ثباتی ها و نگرانی ها به آینده مذاکرات ایالات متحده و چین وابسته است.

آمریکا و چین تمایل خود را به بالابردن میزان تولید تراشه در خاک خود ابراز کرده اند که بخشی از آن به منظور کاهش وابستگی به شرکا است.

تی اس ام سی بزرگ ترین شرکت تولید کننده تراشه در تایوان به علت استفاده حداکثری از توانایی تولیدش به علت اوجگیری تقاضای جهانی برای دستگاه های الکترونیک شخصی (مانند گوشی همراه و رایانه) در پی همه گیری گسترده ویروس کرونا و همچنین بهبود فراتر از انتظار و پیش بینی فروش خودرو، در میانه بحران جهانی عرضه تراشه قرار گرفته است.

هواوی دومین سازنده بزرگ تلفن همراه در جهان و از سازندگان پیشتاز در بخش تجهیزات مخابراتی برای راه اندازی نسل بعدی فناوری بی سیم موسوم به «جی ۵» به شمار می رود. بر اساس برآورد انجمن صنایع نیمه هادی، هواوی همچنین سومین شرکت بزرگ خریدار تراشه های رایانه ای ساخت آمریکا است.

بر اساس مقررات وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت های آمریکایی که به دنبال ادامه فروش محصولات خود به هواوی هستند باید مجوز دریافت کنند و سازندگان تراشه و تامین کنندگان نرم افزاری که به عنوان مشتری به هواوی وابسته هستند چرایی درخواست چنین مجوزی را زیر سوال برده اند.

شرکت های فناوری آمریکا چنین استدلال کرده اند که منع فعالیت هواوی تاکنون به چشم انداز فعالیت شرکت های سازنده تراشه در آمریکا آسیب رسانده است زیرا شرکت های چینی را وادار کرده وابستگی شان به ایالات متحده را کاهش داده و به دنبال تامین کنندگانی در خارج از آمریکا باشند.

برخی از سازندگان تراشه در آمریکا استدلال کرده اند که کاهش سود ناشی از فروش این محصولات به شرکت هواوی و شرکت های وابسته به آن می تواند مانع تحقیقات و توسعه شده و روند ساخت تراشه های رایانه ای جدید را کاهش دهد. این عامل ممکن است به فناوری نظامی در آمریکا آسیب برساند، زیرا ارتش به تراشه های با قابلیت ها و سرعت بیشتر نیاز دارد. برخی از مسئولان شرکت های فناوری در آمریکا می گویند زیرساخت های اصلی متکی بر تراشه های رایانه ای نیز می توانند آسیب پذیر باشند.


ت ت
کدخبر: 11055 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها