کلسیم موجود در این سبزی، به اندازه کلسیم شیر است

ما در این مطلب قصد داریم خواص بینظیر کلم بروکلی و میزان کلسیم موجود در کلم بروکلی را مورد بررسی قرار دهیم

کلسیم موجود در این سبزی، به اندازه کلسیم شیر است

به گزارش منیبان، همه ما کم و بیش از خواص سبزیجات می دانیم اما همانطور که می دانیدکلم بروکلی در بین سبزیجات خواص ویژه ای دارد ما در این مطلب خواص بینظیر کلم بروکلی و میزان کلسیم موجود در کلم بروکلی را مورد بررسی قرار می دهیم در ادامه همراه ما باشید

میزان کلسیم موجود در کلم بروکلی

به اعتقاد متخصصان تغذیه، این کلم سرشار از ویتامین‌های A، B، K،C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم و روی است. همچنین مملو از فیبر است و مصرف آن به همراه خانواده کلم‌ها مانند کلم بروکسل، گل کلمو کلم معمولی حاوی ترکیبات گوگرد است که می‌تواند مواد سرطان‌زا را که در اصل سبب رشد توده های سرطانیمی‌شوند، بتدریج از بدن خارج کند.

 طبق تحقیقات جدید انجام شده، ترکیبات گوگرد موجود در این کلم می‌تواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیزداشته باشد و بیماری التهاب مفاصل که بیماری دردناک و پیش رونده‌ای است و غضروف مفاصل را آرام آرام وتحت تأثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده می‌کند را بهبود بخشد.

رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن دیگری مانندچاقی را نیز که مرتبط با بیماری‌های التهاب مفاصل و آرتروز است را کاهش دهد.

بروکلی دارای ماده‌ای بنام سولفورافان است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به صورت چشمگیری کاهش می‌دهد؛ در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها درانسان پیشگیری می‌کند.

وی افزود: بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K است که باعث پیشگیری ازسرطان معده و روده می‌شوند.

بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C،فیبر و بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شود که از اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن پیشگیری می‌کند، درنتیجه از بروز بیماری‌هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر، بیماری های قلبی، آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کرده و فرآیند پیری رابه تأخیر می‌اندازد.

مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برایکنترل بیماری خود باید این ماده غذایی با ارزش را در وعده‌های غذایی خود قرار دهند.

 کلسیم موجود در بروکلی ، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برایافرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است؛ ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، ویتامین Dنیز دارد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می‌شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمکمی‌کند.

البته مصرف زیاد آن توصیه نمی شود و چون کلم‌ها از جمله اقلام سردهستند، لازم است با زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن متعادل شود و اگر با سردی دیگری همراه شوند باید بهازای هر سردی یک مصلح گرم افزوده شود بطور مثال اگر کلم بروکلی و ماهی خورده می‌شود باید به غذازردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کرد.

پیشینه کلم بروکلی

این گیاه در واقع بومی همین ناحیه است و بخشی از تاریخ فرهنگی آن است که قدمت آنبه قرن ششم پیش از میلاد باز می‌گردد. در نهایت بروکلی در سراسر اروپا پخش و کشت شد.اما تا اوایل قرن بیستم در قاره‌ی آمریکا حضور چشمگیری نداشت. اکنون چین و پس از آنهند بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های بروکلی در دنیا هستند، اما مصرف‌کنندگان اصلی آن هم‌چنانکشورهای غربی هستند. بروکلی در سراسر دنیا، به ویژه در اروپا، آمریکا، و استرالیابسیار رایج است اما در آفریقا چندان معمول نیست. هم‌چنین در آشپزی برخی کشورهایآسیایی مانند هند، پاکستان، بنگلادش، و نپال نیز یافت می‌شود.

بروکلی را می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد اما بهترین روش خوردن آن بخارپز کردن،کمی سرخ کردن یا خوردن به صورت خام و در سالاد است، زیرا این روش‌ها مواد مغذی کلم بروکلی را حفظ می‌کنند. تعدادی از روش‌های پختن این سبزی، برخی فواید سلامتی آنرا ارتقا می‌دهد، از جمله افزایش خواص کاهش کلسترول که در صورت بخارپز شدن بروکلیاتفاق می‌افتد. بیایید نگاهی بیندازیم به مواد مغذی موجود در بروکلی که آن را به چنین جزء مهمی از رژیم ما تبدیل می‌کند!

ارزش تغذیه‌ای بروکلی

فواید سلامتی بروکلی از ترکیبی از مواد مغذی، ترکیبات ارگانیک، مواد معدنی وویتامین‌هایی نشات می‌گیرد که در ان وجود دارند. این مواد شامل ویتامین ث، ویتامین کا،فیبر رژیمی، فولات، پتاسیم، سلنیوم، ویتامین آ، منگنز، تریپتوفان، ویتامین ب۶، و فسفرهستند. از نظر ترکیبات ارگانیک، بروکلی یک منبع غنی گیامغذی گلوکوزینولات، فلاونوئیدها،و سایر انواع ترکیبات آنتی‌اکسیدان است که به شدت سلامت‌مان را بهبود می‌دهند.

۱) سرطان

بروکلی ممکن است یک داروی شگفت‌انگیز طبیعی برای انواع سرطان باشد از جمله سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان پروستات، و سرطان‌های انواع اندام‌های داخلی مثل ریه،انتهای روده‌ی بزرگ، کبد، کلیه‌ها، و روده‌ها. با این اوصاف، بروکلی به ویژه برای سرطان رحم و سینه مفید است زیرا استروژن اضافه را از بدن دفع می‌کند. دلیل این امر حضور ترکیبات ضدسرطانی مانند گلوکورافانین ، دی ایندولیل‌متان، بتاکاروتن، سلنیوم و سایر مواد مغذی مانند ویتامین‌های ث، آ، ای، زینک، پتاسیم و آمینواسدهای خاصی است که از عوامل ضدسرطان قوی هستند.

۲) سم‌زدایی

حضور ویتامین ث، سولفور و آمینواسیدهای خاصی، بروکلی را به یک سم‌زدای قوی تبدیل می‌کند.بروکلی به دفع رادیکال-های آزاد و سمومی مانند اسید اوریک از بدن کمک می‌کند، و به این ترتیبخون را پاکسازی کرده و از مشکلات مربوط به سموم، از جمله جوش، خارش، کهیر، نقرس ، التهابمفاصل، روماتیسم، سنگ کلیه ، بیماری‌های پوستی مانند اگزما و اسکلرودرمی جلوگیری می‌کند.

 

۳) مراقبت از پوست

افتخار حفظ درخشش و جوانی پوست‌تان به آنتی‌اکسیدان‌های ماهری چون بتاکاروتن و ویتامین ث، و هم‌چنین مددکارانی چون ویتامین ب کمپلکس، ویتامین ای( که به پوست و موهای شما درخشش داده و بافت پوست را جوانسازی می‌کند)،ویتامین آ و کا، اسیدهای چرب امگا۳ (که فریبندگی می‌بخشد)، آمینواسیدها و فولاتحاضر در بروکلی تعلق دارد. تمام این مواد کمک می‌کنند خیلی خوب از پوست‌تان مراقبت کنید

و به آن درخشندگی، سلامتی، و جلا می‌دهد. بعلاوه، گلوکورافانین ، یکی از گیامغذی‌هاییکه مقادیر قابل توجهی از آن در بروکلی یافت می‌شود، به معکوس کردن تاثیر تابش آفتاب برپوست ارتباط دارد، پس می توانید با مصرف مقدار زیادی از این سبزی مفید، زمان را برای پوست‌تان به عقب بکشید!


ت ت
کدخبر: 46586 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها